ELLEs insider guide til London

Planlegger du en tur til London i nærmeste fremtid? Da bør du sjekke ut disse stedene!

Publisert Sist oppdatert

London guide: London er en stor by som bugner over av en mangfoldig kultur og et spennende motebilde.

ELLEs intern, Jules Reitan har bodd og studert i London og gir deg her sine beste tips:

Selv etter å ha bodd i byen i tre år kan jeg med sikkerhet si at jeg på langt nær har sett alt, men jeg skal i hvert fall gi deg noen tips til steder som absolutt er verdt å få med seg!

Magasin-mekka

Legendariske Wardour News stengte dørene i 2018, noe som var en stor sorg for mange.

Heldigvis finnes det mange andre magasinbutikker spredt over hele byen.

Charlotte Street News, Magma, Tenderbooks, Jacks Newsagent og Shreeji Newsagents (for å nevne noen) - har alle et bredt utvalg av både de mest kjente og helt nye titler.

En ting jeg vil anbefale deg er å plukke opp en tittel du aldri har hørt om før. Det finnes så mye bra som du bare kan drømme om å få tak i her i Norge!

Jeg garanterer deg at du blir inspirert.

[embed]https://www.instagram.com/p/BxNfgaGhWI4/[/embed]

En skjult skatt

Maison Assouline er et annet sted du må gå innom.

Det ligger veldig sentral, like ved Piccadilly Circus, likevel er det ikke så lett å få øye på det da den gamle bankfasaden holder godt skjult hva som befinner seg der inne.

Første gang jeg gikk inn her og så bokhyllene som fulgte veggene flere meter opp med spennende boktitler, deilig jazzmusikk som fylte rommet og en hunk av en bartender kledd i helhvitt "at your service", følte jeg at jeg hadde dratt 60 år tilbake i tid.

Det er en chic atmosfære hvor du kan få kjøpt nøye utvalgte interiørgjenstander og bøker. I tillegg har de eksklusive Gucci-produkter som kun selges her.

De har en deilig avokadotoast og god kaffe, når man trenger litt påfyll i løpet av dagen.

Eller så har de plass ved baren om du ønsker å ta deg en drink og bare nyte omgivelsene.

[embed]https://www.instagram.com/p/B3Wz9MeHP9Z/[/embed]

Unngå Oxford Street

Med mindre du absolutt må, kan det være greit å holde seg unna Oxford Street og Regent Street (i hvertfall ikke bruk alle dagene her).

Det finnes så mange andre steder hvor du kan få tak i high street fashion, uten å måtte føle deg som "sild i tønne" - også du får faktisk med deg litt mer av byen.

Chelsea, Covent Garden eller South Kensington er alle hyggelige områder. Selv om disse stedene også kan være travle, føles det litt bedre å dra hit enn til selve smørøyet. Det er også et godt utvalg av high end fashion på disse stedene.

[embed]https://www.instagram.com/p/B4MokmAHMEY/[/embed]

Den som leter, den finner

Hvis du er en av dem som liker å gå på skattejakt burde du dra til Shoreditch. Dette er et litt hipt strøk og kan på mange måter sammenlignes med Oslos Løkka - bare veldig mye større.

Her finner du blant annet Atika, Rokit, og Brick Lane Vintage Market. Sistnevnte er en stor kjeller med alt fra solbriller til smykker og klær fra alle tidsepoker.

Jeg finner alltid noe unikt jeg ikke klarer å gå fra her!

[embed]https://www.instagram.com/p/ByU2uMOFLp9/[/embed]

Bli inspirert av mat

Hoi Polloi finner du i samme bygningen som Ace Hotel i Shoreditch, og er en veldig hyggelig restaurant med en eksklusiv, men avslappet vibe.

Her er det åpent fra 07.00 ti 23.29 hver dag, og du kan få alt fra frokost til sene drinker servert.

[embed]https://www.instagram.com/p/B2XChVlAPzu/[/embed]

Det mangler ikke akkurat på barer i denne byen, men hvis du synes drinken smaker litt bedre sammen med en fin utsikt over hele London, burde du ta turen til Skygarden. Du kan også ta middagen her om du ønsker det.

Det er helt gratis å booke et besøk til den botaniske hagen som befinner seg høyt oppe i en skyskraper. Men dette må gjøres i god tid da det er begrenset med billetter og de går fort.

For den perfekte brunchen bør du dra til Bistroteque i Bethnal Green, som byr på spennende retter og gode drinker. Granateple-cosmoen er et must å prøve ut her! [embed]https://www.instagram.com/p/Butaxq-DKXK/[/embed]

[embed]https://www.instagram.com/p/B3XVGM6hkoA/[/embed]

Pust i bakken

Når du kjenner at du er overstimulert av kulturelle inntrykk eller rett og slett trenger et avbrekk fra shopping, er Primrose hill det perfekte utfluktstedet.

Bare litt nord fra sentrum og ikke langt unna Camden, kan du arrangere en liten piknik. Ta innover deg det store, åpne området og Londons skyline.

So little time, so much to do

Det er mye å se, så hvis du kan unngå å ta tuben og heller gå fra et sted til det neste vil du få med deg mer av byen.

Plutselig oppdager du noe spennende som i utgangspunktet ikke var en del av dagens planer.

Da er det lurt å huske gode sko - plutselig har du gått flere mil.

Ellers; ha alltid en paraply med deg, fordi været skifter fort.

London er uforutsigbart, og jeg har noen av mine aller beste minner herfra.

Omfavn de spontane øyeblikkene!

Powered by Labrador CMS