Grønn supersuppe

Foto: Lisana Wallance

Hva med en varmende grønn suppe til middag denne uken?

Publisert Sist oppdatert
Start det nye året med å lage mat som er proppfull av godsaker for kroppen. Her er er suppeoppskrift som både varmer, metter bugner av grønne godsaker. Denne oppskriften er fra kokeboka Mes Secrets de sorière, skrevet av Lisanna Wallance. Lisanna vokste opp i New York, og på grunn av kjærligheten er hun nå bosatt i Paris. Hun har alltid vært lidenskapelig opptatt av kokekunst, og da hun ble syk prøvde hun å kurere seg selv med mat og planter. På nettsiden culinarywitch.com deler hun sin kunnskap og sine magiske oppskrifter for å hjelpe andre med å leve sunnere og gladere liv. Det er bare å skrive handlelisten – for denne smakfulle suppen gjør seg nesten selv.

Grønn suppe

Grønne grønnsaker er viktige for helsa vår, og spesielt for blodets helse. Noen av dem, som brønnkarse, brokkoli og spinat, bidrar til å øke produksjonen av røde blodceller. Disse grønnsakene er fulle av K- og C-vitamin samt antioksidanter, som revitaliserer organene og beskytter hele kroppen. I pe- rioder med stress, sykdom eller psykiske og emosjonelle utfordringer trenger kroppen en liten boost. Og alt starter med blodet vårt. Oppskriften er på 4-6 porsjoner. På 15 minutter er du ferdig med forberedelsen, og en halvtime med småputring senere står suppen klar.

Ingredienser

1 bunt med brønnkarse 2–3 never spinat 1 brokkoli 1 stor søtpotet (eller 2 små) 3 løk 1 purreløk 3 hvitløkfedd 2 terninger med grønnsaksbuljong 10 g ingefær (eller 1 ts malt ingefær/ 1 ts kaffepulver) 5 g gurkemeie (eller 1 ts kaffepulver) 2 ss hvit balsamico-eddik eller sitronsaft 1 ss virgin kokosolje 2 ss kokoskrem gresskarkjerner salt og pepper

Framgangsmåte

Finhakk alle grønnsakene og ha dem i en stor kjele sammen med most spinat, brønnkarse, hakket hvitløk, buljongterninger, ingefær og gurkemeie. Krydre med salt og pepper og dekk det hele med 2 liter vann. Legg på et lokk og kok blandingen i 20–30 minutter, til grønnsakene er myke. Bruk en stavmikser og kjør til en glatt suppe. Rør inn eddik, olje og kokoskrem. Server denne retten varm med et dryss av gresskarkjerner, og pynt med noen dråper olje og kokoskrem. Denne suppa kan du også fryse, og ta fram en dag du trenger litt revitaliserende påfyll.
Powered by Labrador CMS