Trenger du et godt middagstips?

Da bør du prøve Caroline Skjelbreds magiske kyllingrett!

Publisert Sist oppdatert

Kylling i form: Denne kyllingformen lager seg selv, og er den perfekte retten for litt fredagskos. Eller rett og slett hverdagskos.

– Og det ryktes at den får ethvert mannehjerte til å smelte...

Kanskje noe å lage til en hot date eller kjæresten i helgen?

Mer mat: Dette er den beste fredagstacoen!

ALT-I-ETT-KYLLING i form

Oppskriften er for 2 personer

Tilberedning cirka 1 time

Du trenger:

2 økologiske kyllinglår

Cirka 8 poteter, gjerne av Amandine-sorten

1 økologisk sitron

4 gulrøttter

6–8 sjalottløk

8 fedd hvitløk

Ca 4 ss smør

Timian (tørket)

Fersk timian og rosmarin

Olivenolje

Slik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på varmluft på 180 grader.
  2. Smør en ildfast form med olje.
  3. Del gulrøttene på langs, sjallotløken i to og skrell hvitløksfeddene og ha de hele i formen.
  4. Krydre kyllinglårene med salt, pepper og tørket timian. Legg alt sammen i den ildfaste formen.
  5. Ringle med olivenolje, og skvis en hel sitron over, før du legger den sammen med kyllingen og grønnsakene i formen.
  6. Ha to spiseskjeer med smør oppå hvert kyllinglår, og ha oppi noen kvaster med fersk rosmarin og timian i formen.

Stekes i 50 minutter.

Psst! Et hot tips for ekstra saftig kylling er å helle skyen fra grønnsakene og kyllingen over lårene cirka hvert 15. minutt under steketiden.

Før servering heller du resten av skyen over kyllingen og grønnsakene, og moser den stekte hvitløken og fordeler den i formen.

Pynt med litt fersk rosmarin og timian.

Sjekk ut bloggen til Caroline her!

Powered by Labrador CMS