Linnea Jamessen: - Jeg kan velge om jeg ønsker at sykdommen skal bryte meg ned eller ikke

Bli bedre kjent med 23 år gamle Linnea Marie Jamessen, influenseren som har en litt annerledes hverdag enn de fleste av oss. 

Publisert Sist oppdatert

Linnea Jamessen: Vi tok en prat med Linnea Marie Jamessen om hvordan det er å leve med en sykdom som gjør at man må farte inn og ut av sykehuset hele tiden, noe som forøvrig ikke hindrer 23-åringen fra å ha det gøy, hun omtaler seg selv som den råeste og sterkeste dama nord for ekvator.

Linnea Jamessen - Jeg kan velge om jeg ønsker at sykdommen skal bryte meg ned eller ikke

https://www.instagram.com/p/CANgQJuJuYG/

Hvordan har du det i disse Korona-tider?

Helt siden jeg ble syk for litt under to år siden har jeg brukt store deler av tiden min hjemme og i sengen min. Derfor ble ikke dette en drastisk endring i min hverdag. Det som derimot har vært tøft, har vært frykten for å få viruset. Det har vekket mye negative tanker og gitt mange søvnløse netter.

Jeg har i tillegg en bipolar lidelse og en personlighetsforstyrrelse som gjør det vanskeligere for meg å takle psykiske utfordringer. Jeg blir sittende mye alene å gruble og det fører til andre utfordringer som angst og selvmordstanker. Jeg går turer og gir meg selv daglige pep-talks for å minne meg selv på hvor tøff jeg er.

https://www.instagram.com/p/B-xsM-6JkHP/

For de som ikke kjenner deg, hvem er Linnea James?

Jeg heter Linnea Marie Jamessen, er 23 år gammel og bor sentralt i Oslo sentrum sammen med min bestevenninne, Ylva. Jeg bruker mye av tiden min på sosiale medier hvor jeg deler mye av hverdagen min og livet fra sykehuset. Når jeg ikke er på sykehuset har jeg et ønske om å fremstå som sterk og positiv, både for meg selv og andre. Sykdommen har på en måte formet meg til å bli den jeg er i dag. Jeg er den sterkeste personen jeg kjenner, og jeg mener selv jeg er den råeste dama nord for ekvator. Jeg jobber også på Maria Black når formen min tillater det. Det er godt å ha en jobb å gå til som ikke er like «flytende» som sosiale medier kan være. Jeg er også utrolig glad i trening, dansing og yoga. Dette er noe som hjelper meg mye både psykisk og fysisk.

https://www.instagram.com/p/B-peFNFJNwb/

Fortell litt om sykdommen din og hvordan den påvirker hverdagen og livet ditt?

Jeg har en autoimmun sykdom som heter Auto Immun Pankreatitt, og et syndrom som heter IGG4 som nedbryter organer. Dette var en sjokkerende nyhet å få ettersom dette er en ganske uvanlig sykdom i Norge. Syndromet IGG4 ble oppdaget i 2003 og derfor var det vanskelig å finne en behandling momentant. Det pågår fremdeles forskning i håp om å finne en behandling til dette sjeldne syndromet.

Jeg er nødt til å ta noe som heter Creon før hvert måltid for å tilføre kroppen falske enzymer ettersom bukspyttkjertelen min ikke bryter ned fettet som jeg spiser. Dette har vært en enorm omstilling i min hverdag og jeg er avhengig av å huske disse medisinene om jeg skal spise. Om jeg glemmer dem kan jeg dessverre ikke spise uansett hvor sulten jeg er eller hvor lyst jeg har. Det å bli utsatt for en ukjent og alvorlig sykdom påvirker kroppen og psyken i stor grad. Det var vært utallige sykehusbesøk, behandlinger, undersøkelser og venting. Jeg aner ikke hvordan fremtiden min vil se ut og jeg er nødt til å ta dag for dag. Jeg føler selv jeg takler dette utrolig bra! Kanskje bedre enn de fleste. En av de største utfordringene som har forekommet av sykdommen er at jeg har fått ME, noe som startet med en fatigue utmattelsessyndrom. Kroppen min er blitt utslitt av smerter, behandlinger og medisinbruk.

https://www.instagram.com/p/B_W1-vYJtl4/

Er du redd for å bli smittet av Korona?

Jeg er utrolig redd og synes dette er en forferdelig situasjon vi har blitt utsatt for. Jeg har en autoimmun sykdom, og går på immundempende piller (Kortison, Prednisolon). Selv om det ikke er helt ideelt med et svekket immunforsvar akkurat nå, må jeg dessverre fortsette å ta disse medisinene ettersom de er det eneste som har vist resultater over lengre tid. Jeg har trappet ned på dosen i denne tiden kun fordi jeg har vært redd for å bli smittet. Dette har ført til større smerter, noe som gjør meg automatisk dårligere.

https://www.instagram.com/p/B-UtBP7JuHA/

Hvor ofte må du være på sykehuset?

Jeg er inne en-to ganger i måneden. Jeg har åpen retur, noe som betyr at jeg alltid blir lagt inn om jeg skulle bli akutt dårlig eller få andre vansker.

https://www.instagram.com/p/B_u728fJ4yB/

Hvordan føler du at det norske helsevesenet behandler deg?

Jeg føler meg godt ivaretatt av det norske helsevesenet. Som sagt så har jeg åpen retur på sykehuset og det er veldig betryggende. Tidligere i april fikk jeg hjemmebesøk av både lege og sykepleier ettersom de mistenkte at jeg hadde fått corona. De kom i full smittedrakt og hele situasjonen var utrolig surrealistisk, men samtidig utrolig viktig. Jeg var inne for behandling for en uke siden og ettersom jeg er i risikogruppen ble jeg plassert på isolat.

https://www.instagram.com/p/B_ctuOCp87Y/

Har du noen tips til folk som er i samme situasjon som deg?

For meg har det hjulpet å være positiv og prøve å leve så normalt som mulig. Alt handler om innstilling. Jeg kan velge om jeg ønsker at sykdommen skal bryte meg ned eller ikke.

https://www.instagram.com/p/B8yWK9Xp0xE/

Hva gjør du for å holde deg motivert og komme deg gjennom hverdagen?

Jeg prøver etter beste evne å ha en positiv innstilling og gjøre det beste ut av situasjonen. Ellers prøver jeg å ha en balanse på å ta hensyn til meg selv, men samtidig gjøre ting jeg har lyst til og som jeg vet gir meg noe. Jeg blir veldig motivert og rørt av hyggelige meldinger fra familie og venner! Jeg har en stor heiagjeng rundt meg og det har gjort denne situasjonen mye enklere for meg.

https://www.instagram.com/p/B-R2L5mpkff/

Hvordan ser din Korona-stil ut?

Det går mye i store t-skjorter og yoga-bukser for tiden.

https://www.instagram.com/p/B-FdYGRpinH/

Ditt siste kjøp?

Det er faktisk en stund siden jeg har handlet noe til meg selv, men siden jeg flyttet ganske nylig har det blir litt innkjøp til leiligheten. Vi kjøpte blant annet en nydelig spisegruppe i teak som vi er veldig fornøyde med.

https://www.instagram.com/p/B-XSJL8Jpsa/

Hvilke beautyprodutker kan du ikke leve uten?

Dermalogica, uten tvil. Jeg fikk en del utbrudd etter jeg begynte å ta mye medisiner og behandlinger, men de produktene reddet virkelig huden min. I tillegg er jeg utrolig glad i Ordinay, Ole Henriksen og Cosmica. Jeg har en svært tørr og sensitiv hud, og er derfor spesielt glad i de snille produktene til Cosmica.

https://www.instagram.com/p/B5nlFp-JFkQ/

Shout out til en person som gjør din Korona-hverdag enklere:

Min fantastiske roomie Ylva fortjener en shout out. Hun har gjort denne tiden utrolig mye lettere. Vi har drukket rødvin, laget deilig mat, ledd og hatt mange gode samtaler. Vi gjør hverandre gode og løfter hverandre i vanskelige tider. Jeg vil også trekke frem min kjære far. Han ringer meg hver dag og får meg alltid i godt humør med sin fantastiske humor og fjas. Vi er BFFs. I tillegg er jeg så heldig å ha en fantastisk storebror som ikke bor så langt unna meg. Sender jeg han melding om at ting ikke er så bra, er han på døra før man vet ordet av det.

Powered by Labrador CMS