Trenger du en erstatning til fredagstacoen? Hva med å lage en enkel og god kyllingcurry med kokosmelk, mango og brokkoli?

Dette trenger du:

2 ss olje
1 løk
800 gram kyllingfilet
1 ss gul currypulver
1 ss cayenne pepper (smak til etter behov)
salt og pepper
4 fedd hvitløk
1 bit ingefær (ca 3 cm)
2 squash
1 brokkolihode
1 boks kokosmelk
1 bunt koriander
1 mango
juice og skall av en lime
ris, naan-brød og ristede cashewnøtter til servering

Foto: Halfbaked Harvest

Slik gjør du:

1. Varm olje i en stor panne på medium varme. Tilsett løk og salt og stek løken til den er gylden i fargen, ca 5-8 min.

2. Tilsett kylling, currypulver, cayennepepper og salt og pepper og stek deretter i 5 minutter til kylling er brunet. Tilsett deretter hvitløk og ingefær og kok i ett minutt. Tilsett deretter squash og kok i to minutter til. Hell i kokosmelk og tilsett brokkolien. La koke i 10 minutter til sausen har tyknet og brokkolien er mør.

3. Ta kjelen bort fra varmen og tilsett koriander, mango, lime juice + skall.

Serveres med ris og ferskt naan-brød og toppes med ristede cashewnøtter.

Kilde: Halfbaked Harvest

 

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.