Mote

6. april, 2021

Tid for å lufte ballerinaskoene

Endelig er tiden kommet hvor vi kan ta frem ballerinas fra garderoben igjen!

Hvis været er med oss kan vi allerede nå på de varmeste dagene lufte ballerinas (eller flats) igjen – eller i hvert fall bruke de som innesko om ikke annet… 

Ballerinasko

Tidligere denne uken skrev vi om Blanca Miro som luftet det perfekte vårantrekket og selvfølgelig var det ballerinas hun gikk for som skovalg.  Ballerinasko har vel alltid vært i motebildet på et vis og vi kan nemlig huske de helt tilbake fra barndomstiden. Ser vi i gamle fotoalbum er de å spotte til de aller fleste anledninger.

Var du også en av de som prøvde deg på ballett som liten? Kanskje var det noe for deg, kanskje ikke, men behagelig var i hvert fall skoene. Derfor er vi lykkelige for at skoene fortsetter å ta motebildet med storm sesong etter sesong.

Flere assosierer ballerinasko med det franske motehuset Chanel. Spesielt ballerinaskoene i gull og sort, enten om de er vintage eller ikke, har stått på vår ønskeliste i mange år – kanskje en dag finner vi de på et loppemarked i Paris?

Vi spottet at svenske Hanna Mw har sikret seg et par ballerinas fra Chanel for sesongen.

Flere av kjedebutikkene har slengt seg på trenden, og både Zara og H&M har flere fine ballerinasko vi gjerne gjør plass til i garderoben, men også Jimmy Choo og Manolo Blahnik er kjent for sine ballerinas. Vi introduserer dere også for noen nyere merker vi har oppdaget.

Skoene gjør et hvert antrekk chic og elegant, og kan styles til alt mulig – her er det bare fantasien som setter stopper.

Fikk du med deg at disse skoene gjør et comeback denne sesongen?

Shopping: Våre favoritter

Ballerinas fra Chanel i klassisk Chanel-tweed, kr pris på forespørsel. 

Ballerinas med sløyfe fra Zara, kr 449. 

Ballerinas fra Manolo Blahnik, kr 9304. 

Spisse ballerinas fra H&M, kr 199 (annonse)

Spisse ballerinas fra Zara, kr 449. 

Ballerinas fra PrettyBallerinas, kr 1842. 

Ballerinas fra Jimmy Choo/net-a-porter, kr 7408. 

Ballerinas fra H&M, kr 499 (annonse)

Ballerinas fra Mansur Gavriel, kr 4150. 

Relatert

Les også