Solkrem til ansiktet – 8 favoritter

Foto: @jessmaiklem og produsentene
Foto: @jessmaiklem og produsentene

Det å finne den perfekte solkremen kan være en vrien affære. Disse favorittene er testet, godkjent og faste følgesvenner i påske- og vårsola.

Publisert Sist oppdatert

Solkrem til ansiktet: De aller fleste har forhåpentligvis fått med seg hvor viktig det er å bruke solkrem – både for å beskytte seg mot solskader og mer alvorlige problemer, men også fordi solkrem er det ultimate anti-age-produktet.

Selv om det anbefales at man beskytter ansiktet med SPF året rundt, er det spesielt viktig når den svært etterlengta vårsola titter fram, og vi håper og tror at påsken i år vil by på finvær Norge rundt. Det fortjener vi alle!

Her kan du lese mer om hvorfor det er så viktig med solkfaktor – og hvordan du får best mulig beskyttelse.

Vi har testet det meste som finnes på markedet av solkremer, og dette er de åtte vi bruker igjen og igjen. Null kliss eller hvit farge på huden – bare fukt, glød og masse beskyttelse.

De beste solkremene til ansiktet:

Denne solkremen til ansiktet er veldig lett i konsistensen – som navnet tilsier, men gir samtidig fukt og pleie. Den er enkel å smøre ut og blir helt transparent på huden. Den inneholder heller ikke ingredienser som stopper til porene, og er derfor god for alle hudtyper – også de sensitive. Ultra Light Daily UV-Defence SPF50 fra Kiehl’s, kr 385 (annonse).

Dermalogica har et lite hav av ulike solkremer til ansiktet, og det skal godt gjøres å ikke finne en favoritt blant deres utvalg. En av dem vi oftest strekker oss etter, er den nydelig Prisma Protect SPF30. Den beskytter mot UV-stråler, frie radikaler og forurensing, og gir huden en nydelig glød. I tillegg inneholder den flere ingredienser som pleier huden i dybden. Prisma Protect spf 30 fra Dermalogica, kr 715.

Denne ble raskt en ny favoritt i hverdagsrutinen! Solkremen er helt tyntflytende, har en svak farge som jevner ut hudtonen og passer til både fet, tørr og akne-utsatt hud. Denne er også mineralbasert, og det er derfor ekstra imponerende at den ikke etterlater en hvit hinne på huden, slik solkremer med fysisk filter ofte kan gjøre. Ikke minst inneholder den aktive ingredienser som PHA-syre og ekstrakt fra grønn te. Sheer Physical Protection SPF 50 fra Neostrata, kr 429.

Ingen aktiv dag ute i sola, uten en solstift i lomma eller sekken! Dette er den raskeste og mest lettvinte måten å holde huden beskyttet gjennom hele dagen på, og er helt genialt å bruke på ekstra utsatte områder som nese, kinn og panne. Vi digger denne gjennomsiktige stiften fra Shiseido, som føles lett på huden og som er utviklet for å tåle både vann og svette ekstra godt. Den perfekte partner i påskesola! Clear Stick UV Protector SPF 50+ fra Shiseido, kr 420 (annonse).

Dette var en storfavoritt i hverdagen i fjor sommer, og skal nok bli flittig brukt også i år! Solkremen er farget og jevner ut hudtonen nok til at man føler seg ekstra fresh på sminkefrie dager. Den beskytter godt, er komfortabel på huden og trekker raskt inn. Ekstra pluss for at den inneholder anti-irriterende og beroligende ingredienser og har en miljøvennlig formel. B-Protect SPF50+ Fra Avène, kr 149.

Denne er et holy grail-produkt for mang en skjønnhetsjunkie, og vi skjønner godt hvorfor. Kremen er ultralett, trekker raskt inn i huden, beskytter svært godt mot UVA- og UVB-stråler, passer alle hudtyper og er ekstra svetteresistent. Den legger seg også veldig fint under sminke. Ikke minst er det et skikkelig budsjettvennlig kjøp! Den finnes også i en farget variant som gir lett dekk. Anthelios Invisible Fluid fra La Roche-Posay, kr 239.

Det sveitsiske merket Ultrasun lager nydelige solkremer til ansiktet. Produktene er ikke tilsatt parfyme, inneholder ingen ingredienser som kan være skadelige for miljøet og beskytter huden mot hele lysspekteret. Denne varianten har en superlett tekstur (husk å riste flasken før bruk) og gir fukt uten å gjøre huden skinnende. Face Fluid Brightening & Anti-Pollution SPF50+ fra Ultrasun hos Skincity, kr 329.

Biotherm har i en årrekke vært vår go-to når det kommer til solbeskyttelse til kroppen, og i år har de relansert bestselgeren Waterlover i ny, mer miljøvennlig emballasje. Kremen er mild og kan brukes av hele familien, og både fukter og beskytter huden – uten å gjøre den hvit eller klissete. Den kan også brukes i ansiktet om du ønsker det. Waterlover Hydrating Sun Milk SPF30 fra Biotherm, kr 260 (annonse).

Er huden din tørr og gusten etter en lang vinter og mye innesitting? Disse kremene gir deg masse fukt og pleie!

Powered by Labrador CMS