I dag er Noomi Rapace kreativ leder for, og en av gründerne bak, det unike duftmerket N.C.P. Olfactives, som har spesialisert seg på parfymer man kan legge oppå hverandre for å skape sin egen signaturduft.

Min hudpleierutine både morgen og kveld består av rens, serum og fuktighetskrem fra et fantastisk, spansk merke som heter Mesoestetic. I tillegg har jeg den siste tiden fått en litt rar hudpleievane. Hver morgen legger jeg ansiktet i en bolle med isvann, det gir en ordentlig sjokk-oppvåkning og kickstarter blodsirkulasjonen i ansiktet, som også er med på å få en til å våkne skikkelig. Jeg har blitt helt avhengig av å gjøre det.

På farten

I vesken har jeg alltid med meg leppepomade og min N.C.P Olfactives-parfyme The Piece. De to tingene er det mest essensielle når jeg er på farten.

Som skuespiller har jeg alltid jobbet med dufter i forbindelse med de ulike karakterene jeg har portrettert, og jeg klarte aldri finne en duft som passet den jeg ønsket å være. Jeg følte at de fleste parfymene jeg kom over var for søte, klissete og jentete, og derfor ikke matchet meg eller rollen min. Jeg begynte derfor å jobbe med en parfymør som kunne hjelpe meg med å lage dufter spesielt tilpasset karakterene jeg spilte, så min karriere innen duft har utspring i min jobb som skuespiller.

Parfyme-layering

Mine absolutte favoritter når det kommer til parfyme-layering er N.C.P. Olfactives 701, 601 og 401. Jeg ser på parfyme som en forlengelse av meg selv, den beskytter meg og gjør meg sterkere. Duftene skaper en jordnær, feminin og sexy følelse – det finnes noe mystisk og varmt men også maskulint ved denne kombinasjonen.

Modig med sminke

Min favorittlukt i hele verden er lukten av sønnen min. Når vi ser film ligger jeg tett inntil og lukter huden hans. Det er den beste lukten jeg vet om.

Jeg er ganske modig når det kommer til sminke, jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Jeg liker å prøve forskjellige ting og kan gå for alt fra en knallblå eller rosa øyenskygge, iøynefallende lepper eller sterkt markerte bryn. Jeg føler at jeg er ganske eksperimentell og går sjelden for det samme uttrykket flere ganger. Dette er nok fordi de ulike karakterene jeg spiller krever at jeg er åpensinnet.

Noomi Rapace: favoritter

Noomi Rapace

701 Leather & Vetiver og 501 Iris & ­Vanilla fra N.C.P. ­Olfactive, kr 570 pr stk.​

Noomi Rapace

Energy C Complex fra Mesoestetic, kr 650.

Noomi Rapace

Collagen 360 Essence fra Mesoestetic, kr 795.​

Relatert

Hudens personlig trener

Huden trenger hjelp for å komme i god form

– Produktene blir på en måte som en personlig trener ...
La Boche Rouge

Møt grunnleggeren av La Bouche Rouge

Dette er mannen bak et av de hotteste beauty-merkene akkurat nå.
maskara guide

Drømmer du om lange vipper?

Slik legger du maskara som en proff.

Les også

Vi tok skjønnhetspraten med Hailey Baldwin

21 år gamle Hailey Baldwin har over 10 millioner følgere på instagram, og lanserte i sommer sin egen linje med skjønnhetsprodukter. Modellen er også ekskjæresten til Justin Bieber og bestevenninne med Gigi, Kendall og Kylie. Her deler hun sine beste skjønnhetstips med oss.

Vi tok Skjønnhetspraten med Camilla Pihl

-Ikke vask håret for ofte!

Vi tok skjønnhetspraten med Caroline Berg Eriksen

- Jeg spiser aldri foie gras, men skeier gjerne ut med smågodt.
dajana makeup

Skjønnhetspraten med Dajana

Makeupartist Dajana Tomanovic (30) sverger til gode hudpleierutiner og ansiktsmassasje for å holde huden glødende og plettfri. Her er hennes beste skjønnhetstips og ultimate favoritter.​