Gi huden din en personlig trener

Det er på tide å få huden "back in shape" etter sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Hudhelse AS.

Sol og sommer gjør mye med huden vår. Noen opplever ujevn og plagsom pigmentering, mens andre opplever at huden ser grå og gusten ut. Heldigvis finnes det gode og målrettede produkter som raskt får huden tilbake i god form.

Solen påvirker huden vår, og for noen har det store konsekvenser

Hvem er vel bedre å snakke med enn en av Norges mest anerkjente hudleger når det handler om hvordan vi best tar vare på huden etter en lang sommer med mye sol.

– Huden blir utsatt for alle mulige typer stråler om sommeren, forteller Dr. Michael Zangani.

Han jobber som hudlege på Volvat Medisinske senter, og sitter blant annet i Dr. Zein Obagis faculty i Los Angeles.

Ifølge Dr. Zangani så er det ikke bare de «vanlige» strålene, som vi alle kjenner til, som er farlige. Han forteller om både infrarøde stråler, og i all hovedsak hele lysspekteret som kan påvirke huden vår opp til et døgn etter vi har eksponert huden vår for solen. Nyere forskning viser også at hele lysspekteret kan forårsake for tidlig aldring av huden.

– Både varme og selve strålene kan gi hudskader. Når huden vår blir solbrent blir cellene skadet. Huden begynner å flasse fordi den mister fuktighet, og det oppstår en slags betennelsestilstand i huden. Det er derfor den blir rød og varm, forklarer hudlegen.

Selv om noen umiddelbart opplever at huden kan se jevnere ut, og at det blir mindre akne og urenheter, spesielt de med mye arr, så er gleden dessverre kortvarig, ifølge hudlegen.

– Etter at brunfargen forsvinner vil nesten alle oppleve en forverring av hudtilstanden, advarer Zangani.

Dr. Michael Zangani.

Slik hjelper du huden din tilbake i form etter sommerferien

Heldigvis finnes det løsninger, og ikke minst gode produkter som vil bidra til å få huden tilbake i toppform. ZO Skin Health har en vitenskapelig og ingrediensspesifikk tilnærming når de designer og utvikler produkter.

Det mange ikke vet er at solen stimulerer til økt talgproduksjon, og talg kan føre til inflammasjon i huden.

Ifølge hudlegen er en av hemmelighetene til glødende hud eksfoliering.

– Å eksfoliere huden ordentlig er ett av mine beste tips for å få skikk på den etter sommersesongen. Dessuten blir det enklere for huden å ta imot andre produkter når de døde hudcellene fjernes.

– Når brunfargen forsvinner, og det ligger igjen et lag med døde hudceller, ser huden grå og gusten ut. Å eksfoliere huden jevnlig bidrar derfor til en glattere, renere, strammere og mer vital hud. Ved å fjerne døde hudceller, kan produksjon av nye hudceller stimuleres slik at huden fornyes. Dette kan bringe tilbake gløden som fort blir borte når brunfargen forsvinner, forklarer hudlegen.

En annen ting hudlegen oppfordrer alle som ønsker å reparere huden etter sol og sommer, er å bruke produkter med antioksidanter.

– Det er selvfølgelig viktig å bruke solkrem med høy faktor - filteret i solkremen er superviktig. Men å benytte seg av produkter med gode ingredienser, som antioksidanter, er like viktig, hevder hudlegen.

Retinol, hudens personlige trener

Dr. Zangani forteller at de aller fleste har god effekt av å bruke retinol i riktig leveringssystem.

– Retinol fremskynder cellefornyelsen, slik at nye friske hudceller kommer opp til hudens overflate raskere. Dette skjer fordi retinol påvirker det øverste laget i huden og beskytter mot frie oksygenradikaler, sier han.

Ifølge hudlegen gir retinol en jevnere hudtone og setter huden i reparasjonsmodus.

– Gjennom retinol fremmes kollagenproduksjonen i huden og det resulterer i strammere og fastere hud. Kollagenet vi naturlig har i kroppen reduseres med alderen, men kan også bli skadet av UV stråler, sier han.

Kort oppsummert øker retinol hudens evne til å jobbe bedre slik at du kan bli kvitt skadene i huden.

– Det aller viktigste du kan gjøre for huden din er å finne et krem-regime som virker optimalt for din hud. Dessuten er en behandlingsplan som du må sette opp sammen med hudlegen eller hudpleieren din alfa omega, avslutter Dr. Michael Zangani.

ZO er en av verdens mest velrenommerte medisinske hudserier. Her er hudlegens produktanbefalinger:

ZO Retinol Skin Brightener

Formulert med retinol og ingredienser som bidrar til å lysne og jevne ut hudtonen. Produktet reduserer rødhet og bidrar til å forebygge fremtidig misfarging. Produktet er ideelt for behandling av mørke flekker og ujevn hudtone. Den kan også brukes som et forebyggende produkt.

ZO Wrinkle+Texture Repair

Denne kremen inneholder retinol som reaktiverer prosessen med fornyelse av huden for å gjenopprette naturlig fuktighet, synlig forbedre rynker og generelt gi en bedret hudtekstur.

ZO Exfoliation Accelerator

Eksfolierer døde hudceller som tilstopper porene og gjør huden gusten. Bedrer penetrasjonen av påfølgende ZO produkter. Gir raskere forbedring på kviser og hudstruktur samt solskader og aldrende hud. Har antiinflammatoriske ingredienser som bidrar til å berolige og reparere skadet hud i tillegg til å gjenopprette og reparere hudens barrierefunksjon.

ZO Oil Control Pads

Effektive pads med salisylsyre som fjerner overflødig talg, smuss og døde hudceller. Bidrar til å dempe talgproduksjonen og redusere store porer. Perfekt for å behandle urenheter og forebygge nye utbrudd.

ZO Brightalive

Dette produktet bidrar til å jevne ut og lysne hudtonen, samtidig som det gir glød og forhindrer ny misfarging. Det inneholder blant annet Niacinamid som er en form for B3 som virker inflammasjonsdempende.

For nærmeste ZO-forhandler, se www.hudhelse.com

Powered by Labrador CMS