horoskop

Kjenner du at en forandring i livet nærmer seg? Det kan være torsdagens fullmåne som påvirker deg...

Kari Opsal orakelkort

I ukas spalte viser klarsynte Kari Opsal hvordan du kan bruke intuisjonen til å styre livet ditt...

Publisert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser,

Det skjer mye i de kollektive energiene om dagen! Denne ukas energier handler om maktstrukturer - både i det kollektive og i ditt personlige liv. Er det noe du ikke har forholdt deg til i ditt eget liv, rundt hierarkier og strukturer? Kanskje merker du at noe trengs å forandres i jobbsituasjonen din eller på hjemmebane. Kanskje handler dette om hvem du er og hvilken rolle du spiller i det kollektive. 

Les også: Månedshoroskopet for januar. 

På torsdag vil disse energiene forhøyes og intensiveres, når fullmånen faller i Løvens tegn. Løven hjelper oss å finne vår egen sannhet - å stå frem, ta plass og skille oss ut på vår egen måte. Vannmannen, som i helgen fikk besøk av Pluto, lærer oss å skifte den kollektive energien og den kollektive bevisstheten. Pluto assosieres med makt og transformasjon.

Denne uka oppfordrer jeg deg til å reflektere over hvilken plass du tar, på et personlig plan og i det kollektive. Hvem er du? Hva vil sjelen din? Hva vil hjertet ditt? Hvilke grenser trenger du å sette? Svarene på disse spørsmålene kan ikke komme fra kilder utenfor deg selv. Den eneste måten å finne gode svar på, er å lytte til intuisjonen. La din indre stemme være ditt indre navigasjonsmiddel. 

Bli med meg på fullmåneseremoni på torsdag!

Hvordan ta valg med intuisjonen?

Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige

Første bud er å er å være til stede i egen kropp. Kjenn alle følelser og sanseopplevelser som de ulike valgmulighetene du står ovenfor gir deg. Vær særlig oppmerksom på en behagelig og åpen følelse, og en sammentrukket, lukket følelse. Begynn arbeidet med å styrke intuisjonsmuskelen i helt enkle, dagligdagse og “ufarlige” situasjoner. Lurer du for eksempel på om du skal ta deg en kopp med te eller kaffe? Da kan du teste dette:

Se for deg at du tar deg en kopp te. Kjenn på følelsen av å ta en slurk. Er den åpen og behagelig eller begrensende? Lys eller mørk? Lett eller tung? Se deretter for deg at du drikker kaffe, og let på samme vis etter følelsen det gir deg.

Ta valget ut ifra hva som kjennes lettest, lysest og mest ekspansivt. Med litt trening kan du bruke den samme metoden på å gjøre større valg i hverdagen og i livet.

Øvelsen er hentet fra boka mi Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige.

Ukas orakelkort: Intuisjonen

Energier: retning, formål, magefølelse

Å motta Intuisjonen er en påminnelse om at det er gjennom å lytte til intuisjonen du vil finne din sanneste vei. Intuisjonen er din sjels stemme. Ved å lytte til den vil du ledes mot det livet du er ment å leve. Lytter du til magefølelsen din, vil stien ryddes foran deg, sten for sten. Kanskje leder stien til ditt livs formål. Men husk at også veien til formålet er en del av formålet, og at du er ment å nyte reisen.

 Gjennom prøving og feiling vil du oppnå viktige lærdommer som du vil se nytten av senere. Fokuser på å ta små valg fra din indre integritet hver dag. Er det vanskelig å vite om det du føler er magefølelse eller frykt? Vit at intuisjonen din er den stille stemmen som råder deg til de avgjørelsene som vil gi deg ro i et langtidsperspektiv. Frykten er den stemmen som fokuserer på å holde deg trygg her og nå, i et korttidsperspektiv. 

Vit at selv om du ikke ser helheten og sammenhengen nå, er du likevel på rett vei. 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS