Sunn Harmoni

Bli inspirert til å trene mer! Vi har intervjuet Yoga-lærer og ELLE-blogger Sheila Gomes.

Publisert Sist oppdatert

En sunn, harmonisk og balansert livsstil er det som motiverer ELLE-blogger og yogaekspert Sheila Gomes.

Hva spiser du på en vanlig dag?

Frokost, lunsj, middag og kvelds + små mellommåltider med nøtter og frukt. Jeg har i utgangspunktet et plantebasert kosthold siden jeg er vegetarianer og spiser variert med frukt og grønt hver dag. Det kan være alt fra chiagrøt og fullkornsbrød til deilige salater med linser, bønner og quinoa.

Hva spiser du når du skal skeie ut?

Avokoado maki, trøffeltortellini og raw cakes (!)

Er det noe du aldri spiser?

Kjøtt og mat fra typ McDonalds, Burger King etc…

Hvor ofte trener du?

Jeg praktiserer yoga hver morgen bortsett fra lørdag, og i tillegg løper jeg og går turer i skogen hver søndag.

Hva trener du?

YOGA YOGA YOGA <3 I tillegg gjør jeg noen enkle øvelser med matte og egenvekt for å styrke både min egen yogapraksis og balansere treningen.

Hva har du på deg når du trener?

Komfortable yogaklær av gode materialer som puster og sikrer meg en topp yogaprakis. Når jeg løper, bruker jeg som oftest en bra løpetights, t-skjorte og en lett vindjakke. Gode løpesko er selvsagt helt essensielt og da bytter jeg på sko fra Adidas og Asics (asfalt/skog).

Sheila, som er utdannet yogalærer fra YogaWorks, er lidenskapelig opptatt av yoga og en sunn og balansert livsstil. Foto: Nicki Twang.

Hva motiverer deg?

God helse. En sterk fungerende kropp med et klart og rolig sinn. En sunn, harmonisk og balansert livsstil med andre ord. Jeg blir også veldig motivert av å inspirere andre til å gjøre yoga. Det er noe helt spesielt å kunne dele av min lidenskap fordi jeg vet det er bra ikke bare for meg men også for deg.

Hvordan kommer du deg på trening når motivasjonen er på bunn (om det hender?).

Når jeg trenger litt ekstra motivasjon, gjør jeg noe jeg vet jeg mestrer og bestemmer meg for å gjennomføre en kortere økt enn vanlig og sier meg fornøyd med det. Noen ganger blir det bare med noen solhilsner, men det er også helt OK. Det har aldri skjedd at jeg har angret på en yogaøkt, løpetur eller en gåtur i skogen.

Har du et motivasjonstips til andre som sliter med motivasjonen?

Gjør noe du liker. Det trenger ikke være så komplisert. Det viktigste er å være i bevegelse. Tenk alltid at du investerer i din egen helse og det er noe av det aller beste du kan gjøre. Ta vare på deg selv.

Har du en powersang som du hører på når du skal trene?

Nei, egentlig ikke. Jeg elsker musikk men musikksmaken min varierer og avhenger av hvilket humør jeg er i. Og jeg bruker selvsagt en annen musikk i yoga enn hva jeg lytter til når jeg løper.

Jeg oppfordrer til å praktisere yoga hjemme, sier Sheila. På hennes YouTube-kanal, Sheila Gomez, finner du ukentlige yogavideoer for nybegynnere, som fårhåpentligvis vil inspirere deg til å starte med yoga.

Er det noe som provoserer deg i treningssammenheng?

Nei, hva skulle det vært? Vi alle er ulike med forskjellig utgangspunkt. Jeg har ikke så mye fokus på hva alle andre rundt meg gjør eller mener. Jeg blir ikke så lett provosert. Å akseptere seg selv der man er, og la andre gjøre noe annerledes, er helt normalt, synes jeg. Det er det fine med yoga. Du praktiserer kun for deg selv og ingen andre.

Er det en treningsform som du har lyst til å prøve?

Jeg skulle veldig gjerne ha blitt ordentlig god på å surfe.

Hva slags forhold har du til kroppen din?

Tror jeg har et sunt forhold til kroppen min. Jeg forsøker så godt jeg kan å lytte til den og respektere og akseptere den for hva den er. Jeg er så takknemlig for at jeg er frisk og har en kropp som fungerer bra.

Hvordan slapper du av?

Ah, det er jeg faktisk ganske god på! Det varierer selvsagt, men jeg liker å være i naturen, gjerne blant dyr, lytte til deilig musikk, lese en god bok og gjøre yoga, så klart. Alle disse tingene er meditasjon for meg og jeg slapper av når jeg tar vare på meg selv og gjør noe som gjør meg godt. Alenetid og stillhet er også noe jeg setter stor pris på, og som er helt nødvendig hvis jeg skal slappe av.

Powered by Labrador CMS