Kjappe, enkle og gode middager i hverdagen er et must. Pasta Arrabiata er så enkelt som pasta med sterk tomatsaus, men så godt.

Mange bruker penne til denne retten, men Gitte & Filip liker å veksle mellom spaghetti og penne, så det er bare å bruke det du har i skapet.

Det fine med tomatsaus er at du kan sette den på, og så koke den så lenge du ønsker; den blir bare bedre og bedre og du trenger ikke være redd for at den blir overkokt. Minimum bør den koke i 30 minutter, helst i en time. Men altså, du kan bare sette den på- og så gjøre andre ting mens den putrer på komfyren. Så enkelt! 

Oppskrift Pasta Arrabiata

Ingredienser, 2 pers: 

Ca 300 gram pasta. Vi hadde spaghetti. 

2 bokser hermetiske tomater. (Har du ferske tomater du ønsker å bruke kan du slenge oppi disse også) 

1 kopp vann

4 fedd hvitløk 

1 hel rød chili 

Olivenolje 

Parmesanost 

Basilikum 

Salt 

Sort pepper 

Fermentert hvitløk, brød og olivenolje på siden om du ønsker. Les mer om fermentert hvitløk på bloggen til Gitte & Filip.

Prøv også: Gitte & Filips gratinerte pasta!

Tilbereding: 

Kutt hvitløk og chili i tynne skiver. Stek i et en dyp panne i en klunk olivenolje til de såvidt blir brunet. Ha oppi boksene med tomat, vann, en klype salt og en klype pepper. La det putre på svak varme i 30 minutter – en time. Når sausen har ca 10 minutter igjen koker du pastaen i lettsaltet vann. Ta pastaen av platen og hell av vannet litt før den er helt ferdigkokt. Dette er superviktig fordi den skal kokes ferdig i sausen! Ha pastaen så oppi sausen, hell over litt olivenolje og la den koke inn i sausen, et par minutter til. 

Ha over frisk basilikum og parmesanost og server.

 

Oppskrift på Pasta Arrabiata

 

Se flere oppskrifter på gitteogfilip.com!

Relatert

Her bor du i København

Villa Copenhagen er det perfekte hotellet for en helgetur.
Eleven Jewelry

Vi har fått øynene opp for Numerologi!

Har du noen gang lurt på hvorfor du er den du er? Dette forteller tallene om deg!
EC JEWELRY

Kvalitet og tradisjon i over 100 år

Sett et personlig preg på gamle tradisjoner.