Matchakremkake

Foto: Linne Dammen.

Denne skal vi servere til gjestene våre i jula!

Publisert Sist oppdatert
Matchakake: Jul betyr masse god mat og haugevis av deilige søtsaker. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år? Slik som denne matchakremkaken - helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer. Denne deilige vanilje- og matchakaken er fryd for både øyet og ganen, og imponerer garantert gjestene dine. Matcha er en seremoniell grønn te i pulverform fra Japan. Teen er rik på antioksidanter og klorofyll og gir en lett energiboost. Den nytes med noe søtt, gjerne i en kake eller med varm melk tilsatt vaniljepulver. Prøv også: Peanøttkake på 5 minutter Matchakake med krem 2 porsjoner. Forberedelser: 25 minutter. Totalt: 2 timer. Dette trenger du: Bunn 4 dl mandler 10–15 friske dadler uten steiner 1/2 ts salt Vaniljekrem 2 ss agavesirup 1/2 ts vaniljesukker 1 dl cashewnøtter 2 dl kokoskrem 1 dl kokosolje 1/2 ts salt 1 ss presset sitron Matchafyll 2 dl kokoskrem 1 dl kokosolje 1 1/2 dl cashewnøtter 3 ts matchapulver, eller etter egen smak 1 1/2 ss presset sitron 2 1/2 ss agavesirup Slik gjør du: Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en knasende sprø og saftig deig. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen. Ha alle ingrediensene til vanilje­ kremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet. Ha alle ingrediensene til matcha­ kremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel matchakremen over den stivnede vaniljekremen, og sett kaken tilbake i fryseren til den har stivnet. Oppskrift via Oslo Raw og forfatter Tiril Refsum
Powered by Labrador CMS