Norsk husmannskost i ny drakt

bakt sellerirot

Alle sluker denne!

Publisert Sist oppdatert

Sellerirot er en smaksbombe, og blir et spennende gourmetmåltid med denne oppskriften!

Flere oppskrifter: Superenkel, supergod, og bordets blikkfang!

Bakt sellerirot med knust edamame, stekt sopp og srirachedressing

Ingredienser til bakt sellerirot

1 stor sellerirot eller 2 små

Havsalt

Raps- eller olivenolje til steking

400 g edamamebønner

2 grønne chili, finhakket

2 hvitløkfedd, finhakket

Extra virgin olivenolje

1 lime eller sitron, saften av

200 g østerssopp eller aromasopp

Srirachadressing (bland litt sriracha med vegansk majones, smak deg fram til styrken du foretrekker)

Slik baker du sellerirot

Legg sellerien i en ildfast form et et tykt lag havsalt i bunnen, og stek i ovnen på 180 °C til den er mør.

La sellerien kjøle seg litt ned, fjern skallet og kutt i tykke skiver.

Stek skivene i litt olje til de blir gylne.

Knus edamamebønnene i en morter, og tilsett chili, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og lime - eller sitronsaft.

Stek soppen gyllen i litt olje, og smak til med salt og lime- eller sitronsaft.

Anrett selleri med edamamebønner og sopp oppå.

Serveres med srirachadressing.

Powered by Labrador CMS