21. januar fyller Prinsesse Ingrid Alexandra 18 år. Etter planen skal hun overta som Norges første kvinnelige tronarving i moderne tid og bli dronning av Norge.

Denne uken besøkte Prinsesse Ingrid Alexandra Stortinget, Statsministerkontoret og Høyesterett, det samme gjorde hennes far Kronprins Håkon da han fylte 18 år.

Prinsesse Ingrid Alexandra
Prinsesse Ingrid Alexandra var stilrent antrukket i hvit blazer og sorte dressbukser, da hun besøkte Høyesterett dagen før den store dagen. Foto: Rune Hellestad/ Getty Images.
Myndighetsdagen vil bli feiret med gratulasjonsdeputasjoner fra det offisielle Norge på Det kongelige slott. Og prinsessen har også fått sitt eget kontor på slottet i anledning 18 års-dagen.

Kl. 12 på selve dagen vil det bli avfyrt salutter til ære for prinsessen. 21 skudd, slik det er vanlig ved spesielle markeringer i kongehuset.

Les også: Stilprinsessen Kate Middleton fyller 40 år.

Prinsesse Ingrid Alexandra

prinsesse Ingrid Alexandra
Foto: Jo Michael, Det kongelige hoff
Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet onsdag 21. januar 2004. Hun er nummer to i arverekken til tronen etter sin far, kronprins Håkon.

Prinsesse Ingrid Alexandra
Tre generasjoner samlet. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Prinsessen har to brødre, storebror Marius Borg Høiby på 25 år og lillebror Prins Sverre Magnus på 16 år.

Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff.
Prinsesse Ingrid Alexandra er opptatt av miljø og klima, og skal visstnok være veldig glad i å bruke vintage. Kanskje blir prinsessen å se i mamma Kronprinsesse Mette Marits gamle kjoler og kreasjoner i tiden fremover.

Foto: Det kongelige hoff.
Ellers er Prinsesse Ingrid Alexandra, eller Ingrid som hun kalles av familie og venner, en aktiv jente som liker sport og friluftsliv.

I 2020, som bare 16-åring, vant prinsessen NM-gull i surfing i juniorklassen for kvinner. Hun deler i tillegg skigleden med resten av Kronprinsfamilien, og liker seg i skog og mark som resten av Kongefamilien.

Prinsesse Ingrid Alexandra
Foto: Det kongelige hoff.
Prinsesse Ingrid Alexandra går i dag sitt andre år som elev ved Elvebakken skole i Oslo. Og det er utdanning som vil være høyeste prioritet for prinsessen de kommende årene.

Vi i ELLE-redaksjonen ønsker prinsessen de hjerteligste gratulasjoner på hennes store dag. 

Kilde: Det Norske Kongehus.

Relatert

Seriene vi strømmer i 2022!

Trenger du serietips?

ELLE tipser: Dette gjør du i Paris!

10 ting å gjøre i Paris...

Er sex en motorvei til helse?

Sofia Helin, Julia Dufvenius, Anja Lundquist og Elin Klinga om hengepupper, magedans og Ingmar Bergman.