Oppskrift: Kremet mango- og pasjonsfruktkake

Foto: Line Dammen

Denne kaken du gjerne spise til både frokost, lunsj og dessert!

Publisert Sist oppdatert

Kremet mango- og pasjonsfruktkake: Denne kaken smaker virkelig av sommer, og er en av våre favoritter fra Oslo Raw.

Denne kaken er perfekt å servere som en forfriskende dessert, spesielt i månedene som kommer. Eller kanskje du vil ha den til frokost? Med disse deilige og sunne ingrediensene er det ingen grunn til å spare kakene kun til kos. Her deler Oslo Raw gründer, Tiril Refsum, sin oppskrift og fremgangsmåte på kremet mango-og pasjonsfruktkake.

Dette trenger du:

Bunn

2 dl havregryn

2 dl mandler

10-15 saftige dadler

1⁄2 ts salt

Mangokrem

4 dl tint eller frisk mango

1-2 pasjonsfrukter

3 dl bløtlagte cashewnøtter

2 dl smeltet kokosolje

3 ss lønnesirup

1⁄3 ts salt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en saftig deig. Dekk en kakeform på ca 20 cm med bakepapir, og klem ut deigen i formen.

Ha alle ingrediensene til mangokremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet.

Alternativ:

Kaken blir nøttefri hvis du bytter ut mandlene i bunnen med 2 dl kokosmasse, og cashewnøttene i fyllet med 3 dl kokoskrem.

Dersom du vil lage flere av Tirils fantastiske kaker, kan du sjekke ut disse oppskriftene!

Powered by Labrador CMS