Tips til en sunnere, sprekere og mindre stressende hverdag

Har det nye året ført med seg noen nye, gode vaner enda? Her er tipsene som gjør hverdagen litt sunnere og sprekere og mindre stressende.

Publisert Sist oppdatert

Mediter mer

La 2019 bli året hvor du fokuserer mer på deg selv og din mentale helse. Meditasjon kan være en enkel måte å senke stressnivået, øke konsentrasjonen og balansere humøret på. Det sies at 25 minutter med meditasjon, to ganger om dagen gir svært god effekt. Om du synes det virker uoverkommelig kan du begynne med fem minutter og øke gradvis. Om du ikke føler effekten etter en måned har du i det minste prøvd! Et lite tips er å hvile øynene på et levende lys under meditasjonen, for å lettere klare å fokusere uten å la tankene vandre for mye.

Sjekk ut våre favorittapper for nybegynnere: Headspace, Buddhify og Smiling Mind.

Juksekjøtt

Fettfri, kalorifattig, rik på kalium, protein og jern. Frukten jackfruit har plutselig eksplodert i popularitet blant veganere og vegetarianere takket være den kjøtt-aktige konsistensen og evnen til å absorbere andre smaker, noe som gjør at den er svært god å bruke i blant annet gryteretter, wok eller marinade. I matlaging bør man bruke den unge frukten da den ikke er like søt som den modne og har en fastere konsistens. Både fersk og hermetisert jackfruit finner du i velassorterte asiatiske matvarebutikker.

Blåmandag av den gode sorten

Fra venstre: Solar Boost løpesko fra Adidas, kr 1649// Drikkeflaske fra Rönisch, kr 299// Singlet fra Run & Relax, kr 649// Genser fra Ellesse, kr 750// Jakke fra Kari Traa, kr 999// Topp fra Adidas, kr 649// Tights fra Adidas, kr 1099.

Energigiver

Guarana powder fra Purasana, kr 169.

Guarana-frukten vokser i den nordlige delen av Brasil i Amazonas regnskog. Dens frø inneholder mer enn dobbelt så mye koffein som kaffebønner og er derfor et godt alternativ til naturlig energi i hverdagen. Koffein stimulerer vårt sentralnervesystem, hjerte og muskler og guarana kan derfor være et effektivt middel mot trøtthet, og kan samtidig bidra til økt fysisk utholdenhet ved trening.

Favorittdrikk

Erstatt en kaffekopp eller to med disse sunne, næringsrike og gode latteblandingene med urter fra Pukka. De inneholder kokosmelkpulver som gir drikken en kremet konsistens og deilig smak, og er helt uten tilsatt sukker. Velg mellom den fyldige Majestiv Matcha Chai med matcha, kanel og kardemomme, Ginger Joy som smaker av ingefær, gurkemeie og nellik, og Turmeric

Gold som inneholder gurkemeie, kardemomme og safran. Fra kr 119.

Les også:

Kan du trene når du er syk?

Powered by Labrador CMS