De beste stil- og karrieretipsene til Darja Barannik

Darja har på seg kåpe med fuskepels-krage, kr 4200. Veske, kr 3300. Alt fra MICHAEL Michael Kors.

Den suksessrike moteprofilen og it-jenta avslører sine råeste karrieretips. Se de eksklusive bildene fra ELLE x Michael Kors her.

Publisert Sist oppdatert

Annonse

Det er lite som inspirerer oss så mye som rå og suksessrike power-kvinner som kjører på, og dyrker sin egen stil og personlighet med antrekkene de styler seg i.

Blant dem som stadig gir oss et skikkelig inspirasjons-kick, både når det kommer til karriere og stil, er moteblogger, street style-dronning og en av Norges største influencere, Darja Barannik (27).

Vi har tatt en prat med Darja om hennes beste karrieretips, hvordan hun har kommet seg dit hun er i dag, stylinghacksene til det perfekte antrekket og hva hun tenker om sin egen personlige stil.

Motemerket Michael Kors har slått seg sammen med tre skandinaviske influencere - Darja Barannik, Lisa Olsson og Emili Sindlev, for å la dem tolke høstkolleksjonen 2018 fra deres perspektiv og hverdag, som stort sett er preget av å være på farta. Bli med inn på en skikkelig sniktitt i Darjas stilunivers, og oppdag Emilis og Lisas verden lenger ned i saken.

Når føler du deg mest fremgangsrik?

Det er de gangene jeg har hatt ambisjoner om å nå et mål og fått det til. Når man jobber målrettet mot noe og plutselig går drømmen i oppfyllelse, er det alltid en deilig og tilfredstillende følelse.

Hvordan kler du deg til hverdags?

Ettersom hverdagen min varierer veldig mye, varierer også antrekkene mine. Jeg kler meg ofte etter humør og hvor i verden jeg er. Men, når det er sagt, skal det sies at en dressbukse eller jeans med en oversized blazer, kombinert med et par hæler og en kåpe med et feminint, men stramt snitt, er et antrekk jeg sverger til gang på gang. Uansett hvilken stil jeg går for, legger jeg alltid til et element som gjør antrekkene mine elegante. Det kan være smykker, en lav hæl eller eller et belte i midjen.

Darja har på seg: Trenchcoat i skinn, kr 9400. Semskede, høye boots, kr 2600. Veske, kr 3300. MICHAEL Michael Kors.

Hva betyr mote for deg?

Det er en måte å uttrykke meg på. Ikke bare hva jeg velger å ta på meg, men hvordan jeg bærer klærne, er med på å si noe om meg. Mote er gøy og veldig personlig! Jeg elsker å sette ulike materialer, print og farger for å skape et antrekk som er unik for meg. Dessuten er mote mye mer enn bare klær - mote har en lang og helt unik historie, som jeg finner utrolig inspirerende og interessant. De største motehusene leverer kunst, som de aller fleste av oss bare kan drømme om, men jeg elsker å se utviklingen fra mange titalls år siden og til i dag. For ikke å snakke om alle snitt, materialer og trender som kommer til liv igjen etter flere generasjoner.

Hva er dine tre beste stylingtips til et viktig møte-antrekk?

1. Alltid kle deg i noe som føles komfortabelt for deg. Det er det aller viktigste! Når du er komfortabel i klærne du bærer, blir du også mer selvsikker.

2. Gå for en profesjonell stil. En formsydd blazer med en tynn, rundhalset genser under (ikke vis bryster) kombinert med en dressbukse eller et blyantskjørt eller A-formet skjørt (det viktigste er at lengden ikke blir for kort). Med et par ankelstøvletter får du litt ekstra høyde og blir automatisk rakere i ryggen.

3. Hold hår og sminke så naturlig som mulig, slik at fokuset blir på hva du sier og ikke hvordan du ser ut.

Veske, kr 3300. Skinnkåpe, kr 9400. MICHAEL Michael Kors.

Fortell oss litt om hvordan du har kommet deg dit du er i dag.

Jeg startet å studerer rett etter videregående. Først på Universitet i Oslo hvor jeg tok Russland som hovedfag med fordypning i historie, politikk, litteratur etc. Deretter tok jeg et semester på utveksling i Russland. Da jeg satt i St. Petersburg ble jeg oppringt av en venninne som ville ha meg med til New York — det var nemlig et kurs i mote og økonomi der. Etter en telefon med foreldrene mine bestemte jeg meg for å reise direkte fra en utveksling til en annen. Det var kanskje da min interesse for mote blomstret for fullt!

Likevel valgte jeg å ta en Bachelor i Markedsføring og ledelse ved BI i Oslo da jeg kom hjem igjen. På det tredje året på bacheloren min valgte jeg Internship som valgfag, og fikk praksisplass hos StyleMag i Aller Media. Etter endt internship-periode (tre månender) fikk jeg muligheten til å fortsette å jobbe freelance som journalist, og det gjorde jeg. Deretter ballet det på seg med fast stilling som både journalist, moteredaktør, skjønnhetsansvarlig etc i både StyleMag og KK.

For halvannet år siden valgte jeg å si opp stillingen min for å satse på egen merkevare. En utrolig vemodig avgjørelse, men også en riktig beslutning. Tiden etter har bydd på så mye spennende prosjekter, samarbeid, reiser og opplevelser. Riktignok har jeg aldri jobbet så mye og så hardt i hele mitt liv, men all svette og tårer er virkelig verdt det når man ser at man når de målene og ambisjonene man har satt seg.

Darja har på seg kåpe med fuskepels-krage, kr 4200. Veske, kr 3300. MICHAEL Michael Kors.

Hva er dine tre beste tips for å lykkes?

1. Jobb hardere enn alle andre — det er ingenting i livet som kommer gratis.

2. Vær tro til deg selv og ha troen på deg selv. Alt du ikke kan, kan du lære deg. Du må bare ville det nok, og så må du tørre og satse, selv når oddsene ikke alltid er de beste.

3. Husk at du lærer hele livet. Å feile er ingen svakhet, men i mine øyne en styrke. Det er sånn du lærer, erfarer og utvikler seg. Og sist, men ikke minst — ikke sammenlign deg med noen. Gjør det som er riktig for deg!

Darja har på seg kåpe med fuskepels-krage, kr 4200. Veske, kr 3300. MICHAEL Michael Kors.

Hvor ser du for deg selv om fem år?

Jeg holder fortsatt på med egen merkevare, dog har jeg utviklet noen spennende produkter. Hva det skal være forblir en hemmelighet enn så lenge.

Hvorfor synes du det er viktig med en personlig stil på jobben?

Fordi det reflekterer hvem du er og hvordan du ønsker å bli oppfattet. Ikke minst synes jeg det er så inspirerende med mennesker som faktisk bruker bittelitt tid på å kle på seg på morgenen.

Shop Darjas looks fra MICHAEL Michael Kors her.

Se hvordan den svenske mote-influenceren Lisa Olsson styler seg i Michael Kors sin høstkolleksjon.

Se hvordan danske Emili Sindlev rocker høstkolleksjonen til Michael Kors.

Powered by Labrador CMS