Oppskriften fra boka En kjøttfri måned, er både enkel og sunn!

Denne smaksbomben skal vi lage til middag i dag.

Saltstekte beter med rødbethummus, kikerter, spinat og hasselsnøtter

saltstekte beter

Ingredienser

1 stor rødbete

1 stor gulbete

Grovsalt/havsalt

100 g kikerter, ferdigkokt

1 liten pose babyspinat

extra virgin olivenolje

1 sitron, saften av

100 g hasselnøtter, grovhakket

Rødbethummus

Slik gjør du det

Legg betene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt/havsalt i bunnen.

Stek på 180 °C til de er møre, tiden det tar kommer an på tykkelsen.

La betene avkjøles litt før du fjerner skallet, og del dem i grove biter.

Bland kikerter og spinat i en liten bolle. Vend dem i olivenolje, salt og sitronsaft.

Smør rødbethummus utover på en tallerken, og anrett betene sammen med kikertene og spinaten oppå.

Dryss over hasselnøttene.

Rødbethummus

2 kartoner ferdigkokte kikerter

1-2 små kokte rødbeter i biter

4 ss olivenolje

3 ss tahini (sesampasta)

1 hvitløkfedd, gjerne lett ristet i stekepannen

2 ts spisskummen

1/2 sitron, saften av

En klype havsalt eller flaksalt

Nykvernet pepper etter smak

Slik gjør du det

Blant alt i en blender eller foodprosessor, og smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Dryss gjerne paprikapulver, gresskarfrø eller hele kikerter på toppen før servering.

Mer hummus: Denne burde du pøve!

Relatert

ELLE Wellness: 10 tips til detox og økt energi

Anniken Nayelis' beste detox-tips for å oppnå ekstra overskudd gjennom høsten.
sjoko-bowl

Prøv denne digge sjoko-bowlen

Superdigg til frokost, lunsj eller som mellommåltid

Chiapudding med kokosmelk og klementin

Dette er den perfekte hverdagsfrokosten!

Les også

gresskar- og linsesuppe

Gresskar- og linsesuppe med harissa

Denne deilige retten er ikke bare enkel å lage og full av sunne grønnsaker - den er også en skikkelig smaksbombe!
Curry

Blomkålcurry med lime og koriander

Hva med en god vegetarcurry til middag i dag?

Glutenfrie og veganske mandelbrownies

I kveld har vi lyst på Vegetarbloggens mandelbrownies!