Slik lager du din egen prestekrage-jeans

Foto: Ida Davidsen

Se hvordan du kan gi en gammel jeans et nytt liv med strykemerker!

Publisert Sist oppdatert

Endelig var sommerjeansen i boks – vi har laget vår egen prestekrage-jeans!

Flere av dere lesere har nok fått med dere vår, eller undertegnedes, obsession av sommerblomsten prestekrager, hvor blant annet smykker, armbånd og jeans med prestekrager har stått høyt på ønskelisten denne våren. Jeg klarte rett og slett ikke å glemme den vakre sommerjeansen med prestekrager fra Sandro Paris, og bare måtte prøve å lage den selv.

Det ble både lekkert og var ganske enkelt å få til. Det eneste du trenger er et strykebrett, strykejern, en jeans såklart og strykemerker. Step by step tar vi deg igjennom hvordan man kan gjøre det selv, slik at også du kan lage sesongens sommerjeans selv!

Foto: Ida Davidsen

Strykemerker er en perfekt måte å redesigne et par gamle jeans på, enten om de er litt slitt, om de har et hull, eller om de bare trenger en liten oppgradering. Man kan selvfølgelig også sette et personlig preg på favorittjeansen, hvis man ønsker det.

Prestekrage-strykemerker kan bestilles fra Stoff og Stil. Det finnes mange forskjellige strykemerker der ute, så her er det bare å velge og vrake akkurat det man selv vil ha.

Avtal en redesign-kveld med nærkontakten din og prøv da vel!

Foto: Ida Davidsen

Jeans med strykemerker: Slik gjør du

 • Sett strykejernet på 130-140 grader, det skal tilsvare tre prikker på strykejernet.
 • Start med å stryke jeansen slik at den blir rett og uten skrukker.
 • Plasser strykemerkene utover buksen, og plasser dem der du ønsker dem. Her kan det være lurt å legge de litt her og der, slik at det ikke skal bli så "oppstilt".
 • Plasser strykejernet på strykemerket, gjerne over flere av gangen dersom du har kortere avstand, og hold nede (man trenger ikke holde hardt), i omtrent 15-20 sekunder – følg godt med.
 • Sjekk deretter at strykemerket sitter fast, forsiktig, etter du har fjernet strykejernet. OBS: Det er varmt.

Foto: Ida Davidsen

 • La merkene avkjøle seg.
 • Gjenta på alle merkene.
 • Deretter vrenger du buksen når alle merkene er avkjølt. Det er viktig her at du har vært nøye med strykingen foran slik at merkene ikke løsner når man vrenger buksen, også gjør du akkurat det samme på vrangen.
 • Hold strykejernet over merkene i omtrent 15-20 sekunder.
 • Ønsker du ekstra god oversikt over hvor du har festet merkene, eller ønsker å forsikre deg om at merkene virkelig sitter, kan du (man må ikke) sy to sting i kantene for å vite eksakt hvor de sitter. Det er også litt større sannsynlighet for at de sitter enda bedre.

Foto: Ida Davidsen

 • Avkjøl og deretter vreng tilbake.

Voilá – der har du sommer-jeansen i boks!

Powered by Labrador CMS