Oppskriften på bakt søtpotet fra boka En kjøttfri måned, er enkel, sunn og god!

Vil du ha flere oppskrifter? 

Bakt søtpotet med hjertesalat, svart ris og valnøtter

saltbakt søtpotet

Ingredienser

4 søtpoteter

Grovsalt/havsalt

2 hjertesalat, hele

100 g valnøtter, grovhakket, spar litt til servering

4 ss vegansk pesto

2 dl svart villris, bløtlegges før tilberedning (følg anvisning på pakken)

Bakt søtpotet: Slik gjør du det

Legg søtpotetene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt i bunnen, og stek i ovnen på 180 °C til de er møre.

La dem avkjøles litt før du river skallet av, og del potetene i to på langs.

Smør potetene med litt olje på snittflaten, og grill eller stek i en varm panne til de blir gylne og litt sprø.

Del opp hjertesalaten i grove biter.

Vend hjertesalat og valnøtter i den veganske pestoen.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Anrett søtpotetene på risen og salatblandene.

Topp det hele med litt nøtter.

Relatert

Iskaffe med en twist

10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
Green Goddess Smoothie Bowl

6 oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager

Is og smoothies er alt vi craver nå!

Middagstips: Søtpotetgryte

Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!

Les også

En kjapp en på kjøkkenet

Trenger du noe å varme deg på? Prøv Julies cashewnøtt-suppe.