Zalando har støttet humanitære formål med over 50 millioner kroner under koronakrisen

Foto: Zalando

- Norske Røde Kors er blant mottakerne!

Publisert Sist oppdatert

Den tyske nettbutikken Zalando har donert over 5 millioner euro, i overkant av 50 millioner norske kroner, til humanitært arbeid og psykiske helsetjenester under koronapandemien.

– Og Norges Røde Kors er blant mottakerne!

Støtte til psykiske helsetjenester

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), er psykiske helsetjenester- og støtte, en av de viktigste samfunnsbehovene verden nå står ovenfor. Derfor har Zalando valgt å donere 1,8 millioner euro til Røde Kors.

Pengene er øremerket koronatiltak og lokal psykisk helsehjelp for utsatte grupper i åtte av selskapets 17 markeder: Frankrike, Italia, Spania, Nederland, Belgia, Norge, Sverige og Tyskland.

I Norge donerer Zalando alene rundt 50 000 euro til Norges Røde Kors, for å finansiere deres frivillige besøkstjeneste for eldre og ensomme, samt støtte til aktiviteter for barn og unge.

Over 5 millioner euro til ulike humanitære formål

I tillegg til de 1,8 millioner euro de nå donerer til Røde Kors, har Zalando allerede donert over tre millioner euro, hovedsakelig fra salg av munnbind, til globale og lokale koronatiltak.

Zalando har blant annet støttet med penger til medisinsk utstyr og psykiske helsetjenester gjennom organisasjonen betterplace.org, samt gitt bidrag til sosiale entreprenørskap, som utvikler innovative løsninger for kriserammede verden over.

I andre del av koronapandemien, er selskapets prioriteringer nå å ivareta medarbeidere, opprettholde kontinuitet og støtte innovative løsninger som online psykisk støtte.

– Helt siden begynnelsen av koronakrisen, har Zalando jobbet med å finne gode løsninger for å hjelpe bransjen vi selv er en del av, i tillegg til de menneskene som er rammet av pandemien. WHO skisserer for tiden tjenester innen psykisk helse og psykisk støtte, som topp prioriterte områder. Derfor ønsker vi å støtte sårbare grupper i det norske markedet og gi bistand til Røde Kors sitt lokale arbeid innen psykiske helseprosjekter. Vi innser at den nåværende koronapandemien er et globalt problem der alle samfunnsaktører må bidra, sier Kate Heiny, direktør for CSR hos Zalando SE i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS