Vi har lagt vår ELLEsk på norske Poplin Jewelry

Foto: Poplin Jewelry

– Bruk smykkene dine! De trives bedre på kropp enn i smykkeskrinet.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Poplin Jewelry.

En pandemi ble det som skulle til for at Martine Bjørge Bastrup og Mari Hedemark skulle ta i bruk over ti års erfaring fra gullsmedbransjen og smi den om til sitt eget lille eventyr. I 2020 startet de Poplin Jewelry, og det skulle vise seg å bli en organisk, lærerik og spennende prosess over all forventning.

Ikke bare det – dette er smykkene som kan få selv en skeptiker til å forelske seg i perler!

Hva ga dere idéen til å starte Poplin?

– Vi har begge mer enn ti års erfaring fra smykke- og gullsmedbransjen, men et eget smykkemerke var ikke på agendaen.

Det som ble utløsende for ideen var egentlig pandemien. Kun få måneder før total lockdown hadde vi sagt opp våre trygge jobber for å starte eget byrå. Hjulene hadde akkurat begynt å rulle før samfunnet stengte ned.

Vi fant fort ut at det var lurt å ha et ekstra ben å stå på. Etter mange år i bransjen satt vi på mye kunnskap og et verdifullt nettverk, så vi bestemte oss raskt (og litt impulsivt) for å etablere et eget smykkemerke. Vi ønsket å lage smykker som kunne være en like naturlig del av et antrekk som sokker og truser.

Hvem designer dere for?

– ALLE! Poplin er for alle, unge og eldre, menn og kvinner. Til deg som skal på fest, og til deg som skal slappe av i sofakroken.

Har lagt sin elsk på perler

Har dere et signatursmykke?

– Perlekjedet Petite Baroque ble raskt en bestselger, og har nok blitt et slags sigantursmykke for Poplin. Det finnes både som halskjede, armbånd og fotlenke. Dette er en super-anvendelig smykke som er fint alene, men også perfekt for stacking (flere smykker sammen).

Flere kunder har sagt at de tidligere ikke var typisk "perle-brukere", men har nå lagt sin elsk på nettopp perler. Våre perler er jo en liten motpart til de trill runde perlene mange kanskje ser på som litt voksent og veldig pyntet.

Det er også verdt å nevne Queen Baroque, et ordentlig statement-smykke! Dette perlekjede består av store barokkperler og er virkelig et blikkfang. Queen Baroque er per nå vårt mest kostbare smykke i kolleksjonen, men vi har solgt overraskende mange.

Hvordan produserer dere smykkene og hvilke materialer bruker dere?

– Perle- og sten-smykkene tres av en superdyktig gullsmed i Oslo, og sølvsmykkene bestiller vi fra en troverdig norsk leverandør som har langt fartstid i gullsmedbransjen. Vi bruker kun «ekte» materialer, som 925 sølv, ferskvannsperler og naturlige stener.

Hva drømmer dere om for Poplin?

– Drømmen er jo at Poplin skal vokse, men vi må gjøre det i riktig tempo, så vi forhaster oss ikke. Per dags dato er vår egen webshop eneste salgskanal. Det er utrolig hyggelig at vi har blitt kontaktet av flere forhandlere som ønsker Poplin i sine butikker, men før vi tar Poplin «out there» vil vi at logistikk, kolleksjonen og hele identiteten rundt skal være 100%.

Kun gode vibber

Hva inspirerte navnet 'Poplin'?

– Skulle ønske vi hadde et skikkelig bra svar her, men sannheten er at vi lagde lister med navn og ord vi likte og endte rett og slett på Poplin da vi synes det klinger fint, og fordi det er et navn som ikke låser oss i en bestemt retning. Det er ikke for søtt og ikke for flåsete, men det gir oss gode vibber og er lett å huske.

Hva har dere lært av prosessen med å starte Poplin?

– Mye! Det morsomste vi har erfart er at det faktisk er mulig å bruke kun 2-3 måneder på å realisere en idé. Ideen kom rundt lockdown i mars 2020, og i starten av juni samme år lanserte vi Poplin med full kolleksjon og webshop. Som venninner og kollegaer har vi full tiltro til hverandre, så beslutningsprosessene hos oss er svært korte. Det er befriende!

Ellers har vi lært hvor verdifullt det er med et godt nettverk av erfarne og kunnskapsrike samarbeidspartnere.

Deres beste stil-tips?

– Bruk smykkene dine! De trives bedre på kropp enn i smykkeskrinet. Med riktige smykker kan du se like fantastisk ut i en t-skjorte og jeans, som i en partykjole.

Oppdag Poplin Jewelry og deres komplette kolleksjon her!

Powered by Labrador CMS