– Det har vært tilfeller hvor folk har klappet når jeg har kjørt forbi dem, det føles litt rart, men det gir også en følelse av at vi alle er sammen om dette.

Slik er det nye hverdagen til Ingvill Kjellevold (31) som jobber som sjåfør for Kolonial.no

Publisert Sist oppdatert

Ingvill Kjellevold, 31 Sjåfør for Kolonial.no

– Korona har definitivt gitt økt pågang hos oss, og arbeidsdagene har vært svært hektiske de siste ukene. Men til tross for travle dager blir vi møtt av så utrolig mange takknemlige og vennlige mennesker hver dag. Det er veldig hyggelig.

Hvordan har korona påvirket din arbeidshverdag?

Føler du deg utrygg på jobb?

– Jeg er stort sett alene hele dagen, så jeg føler meg ikke utrygg på jobb. Vi har minimalt med kundekontakt, med mindre det er snakk om kunder med spesifikke behov.

– Ettersom jeg ikke har særlig kontakt med andre så må jeg innrømme at jeg ikke er særlig redd for å bli smittet.

Er du redd for å bli smittet på jobb?

– Når vi møter på jobb har vi minst mulig kontakt med hverandre. Det har blitt gjort flere endringer i rutinene slik at vi kun møter opp og får en nyvasket bil som vi pakker og kjører ut. Tidligere har vi gått inn til kunder og plassert varene der hvor de ønsker, men nå setter vi dem utenfor og har minimalt med fysisk kontakt. Ofte gir kundene bare et vink fra vinduet. Flere ganger daglig blir jeg møtt av kunder som nærmest lovpriser oss, noe som selvfølgelig er veldig hyggelig. Det har til og med vært tilfeller hvor folk har klappet når jeg har kjørt forbi dem, det føles litt rart, men det gir også en følelse av at vi alle er sammen om dette. Det er veldig fint.

Beskriv en arbeidsdag i denne perioden...

– Jeg synes det er vanskelig å uttale meg om akkurat det. De vet jo ikke helt hva de har med å gjøre her, og jeg synes det er så mye motstridende informasjon fra eksperter. Jeg ble derimot veldig glad da myndighetene var tidlig ute med å si at folk ikke måtte få panikk og hamstre, men at vi måtte vise solidaritet med hverandre. Det var et viktig budskap å komme med tidlig.

Hvordan synes du myndighetene har taklet situasjonen?

– Jeg har utelukkende fått positive tilbakemeldinger av folk, og det oppleves som om man står hverandre litt nærmere, selv om vi er fremmede. I min hverdag må jeg si at jeg opplever at dette har fått ut det beste i folk. Man møter hverandre på andre premisser enn at man bare tilbyr en tjeneste i en travel hverdag. Nå er det flere som gjerne slår av en prat.

Hvilke tilbakemeldinger får du av folk du treffer på jobb?

– Jeg møtte en dame gjennom facebook-gruppen «Oslo hjelper Oslo», forøvrig en helt fantastisk gruppe som illustrerer hvor mye medmenneskelighet som finnes blant oss i disse tider. Hun kjørte rundt og samlet inn varme klær og diverse til Oslos rusmisbrukere og folk som ikke har et hjem å isolere seg i. Hun jobbet lange dager som sykepleier og brukte fritiden til å kjøre rundt med kjæresten sin og plukke opp ting. Da jeg møtte dem var bilen full etter at de hadde kjørt rundt i flere timer for tredje dag på rad, de hadde også kjørt helt til Ski. Virkelig beundringsverdig og det viser hvor mye både menn og kvinner stiller opp for hverandre akkurat nå.

Kjenner du en dame du beundrer ekstra i disse dager?

– Jeg håper vi kan fortsette å hjelpe å vise omsorg overfor hverandre, og fortsette å respektere de samfunnsnyttige yrkene som har holdt hjulene i gang under dette. Jeg håper også at vår nye erfaring med isolasjon og dets mulige negative effekt på psyken, kan få i gang en offentlig debatt om bruk av isolasjon i norske fengsel. Det er umenneskelig å bruke slikt som straff. Til slutt vil jeg gjerne trekke fram hvor mye håp det gir meg å se at luft og natur har nytt så godt av at vi har endret vanene våre i disse tider. Det viser at dersom vi står samlet så kan vi få til mye!

Hvordan tror du ting blir etter dette?

Powered by Labrador CMS