Norsk designer viste for første gang under moteuka i København

Norske Micheal Olestad har lang internasjonal erfaring, og er kanskje en av våre mest anerkjente designere. Vi tok en prat med han etter visningen.

Publisert Sist oppdatert

Michael Olestad Nybråten har vært designer for både Acne Studios og Ann Sofie Back, og i løpet av de siste årene har han gjort braksuksess med sitt eget merke.

Vi har vært så heldige å få snakke med stjerneskuddet som gjestet København Fashion Week for første gang i år!

Micheal Olestad i København

Hvorfor valgte du å vise i København nå?

Har du noen tanker om hva neste steg er?

– København føltes som det riktige steget for meg å gå nå. Det er tross alt den største moteuka i Skandinavia, og den enkleste veien videre fordi man allerede har en dialog. København føltes absolutt som et skritt i riktig retning. Denne visningen er mye større enn det jeg har hatt tidligere, og her står jeg i tillegg mer på egne bein.

På visningen fikk vi se blant annet jakker med deilige frynser, og kjoler og bluser med abstrakt utforming.

– Jeg har masse tanker, men det er ikke noe jeg har bestemt meg for enda. Jeg skal bare jobbe på, skape og bygge merket videre.

Kan du fortelle litt kort om kolleksjonen?

Vi fikk se fadede print, som kunne tenkes å ha ligget i solen alt for lenge. Michael sin visjon var at man både skulle kunne se bruddstykker, og helheten i printene, litt som med gamle minner.

– Jeg har virkelig gått tilbake til barndommen med denne kolleksjonen. I det siste har jeg mistet flere besteforeldre, og det har fått med til å tenke tilbake på minner og på hvordan ting var. Det føles både uklart og blurry, og samtidig veldig tydelig – jeg vet akkurat hva som er der. Slik startet jeg å jobbe med printene.

– Dette har vært kolleksjonens base, før jeg jobbet videre med det jeg husker fra barndommen. Frynsene handler for meg om trygghet. Det å ha mammaen din som holder rundt deg, eller å ligge under et pledd på hytta og føle at ingenting er farlig. Til slutt har hele denne prosessen blitt til kolleksjonen.

Powered by Labrador CMS