KLE DEG I NORSK DESIGN!

I fredagens spalte hyller ELLE-spaltist Nikoline Anundsen norske motebrands...

Publisert Sist oppdatert

Norsk design: Det er ikke mote som har satt Norge på verdenskartet, men de siste årene har interessen for norsk, og spesielt skandinavisk mote økt internasjonalt.

Moteblader verden over har artikler som ”How to dress like a scandi” og ”Get the scandi look”.

Koronakrisen har berørt oss alle i stor eller liten grad. Dette gjelder selvfølgelig også motebransjen.

De minste bedriftene rammes ofte hardest og for å bidra til at norsk motebransje kan fortette å utvikle seg, kan det være lurt å gjøre noen innkjøp fra norske brands.

Hele sommeren skal trolig tilbringes hjemme i Norge, men det gjør ingenting, for hva er vel bedre enn en deilig norsk sommer?

Om været er bra så klart...

Det norske været kan jo være like ustabilt som en høygravid kvinne på 10. overtidsdag og jeg snakker av erfaring.

Uansett vær, vil jeg i år prøve å kle meg mye i norsk design og her er noen av mine favoritter for øyeblikket:

Norsk design - Mine favoritter

Love Lolita

Love Lolita lanserte sin første kolleksjon våren 2019. Det var feminine, romantiske kjoler og jeg ville ha alle sammen. Til min stor fortvilelse var det få som passet fordi jeg var gravid. Likevel fikk jeg på meg en kjole med stretch, og den følte jeg meg så fin i! Siden den gang jeg sikret meg en kjole fra hver kolleksjon.

På Instagram har de vist en liten sneak peak av kjoler til mor og datter slik at man kan matche. Det syns både datteren min og jeg er veldig stas!

Alethe Marie Heltzen og Marte Madeleine Mosand står bak dette merket, som du burde sjekke ut om du er glad i kjoler.

Ella & Il

Genser fra Camilla Pihl Wear og kjole fra Ella & Il.

– Drømmen vår er at alle kvinner skal finne sine favorittplagg i kolleksjonen vår!, sier svigerinnene bak Ella&Il.

De har basisplagg i 100% ull, lin eller bomull. Alt fra Ella&Il er mykt og behagelig, samtidig som det ser fresht ut. Det er ikke alltid en lett kombinason, men disse jentene har fått det til.

Kosedressen min i ull pakket jeg med meg i fødebagen og det var jeg så glad for. Den dro jeg over bleia og melkesprengte pupper da jeg skulle vise frem min nyfødte sønn til venner og familie på sykehuset.

Dessuten synes jeg det er utrolig gøy at to svigerinner sår bak merket. Å blande familie og fashion har tydeligvis funket for disse jentene som er sammen hver sin bror.

Holzweiler

Det hele startet med skjerf i 2012, og fra den gang av, har Holzweiler blitt et av Norges største merkevarer innen mote. Den ikoniske kleshengeren er blitt noe de aller fleste gjenkjenner. I dag har det norske merket over 60 ansatte, moteshow på København Fashion Week, podkast, samarbeid med ulike kunstnere og artister og en rekke kolleksjoner å skilte med.

Holzweiler har også fått oppmerksomhet utenfor Norges grenser og er blant annet blitt sett på Gigi Hadid ved flere anledninger. Det er inspirerende å se hva søskenparet som startet Holzweiler har fått til på relativt kort tid og jeg gleder meg til å følge med videre. For meg er settene og collegegenserne fra Holzweiler soleklare favoritter.

Ida Nilsen Jewelry

Ida Nilsen er tobarnsmor, jobber fulltid og er smykkedesigner. Hun designer øredobber som lages i 100% resirkulert gull og sølv. Jeg har lenge vært på utkikk etter de perfekte gull hoopsene og da jeg oppdaget Ida Nilsen sine, var jeg solgt. Et par gull hoops kan gjøre en hel look, og om sommeren er det så fresht med gylden hud og gullsmykker. Cecilia hoopsene er blitt mine nye favoritter!

Norsk design - Andre norske merker det er verdt å sjekke ut:

FWSS

Michael Olestad

IBEN

Pia Tjelta

ByTimo

Envelope1976

Tom Wood

Miss Mathiesen

Julie Josephine

Koma- By Marte Krogh

The Product

Camilla Pihl Wear

Selvfølgelig skal vi også fortsette å kjøpe utenlandsk design, men det kan være greit å tenke på at vi har utrolig mange dyktig folk som designer nydelige klær, sko og smykker her hjemme også. Jeg gleder meg masse til å se nye norske merker blomstre i årene som kommer.

Ha en nydelig helg!

Xx

Nikoline Anundsen

LES FLERE AV NIKOLINES SPALTER:

Fredagsshopping på Frogner

Fredagstaco med en vri

Kjolene du må ha i klesskapet

Mom Shaming

Nikolines klesutfordring

Fredagsbarn gjør alle glad

Møt vår nye ELLE-spaltist

Powered by Labrador CMS