Har du hudproblemer?

Mat og hvordan den påvirker huden din er alltid et hett tema. Noen sier at du får mer kviser av å spise sjokolade, mens andre sier at det ikke er noen sammenheng mellom sjokolade og kviser.

Naturopat og hudspesialist, Nigma Talib sier til ELLE US at hun med en gang hun ser en pasient kan si hvilken type mat pasienten spiser, kun ved å se på ansiktet deres. Rett og slett hvordan huden ser ut.

HUDEN PÅVIRKES AV FORDØYELSEN DIN

Tanken er at huden din påvirkes av fordøyelsen din; at man kan se på visse deler av ansiktet ditt og avsløre stress i tarmen avhengig av hvilke typer mat og drikke du ikke tåler.

Det er opp til deg selv å bestemme om, eller hvordan illustrasjonen under vil påvirke vanene dine framover, men hvis du lurer på om kaffen du drikker påvirker de mørke ringene under øynene dine, eler om vin gir deg rødere hud, kan du finne Talibs teorier interessante.

HUDPROBLEMER: SLITER DU MED NOEN AV DISSE?

SUKKERANSIKT

KJENNETEGN PÅ AT DU SPISER FOR MYE SUKKER

Linjer og rynker i pannen, poser under øynene, slapp og tynn hud i ansiktet, små urenheter og kviser i hele fjeset og en gråhvit gusten hudtone og tynnere øyenbryn. Har du noen av disse hudproblemene?

HVORFOR?

Sukker kan forstyrre bakteriefloraen i tarmen din, som kan trigge utbrudd av kviser.

Ifølge «Face Mapping» (ansiktskart), en gammel teori som knytter deler av ansiktet til organer i kroppen din, er fordøyelseskanalen knyttet til pannen. Derfor får de som har mye sukker i kostholdet, tørre flekker og urenheter i panna.

VINANSIKT

KJENNETEGN PÅ AT DU DRIKKER FOR MYE VIN

Linjer og rødhet mellom øynene, tunge øyelokk, store porer, dehydrert og tørr hud med små linjer over kinnene. Også rødlige kinn og nese, dype furer/linjer fra nesen til leppene.

HVORFOR?

Alkohol er vanndrivende, som gjør at du blir dehydrert og det er det verste du kan gjøre i forhold til linjer og rynker.

Ifølge «Face Mapping» er området mellom øyenbrynene knyttet til leveren din, så du får flere rynker der enn i resten av ansiktet. Alkohol gjør at blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen minskes, som gjør at huden din fremstår som gusten, grå, innskrumpet og tynn med rødlette, tynne linjer rundet nesen og utover kinnene dine.

Hudproblem: GLUTENANSIKT

SLIK SER DU PÅ HUDEN AT DU REAGERER PÅ GLUTEN

Hudproblemer: «Puffy»/hovne kinn, mørke pigmentflekker på og rundt haken.

HVORFOR?

Gluten kan øke inflammatoriske reaksjoner i kroppen som kan føre til «puffy» hud/oppblåsthet og rødlett hud i ansiktet.

Hvis du reagerer på gluten vil immunsystemet reagere, som vil påvirke den reproduktive balansen. Dette kan føre til hormonelle kviser, spesielt rundt haken.

LAKTOSEANSIKT

KJENNETEGN PÅ AT DU SPISER ELLER DRIKKE FOR MYE LAKTOSE/MELKEPRODUKTER

Hovne øyelokk, poser og mørke ringer under øynene, små hvite prikker på haken.

HVORFOR HUDPROBLEMER?

En vanlig laktoseintoleranse kan påvirke immunsystemet og føre til mer inflammatoriske responser i kroppen. Akkurat som at ankelen hovner opp hvis du skader den, kan øynene dine bli hovne som en reaksjon på laktose.

Østrogen- og progesteronhormonene i melk forårsaker at hudcellene dine overproduserer talg, som blokkerer porene, binder talg og  forårsaker store porer og de hvite flekkene.

Artikkelen er fra ELLE.com

Relatert

Hudens personlig trener

Huden trenger hjelp for å komme i god form

– Produktene blir på en måte som en personlig trener ...
La Boche Rouge

Møt grunnleggeren av La Bouche Rouge

Dette er mannen bak et av de hotteste beauty-merkene akkurat nå.
maskara guide

Drømmer du om lange vipper?

Slik legger du maskara som en proff.

Les også

alkoholfritt år

Mitt alkoholfrie år

Hvordan kan man gå fra å være party queen til å drikke Kombucha på fest?
Unge avholds

Nei takk, vi drikker ikke!

Å droppe pilsen, drinken eller vinglasset er i vinden som aldri før. Stadig flere unge drikker vann eller brus på fest.
Laktoseintoleranse

Gjør du deg selv laktoseintolerant uten at du vet det?

Hva er egentlig laktose og laktoseintoleranse?