Oppskriften på bakt søtpotet fra boka En kjøttfri måned, er enkel, sunn og god!

Vil du ha flere oppskrifter? 

Bakt søtpotet med hjertesalat, svart ris og valnøtter

saltbakt søtpotet

Ingredienser

4 søtpoteter

Grovsalt/havsalt

2 hjertesalat, hele

100 g valnøtter, grovhakket, spar litt til servering

4 ss vegansk pesto

2 dl svart villris, bløtlegges før tilberedning (følg anvisning på pakken)

Bakt søtpotet: Slik gjør du det

Legg søtpotetene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt i bunnen, og stek i ovnen på 180 °C til de er møre.

La dem avkjøles litt før du river skallet av, og del potetene i to på langs.

Smør potetene med litt olje på snittflaten, og grill eller stek i en varm panne til de blir gylne og litt sprø.

Del opp hjertesalaten i grove biter.

Vend hjertesalat og valnøtter i den veganske pestoen.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Anrett søtpotetene på risen og salatblandene.

Topp det hele med litt nøtter.

Relatert

Uteservering i Oslo

Den beste uteserveringen i Oslo

Hovedstadens beste uteserveringer
pistasjkrem

Oppskrift: Pistasjkrem

Denne er SÅ enkel og SÅ god.
Oppskrift på Pavlova

Oppskrift på perfekt Pavlova

Pavlova til 17. mai? – Det er superlett og så godt.

Les også

En kjapp en på kjøkkenet

Trenger du noe å varme deg på? Prøv Julies cashewnøtt-suppe.