mote

Ikoniske Oscar-kjoler

Syv kjendiser som alltid leverer på den røde Oscar-løperen.

Publisert

Det er «award season» i Hollywood, og de gjeveste prisene av dem alle skal deles ut natt til mandag norsk tid. Da er det nemlig tid for The Academy Awards, eller Oscar-utdelingen som vi liker å kalle den.

Utdelingen er den 95. i rekken, og som alltid er det store forventninger til både verten (Jimmy Kimmel), prisutdelerne, underholdningen, talene, og sist, men ikke minst, ANTREKKENE.

Mens vi prøver å holde oss våkne gjennom natten og venter på at kjendisene skal ankomme den røde løperen i all sin overdådige Oscar-verdige prakt – her er syv kjendiser som alltid nailer det på den røde Oscar-løperen:

ZENDAYA

Zendaya

26-åringen har allerede rukket å bli et stilikon og er alltid en man gleder seg til å se på den røde løperen. Zendaya skuffer aldri, og det er nok mye takket være stylisten Law Roach som har fulgt henne siden tenårene. På Oscar-løperen i fjor hadde hun på seg en kort, hvit Valentino-skjorte og en langt glitrende skjørt – muligens et nikk til det ikoniske antrekket bestående av en crisp, hvit skjorte og et skimrende langt skjørt som Sharon Stone bar under Oscar-utdelingen i 1998.

GWYNETH PALTROW

Gwyneth Paltrow

Alltid elegant, og aldri «for mye». Gwynnie er født og oppvokst i Hollywood, med regissør-far og skuespiller-mor, så denne dama vet hva som funker på den røde løperen. Vi husker alle den rosa drømmen av en Ralph Lauren-kjole hun bar da hun vant Oscar i 1999, og den hvite smale Tom Ford-kjolen med tilhørende kappe fra 2012 står som en av prisutdelingens fineste noensinne.

LUPITA NYONG'O

Lupita Nyong'o

Den mexicansk-kenyanske skuespilleren tok Hollywood med storm i 2014 da hun vant prisen for Best Supporting Actress for rollen i 12 Years A Slave – både med tanke på rolletolkningen, men også på grunn av den nydelige lyseblå gudinne-kjolen fra Prada som hun hadde på seg på den røde løperen. Hun har så absolutt fulgt opp og begeistret oss gang på gang med både den perlebesatte kjolen fra Calvin Klein i 2015 og gullfrynsene fra Prada i 2022.

ANGELINA JOLIE

Angelina Jolie

Mirror mirror on the wall, who is the chicest of them all? Det er fristende å svare Angelina. Sexy, uten å vise for mye, og alltid i tidløse snitt. Hun gjorde sin debut på den røde Oscar-løperen allerede i 1986, ti år gammel, sammen med sin far Jon Voight. Og allerede da visste hun hvordan hun skulle imponere fashion-folket.

MICHELLE WILLIAMS

Michelle Williams

Michelle Williams gule kjole fra Vera Wang i 2006 vi for alltid stå i Oscar-historien som en av de aller vakreste. Stylet med en lav, løs knute i nakken, røde lepper og et vintage-lignende diamantsmykke er dette Hollywood-glamour på sitt beste. Samme kvelden vant hun Oscar for beste kvinnelige birolle med kjæresten Heath Ledger ved sin side. Michelle utstråler alltid en understated eleganse med sine vakre, smale og tidløse antrekk.

JENNIFER LOPEZ

Jennifer Lopez

J-Lo imponerer alltid, det er liksom hennes varemerke. Hun kan få de mest overdådige kjoler til å føles helt on point. Hun har kanskje ikke vunnet den gjeve statuetten ennå, men hun vinner på den røde løperen. Fra den glitrende kroppsnære Badgley Mischka-kjolen i 1997 via den nydelige Chanel-kreasjonen med gjennomsiktig grått liv og stort beige skjørt i 2001, til den grønne sari-inspirerte Valentino-kjolen i 2003 til den krystallbesatte superstjerne-kjolen fra Elie Saab i 2015.

MARGOT ROBBIE

Margot Robbie

Australske Margot Robbie er blitt et navn å regne med på den røde Oscar-løperen. Med sine naturlige mørke lokker i en vakker Saint Laurent by Hedi Slimane-kreasjon i 2014 satte hun standarden, og i gullkjolen fra Tom Ford i 2016 satte hun fashion-hjerter i brann. I 2018 signerte hun som Chanel-ambassadør og gikk for nydelig Chanel Couture de påfølgende årene. Det blir spennende å se hva hun velger i år nå som kontrakten som ambassadør er avsluttet, men kjenner vi denne fashionistaen rett blir det garantert en look vi vil kopiere på neste ELLE-galla!

Les også: Ikoniske Oscar-looks fra 90-tallet.

Powered by Labrador CMS