Annonse

Den komplette hudpleierutinen: Slik reduserer du mørke flekker i huden

Hva er det, hvordan oppstår det og hvordan kan vi på best mulig måte behandle det? Her er alt du trenger å vite om mørke flekker.

Publisert Sist oppdatert

 

Annonse i samarbeid med L’Oréal

Mørke flekker er et velkjent og vanlig problem – men hva er egentlig årsaken? Og hvilke vitaminer og ingredienssammensetninger skal vi ty til i håp om å jevne ut hudtonen og vinke farvel til flekkene? Vi guider deg frem til den ultimate hudpleierutinen, og forbereder deg på vårens etterlengtede solstråler. 

De fleste av oss kommer med tiden til å oppleve at mørke flekker oppstår i huden, men fortvil ikke. Med riktig tilnærming og hudpleie kan du både forebygge og redusere synligheten av dem.

Så hvis du drømmer om en jevn hudtone og ønsker å gi de mørke flekkene en real kamp – da kan L'Oreals nye hudpleieserie Bright Reveal være det rette valget for deg.

Her kan du lese mer om den nye hudpleieserien, og bli klokere på hvordan du pleier huden på best mulig måte. 

Hva er mørke flekker? 

I jakten på hvordan vi kan jevne ut hudtonen vår, må vi først og fremst finne ut av hva mørke flekker kommer av.

Mørke flekker kjennetegnes av at hudens naturlige fargestoff (melanin) klumper seg sammen. Når dette skjer, kommer de til syne på hudens overflate. Dette skjer ofte i ansiktet, på hendene, armene, brystet og andre steder som ofte eksponeres for sollys.

Hvordan oppstår mørke flekker?

Mørke flekker i huden kan oppstå av ulike årsaker, men forekommer oftest ved overdreven soling eller av hormonelle årsaker.

Mørke flekker viser seg hovedsakelig når huden utsettes for for mye sollys. Når solens stråler treffer huden, produserer huden melanin for å beskytte mot UV-stråler, og på den måten får vi farge i huden. 

Men hvis du ikke har beskyttet huden med SPF, risikerer du at hudcellene blir overbelastet og produserer for mye melanin. Derfor er det viktig å beskytte huden mot solen gjennom hele året.

Hvordan kan vi redusere mørke flekker i huden? 

I kampen mot de mørke flekkene er det essensielt å implementere de riktige produktene og ingredienssammensetningene i vår hudpleierutine. I tillegg til produkter med SPF, er B3-vitaminet Niacinamid ditt go-to.

Niacinamid er en mirakelingrediens, kjent for sine effektive anti-aldringsegenskaper samt evnen til å bekjempe ulike hudutfordringer som rødhet, rynker, livløs hud og mørke flekker.

Av den grunn er Niacinamid og SPF viktige å inkludere i hudpleieproduktene dine for å forebygge og redusere synligheten av mørke flekker. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du kan implementere hudpleieprodukter med Niacinamid og SPF i din hudpleierutine, kan du med fordel utforske L'Oreals nye hudpleieserie Bright Reveal.

Bright Reveal

Bright Reveal er en ny og effektiv produktlinje som målrettet og effektivt fokuserer på å redusere og forebygge ulike typer av mørke flekker. Gjennom kliniske tester, kommer det frem at de aktive ingrediensene kan resultere i både vakre og enestående resultater.

Les mer om produktene her, og la deg inspirere av hudpleierutinen under.

Den komplette hudpleierutinen

Bright Reveal er perfekt for deg som ønsker å målrettet gå inn og redusere uønskede mørke flekker i huden. Følg de fire stegene og se frem til en vakker og jevn hud.

Før du begynner, sørg for at huden er helt ren og fri for sminke. Deretter er du klar til å følge de ulike stegene.

1. Bright Reveal Serum

Et serum er den ideelle starten på din hudpleierutine, da det har i oppgave å jobbe effektivt med huden. Med Bright Reveal Serum har du muligheten til å redusere synligheten av mørke flekker.

Serumet fokuserer på alle typer av mørke flekker, som aknemerker og alders- og solskader. Den pleiende formelen er full av gode og pleiende ingredienser som blant annet Niacinamid og aminosulfonsyre.

Aminosulfonsyre hjelper med å skånsomt eksfoliere huden og bidra til en jevnere hudtone. Serumet har også til formål å forbedre hudens glød, samtidig som det tilfører ekstra fuktighet.

Serumets evner og resultater er klinisk dokumenterte. Etter en måned viste det seg at alle former for mørke flekker var synlig redusert, og at huden så mer ensartet ut.

Slik bruker du det: Påfør 2-3 dråper i ansiktet og på halsen hver morgen og kveld.

Tips! Serumet kan også brukes på hendene.

2. Bright Reveal UV Fluid

I kampen mot mørke flekker i huden, er solbeskyttelse helt essensielt. Bright Reveal UV Fluid er en lett og fuktighetsgivende krem som forebygger solskader og aldringstegn. Med SPF50 beskytter serumet mot UVA- og UVB-stråler, og det beskytter også mot utviklingen av mørke flekker. Produktet inneholder i tillegg Niacinamid for å redusere synligheten av eksisterende mørke flekker.

 Avslutt morgenrutinen din med den lette kremen, slik at huden er klar for dagen.

Bright Reveal UV Fluid har en kosmetoklinisk dokumentert effekt. Etter en måned er mørke flekker synlig redusert, og huden er jevnere, og etter 12 uker er mørke flekker redusert med 53 %.* 

Slik bruker du det: Påfør et jevnt lag på huden hver morgen.

Les mer om Bright Reveal Serum her.

3. Bright Reveal Day Cream

Når du har påført serumet ditt, er du klar til å pleie huden med en fuktighetskrem. Bright Reveal Day Cream inneholder blant annet UV-filtre og niacinamid, og gir rikelig med fuktighet.

Kremen kan både motvirke aldringstegn og mørke flekker, og er derfor muligens den ultimate veien til vakker og strålende hud.

Slik bruker du det: Påfør kremen hver dag på renset hud. Ved langvarig eller intens eksponering for solen, bør du supplere med Bright Reveal UV Fluid.

Les mer om Bright Reveal Day Cream her.

4. Bright Reveal Exfoliating Peel

Det fjerde og siste steget består av en aktiv og dyptvirkende hudpeeling, som kun skal brukes om kvelden et par ganger i uken.

Bright Reveal Exfoliating Peel har som formål å motvirke merker etter akne, samt forbedre hudtone og tekstur. Den effektive formelen inneholder ingredienser som AHA, BHA, PHA og Niacinamide, og har som formål å gi huden et fornyet og friskt utseende.

Slik bruker du det: Påfør et jevnt lag med fingertuppene, og la det virke i 15 minutter.

Skyll grundig med lunkent vann, og fjern det overskytende produktet med en bomullspad.

Fullfør deretter rutinen med en fuktighetskrem for ansiktet.

Morgenen etter er det viktig at du husker å beskytte huden din med SPF 50.

Les mer om Bright Reveal Exfoliating Peel her.

Hvis du implementerer de pleiende formlene og ingrediensene som en fast del av hudpleierutinen din, kan du både forebygge og redusere synligheten av ulike former av mørke flekker.

*Den kosmetokliniske testen ble utført over 12 uker på 76 personer.

Powered by Labrador CMS