Sommerfin på 1-2-3

Foto: Thiemo Sander & Laura Weber

Her er triksene og produktene som gjør deg ekstra myk, velduftende og glødende!​

Publisert Sist oppdatert

Sommerfin på 1-2-3: Hud og hår har godt av litt ekstra pleie på denne tiden av året.

Enten du har ferie eller er tilbake på jobb er det alltid fint å prioritere litt egenpleie. Sommeren handler i stor grad om å koble av og leve et liv som ikke omhandler rutiner, men noen rutiner er likevel så velgjørende at de er verdt å holde på. Disse tipsene er både enkle og lite tidkrevende, og gjør deg sommerfin på 1-2-3.

FUKT HUDEN: Selv om huden kanskje ikke ser eller føles spesielt tørr om sommeren, blir den likevel ofte dehydrert på grunn av sol, vann og svette.

Hårparfyme

Er du skeptisk til å bruke parfyme rett på huden når du skal ut i sola (noen mener det kan skade huden eller gjøre den flekkete, andre mener det er ufarlig …), er hårparfyme løsningen om du likevel ønsker å lukte litt ekstra godt. Parfyme sitter overraskende lenge i håret – på grunn av dets naturlige oljer – og er supert å bruke også resten av året for å gi det en deilig og ren lukt når du er litt for lat til å vaske det. Flere hårparfymer inneholder i tillegg UV-beskyttelse og pleiende ingredienser, så her kan du virkelig slå to fluer i en smekk.

Hårparfyme fra Byredo, kr 610. (annonse)

Hair & body mist fra Rituals, kr 190. (annonse)

English Pear & Freesia Hair Mist fra Jo Malone, kr 445. (annonse)

Lett, men mye fukt

Selv om huden kanskje ikke ser eller føles spesielt tørr om sommeren, blir den likevel ofte dehydrert på grunn av sol, vann og svette. Og da er lette, tyntflytende og raskt absorberende produkter, som likevel tilfører masse fuktighet, hudens beste venn. Etter en lang dag med sol og bading er det spesielt viktig med en skikkelig fukt-boost – gjerne i form av en maske eller et hydrerende serum. Synes du huden blir for fet om du bruker både fuktighetskrem og solfaktor, finnes det flere solkremer med ingredienser som også pleier og fukter huden. Eventuelt kan du bruke bare et pleiende serum og solkrem.

​Kveldsprepp​

En god aftersun eller bodylotion reparerer og pleier huden etter en lang dag i sola, i tillegg til at den kan bidra til å bevare brunfargen lenger. Er du utålmodig etter å få den perfekte gylne fargen, er et godt triks å blande noen dråper med self tan-drops i aftersunkremen du smører deg inn med om kvelden. Da våkner du enda mykere og mer glødende enn da du la deg!

ELLEs favorittduo etter en lang dag i sola:

Protect Aftersun fra A-Derma, kr 234. Pure self tan drops fra Bondi Sands, kr 279. (annonse)​

Fine føtter

En skikkelig sommerprepp av føttene både før sandalsesongen setter inn og underveis i ferien, er et must for de fleste. Vil du at føttene skal holde seg myke og fine så lenge som mulig, er en god fotkrem alfa og omega. Det finnes flere varianter som i tillegg til å mykgjøre føttene, også inneholder aktive syrer som fjerner død og hard hud. Hvem vil vel ikke kunne utsette filing og skrubbing en uke eller to ekstra!? Ha fotkremen stående på nattbordet, så er det lettere å huske å smøre føttene hver kveld.

ELLE-favoritter for fine sommerføtter: Med Lipidro Cream fra Gehwol, kr 189. Cracked Heel SOS fra CCS, kr 129. Skin Treat - Exfoliating AHA + BHA + PHA Foot Cream, kr 99. (annonse)
Powered by Labrador CMS