Louis Vuitton dropper Michael Jackson-plaggene

Foto: Imaxtree

De Michael Jackson-inspirerte plaggene i Louis Vuittons høstkolleksjon for menn droppes etter skandaledokumentar.

Publisert Sist oppdatert

Louis Vuitton Michael Jackson: I januar presenterte Virgil Abloh sin andre herrekolleksjon for Louis Vuitton.

Kolleksjonen var inspirert av Michael Jackson. Musikken, catwalken og, til og med, invitasjonene var som en hyllest til den avdøde popstjerna.

Invitasjonene var nemlig en hvit skinnhanske med diamanter.

https://www.instagram.com/p/Bstx0jUhBVg/?utm_source=ig_embed

Men de siste ukene har det, igjen, stormet rundt Michael Jackson, som Abloh har hyllet "som den viktigste personen for herremote gjennom tidene".

Jackson anklages for seksuelle overgrep mot barn i HBO-dokumentaren Leaving Neverland. To menn forteller sine historier om hvordan Michael Jackson systematisk skal ha forgrepet seg på dem over flere år av barndommen deres.

Louis Vuitton Michael Jackson: stoppes

Resultatet etter at dokumentaren har blitt vist på TV verden over er at Abloh og Louis Vuitton har satt en stopper for produksjonen av disse plaggene fra kolleksjonen.

"Jeg er klar over at i lys av denne dokumentarfilmen har plaggene forårsaket følelsesmessige reaksjoner", uttaler Abloh i en pressemelding.

Han sier også at han er "sterk motstander av misbruk av barn, vold og brudd på menneskerettighetene".

"Mine intensjoner for denne visningen og plaggene var å referere til Michael Jackson som en populærkulturell artist. Kun hans offentlige liv som en artist som har påvirket en hel generasjon av artister, kunstnere og designere".

Michael Jackson-referanser

Styreleder og konsernsjef, Michael Burke i Louis Vuitton har også uttalt seg om saken:

"Vi finner påstandene i dokumentaren dypt bekymringsverdige og forstyrrende. Barns sikkerhet er viktig for Louis Vuitton".

Michael Jackson-referansene var mange under visningen av høstkolleksjonen for 2019. I tillegg til invitasjonshansken, var det t-skjorter med Jacksons ikoniske dansepossisjon og modellene gikk til en ny versjon av låten "Wanna Be Startin' Something".

info@imaxtree.com

I et intervju med Interview Magazine tidligere , fortalte Abloh om viktigheten av Michael Jackson i hans designprosess og han sa at han ville lage en kolleksjon basert på popstjerna.

Saken er fra ELLE.com

Powered by Labrador CMS