mat

Oppskrift: Enkel kjøleskapsgrøt

Enkelt og digg til frokost eller lunsj!

Publisert

Du har garantert lest om kjøleskapsgrøten, kaldgrøten, eller overnight oats, som den også kalles. Og det er ikke uten grunn at denne har blitt så populær som både frokost og lunsj. Den er enkel å lage, budjsettvennlig, metter godt, og kan varieres til det nærmest uendelige, slik at du ikke blir lei.

Kanskje vi til og med kan gå så langt som å kalle det et life hack?

Det å lage selve grøten er gjort på maks to minutter, og gjøres om kvelden, slik at den står klar til servering eller matpakke neste morgen. Lag gjerne grøten i et glass med lokk, enten med skrulokk eller i et norgesglass.

Du trenger:

- 1 dl havregryn
- 1 dl melk (vanlig melk, havremelk, mandelmelk, kokosmelk)
- 1 ts proteinpulver (valgfri smak, men vanilje og sjokolade er gode alternativer)
- 1 klype salt
- Glass med lokk (norgesglass eller et glass med skrulokk)

Slik gjør du:

Bland sammen melk og havregryn direkte i "glasset", og rør deretter inn proteinpulver og en klype salt. Skru på lokket og la det stå i kjøleskapet over natten.

Tre tips til topping

Kjøleskapsgrøten blir naturligvis enda bedre med en digg topping, og her er alternativene uendelige! Her er noe av våre favoritter:

1) Kjøp fryste bær og kok dem opp i en kjele. Du kan også tilsette søtning dersom du ønsker. Bærene kan oppbevares i en liten glasskrukke med lokk i kjøleskapet, og legges på kjøleskapsgrøten før servering, eller før du drar hjemmefra for dagen. Du kan også toppe med hakkede nøtter for litt ekstra "crunch".

2) Dersom du går for proteinpulver med sjokoladesmak, kan du lage en topping med litt dessert-preg. Topp grøten med kesam eller yoghurt, og peanøttsmør eller honning. Også her kan noen hakkede nøtter og frø, eller skiver av banan sette prikken over i-en.

3) Dersom du virkelig er på farten slår det aldri feil med friske bær, cottage cheese, nøtter og/eller frø. Det krever ingen forberedelse, og er i tillegg både sunt og godt!

Powered by Labrador CMS