Norsk husmannskost i ny drakt
Alle sluker denne!
Sellerirot er en smaksbombe, og blir et spennende gourmetmåltid med denne oppskriften!
Flere oppskrifter: Superenkel, supergod, og bordets blikkfang!
Bakt sellerirot med knust edamame, stekt sopp og srirachedressing
Ingredienser til bakt sellerirot
1 stor sellerirot eller 2 små
Havsalt
Raps- eller olivenolje til steking
400 g edamamebønner
2 grønne chili, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
Extra virgin olivenolje
1 lime eller sitron, saften av
200 g østerssopp eller aromasopp
Srirachadressing (bland litt sriracha med vegansk majones, smak deg fram til styrken du foretrekker)
Slik baker du sellerirot
Legg sellerien i en ildfast form et et tykt lag havsalt i bunnen, og stek i ovnen på 180 °C til den er mør.
La sellerien kjøle seg litt ned, fjern skallet og kutt i tykke skiver.
Stek skivene i litt olje til de blir gylne.
Knus edamamebønnene i en morter, og tilsett chili, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og lime - eller sitronsaft.
Stek soppen gyllen i litt olje, og smak til med salt og lime- eller sitronsaft.
Anrett selleri med edamamebønner og sopp oppå.
Serveres med srirachadressing.