Natt til tirsdag vant sesong 2 av den NRK-produserte serien Mammon Emmy i New York. Mammon 2 var nominert i kategorien beste drama som første norske bidrag noensinne, og utklasserte dermed konkurrentene Wanted (Australia), Justiça (Brasil) og Moriribito: Guardian of the Spirit (Japan). Brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen, som er henholdsvis manusforfatter og produsent for serien, sier til NRK at de ble svært overrasket, og selvsagt veldig glade, for seieren i en kategori som henger svært høyt i en internasjonal konkurranse som er den gjeveste i hele TV-bransjen.

– Det er ikke tvil om at norsk drama er ledende i Norden nå. Du har Skam, Nobel, Frikjent, Tredje Øyet – hele hurven holder et veldig høyt nivå. Det er mange som har jobbet mye med å forbedre seg på å kunne tåle internasjonal konkurranse, sier Gjermund Stenberg Eriksen.

– Men dette er førstepremien, sier broren til NRK.

Foto: NRK

Mammon 2 handler om en politisk maktkamp i Norge, som etterhvert får internasjonale ringvirkninger. Jon Øigarden spiller hovedrollen som krimjournalisten Peter, og med på laget er blant annet Trond Espen Seim, Iben Akerlie, Nils Ole Oftebro, Anders Danielsen Lie og Laura Christensen.

Relatert

Hva skjer her, og hvor er Big?

Siste nytt fra 'And just like that..'.-settet.

Dette er det nye Munchmuseet

Endelig åpner dørene til det nye Munchmuseet i Oslo.
verdens verste menneske kino

Derfor må du se Verdens verste menneske på kino

Hva skal du i helgen? – På kino så klart...