KAPSEL fra Pierre Robert er årets sommergarderobe!

Klassisk sommergarderobe

Sommergarderoben som varer år etter år.

Publisert Sist oppdatert

I annonsesamarbeid med Pierre Robert

Den perfekte sommergarderoben er avslappet, samtidig som den med enkle grep kan gå fra dag-til-kveld.

Vi ELLEsker KAPSEL, den nye kolleksjonen til Pierre Robert, bestående av tidløse klassikere som enkelt kan kombineres på ulike måter, og settes sammen til ulike antrekk.

En klassisk sommergarderobe

Kolleksjonen er inspirert av Oslo-sommeren, og består av minimalistiske plagg i rene materialer. Her finner du blant annet flere topper, bukser og skjørt i ulike strikkede strukturmønster, i tillegg til shorts og badetøy i ulike varianter.

Topp, kr 499. Vid bukse, kr 699.

KAPSEL er laget med økologisk bomull og TENCEL™, med mindre CO2avtrykk og vannforbruk enn mer konvensjonelt produserte plagg. Badetøyet er laget av resirkulert polyamid og elastane. Alle plaggene er merket med eget klimafotavtrykk.

T-skjorte, kr 499. Bukser, kr 699.

Dette er kolleksjonen som puster liv i vår romantiske drøm om en spontan sommer, der du kan pakke en komplett weekend-bag på underkant av ti minutter, og fortsatt være chic og fresh med hvert eneste antrekk, hele helgen.

Genser med V-hals, kr 699.

– Det ligger i vår merkevare-DNA å se etter materialer og snitt som kan tåle tidens tann, og vi ønsker at det skal være en fryd å ta frem KAPSEL plaggene år etter år, sier Pierre Roberts sjefsdesigner, Patricia Nazareno.

T-skjorte, kr 499. Skjørt, kr 799.

– Om sommeren vil vi gjerne at det skal være ekstra enkelt å kle på seg. Vi ønsket derfor å lage en komplett sommergarderobe som rett og slett «funker».

T-skjorte, kr 499. Plissert skjørt, kr 799.

Det skal være avslappet og behagelig, men fint, slik at du for eksempel kan bruke skjørtet til både flip flops og høye hæler.

Badedrakt, kr 599. Plisséskjørt, kr 799.

Plaggene er bevisst lette å tilpasse etter egen stil, humør og eventuelle nyinnkjøp!

Shop hele kolleksjonen her!

Sjefdesigner Patricia Nazareno om sin designerreise

Moteredaktør i ELLE, Caroline Skjelbred, sammen med sjefdesigner Patricia Nazareno.

Fra jeg var liten av, var interessen for å tegne klær og sy veldig stor. Jeg så veldig opp til min kusine, som studerte motedesign i England. Hun var den som for alvor introduserte meg for mote og trender. Da kom også ideene om hvordan jeg ville kle meg. Jeg er oppvokst på Rjukan, med lite utvalg av det jeg ønsket meg i klesbutikkene. Men jeg var inspirert, tegnet, redesignet, og begynte og sy mine egne klær.

På min tid var Esmod veldig populært, men ikke godkjent av statens lånekasse, så det ble rett og slett for dyrt til at jeg kunne gå der. Jeg flyttet hjemmefra når jeg var 16 år for å gå på VGS - Kjole & draktsøm i Oslo. Der fikk vi virkelig erfare hvordan man jobber som designer i arbeidslivet. Vi hadde hele tiden kunder som bestilte alt fra kjoler, drakter, blazere, bukser etc. Vi lagde skisser i samarbeid med kunden og mønsterkonstruksjon var en stor del av prosessen.

Siden har jeg har jobbet som designer for blant annet Varner-gruppen og Tom Wood. Jeg har også jobbet som stylist, AD og med PR, så jeg har fått prøvd ut mange ulike roller innenfor motebransjen, men det er nok design som ligger mitt hjerte nærmest.

Hva var viktig for deg når du skulle designe KAPSEL-kolleksjonen til Pierre Robert?

Vi ønsker ikke å bidra til mer fast fashion eller «bare» enda flere klær. KAPSEL skal tilføre merverdi til brukeren, og samlet er kolleksjonen som et starter kit for de som vil bygge en mindre, kvalitetsbasert garderobe med få plagg. Men man må selvfølgelig hverken kjøpe hele kolleksjonen eller gå over til en streng kapsel-garderobe for å ha glede av plaggene. Det handler om å inspirere og tilrettelegge. Å fremme en mer bærekraftig og personlig stil i stedet for kortvarige bruk-og-kast trender. Alle plaggene i KAPSEL passer sammen, kan brukes om hverandre, ofte, lenge og med et tidløst design som ikke går av moten.

Hva er utfordringene som designer når det gjelder å skulle skape bærekraftig mote?

Hovedutfordringen er jo at motebransjen i seg selv ikke er bærekraftig. Ja, vi trenger alle klær, men ingen trenger de mengdene vi kjøper per i dag. Det er en av grunnene til at vi i Pierre Robert legger så mye vekt på kvalitet, passform og tidløshet, men selvfølgelig også materialvalg og produksjon. Å designe for gjenbruk og gjenvinning fra start er også viktig.

Et plagg du alltid har i garderoben din – og hvorfor?

Den er litt vrien, men om jeg må velge et plagg så må det bli en oversized blazer. Det er et plagg som jeg føler meg vel i, og som gir stilen min og antrekkene det uttrykket jeg er ute etter. Og det beste av alt, det passer til ulike anledninger.

Powered by Labrador CMS