Huden trenger hjelp for å komme i god form

– Produktene blir på en måte som en personlig trener ...

Publisert Sist oppdatert

For at huden din skal ha det bra er det viktig å ta godt vare på den, med gode skreddersydde produkter. Dessuten trenger også huden din en personlig trener for å bli den beste versjonen av seg selv.

Grov hud, ujevn hudtone, fine linjer og rynker og økt talgproduksjon er noen av utfordringene du kan oppleve etter sommeren. Selv om du er flink til å smøre deg med solfaktor, kan mange oppleve at huden ikke helt er seg selv etter ferien. Solen påvirker huden vår, og for noen gir det store konsekvenser. Dr. Michael Zangani er en av landets aller mest anerkjente hudleger og sitter blant annet i Dr. Zein Obagis faculty i Los Angeles. Her forklarer han hvordan du best tar vare på huden etter sommeren.

Dr. Michael Zangani

Huden må repareres

De aller fleste vet at solen er skadelig for huden vår, men nyere forskning viser også at hele lysspekteret kan forårsake for tidlig aldring av huden.

– Både varme og selve strålene kan gi hudskader. Når huden vår blir solbrent, blir cellene skadet. Huden begynner å flasse fordi den mister fuktighet, og det oppstår en slags betennelsestilstand i huden. Det er derfor den blir rød og varm, forklarer hudlegen. Selv om noen umiddelbart opplever at huden kan se jevnere ut, og at det blir mindre akne og urenheter, så er gleden dessverre kortvarig, ifølge hudlegen.

– Etter at brunfargen forsvinner vil nesten alle oppleve en forverring av hudtilstanden, advarer Zangani.

Det finnes en løsninger

Ifølge hudlegen er en av hemmelighetene til sunn hud med glød blant annet god eksfoliering.

– Å eksfoliere huden ordentlig er ett av mine beste tips for å få skikk på den etter sommersesongen. Dessuten blir det enklere for huden å ta imot andre produkter når de døde hudcellene fjernes. Ved å fjerne døde hudceller kan produksjon av nye hudceller stimuleres, slik at huden fornyes. Dette kan bringe tilbake gløden som fort blir borte når brunfargen forsvinner, forklarer hudlegen.

Det å spise godt og riktig vet jo de aller fleste påvirker både helsen vår, men også hvordan huden ser ut. Dr. Michael Zangani forteller at riktig kosthold, som blant annet inneholder essensielle fettsyrer som omega-3 og 6, grønne grønnsaker også har en positiv effekt på huden.

– Dessuten kan jeg ikke si ofte nok at sukker og raske karbohydrater ikke gjør huden din noen tjeneste. Hold deg unna så godt det lar seg gjøre, råder eksperten.

Retinol, hudens personlige trener

Dr. Zangani forteller at de aller fleste har god effekt av å bruke retinol.

– Retinol fremskynder cellefornyelsen, slik at nye friske hudceller kommer opp til hudens overflate.

Ifølge hudlegen gir retinol gir en jevnere hudtone og setter den i reparasjonsmodus.

– Ved hjelp av retinol fremmes kollagenproduksjonen i huden noe som resulterer i strammere og fastere hud. Kollagenet vi har naturlig i kroppen reduseres med alderen, men kan også bli skadet av UV stråler, sier han.

– Du kan enkelt forklare hudaldring som at huden blir latere og latere jo eldre den blir. Den trenger mer hjelp og mer effektive produkter for å komme i toppform igjen. Produktene blir på en måte som en personlig trener som jobber for å piske huden i form igjen, smiler hudlegen.

Kort oppsummert øker retinol hudens evne til å jobbe bedre slik at du kan bli kvitt skadene i huden.

– Det aller viktigste du kan gjøre for huden din er å finne et kremprogram som virker optimalt for din hud. Dessuten er en behandlingsplan som du kan sette opp sammen med hudlegen eller hudpleieren din alfa omega, sier Dr. Zangani.

Riktige produkter gir langvarig effekt.

Det finnes mye du kan gjøre for huden din ved å velge riktige produkter. ZO har utallige produkter som målrettet bidrar til å holde hudhelsen din god, uavhengig av problemområder.

Dr. Michael Zangani anbefaler fire produkter for deg som ønsker å reparere huden etter sommeren.

ZO Retinol Skin Brightener

Inneholder retinol og bakuchiol som jobber målrettet for å gi en jevnere og klarere hudfarge og en sunnere hud. Produktet reduserer rødhet og bidrar til å forebygge ny misfarging. Finnes i 3 ulike konsentrasjoner retinol; 0,25%, 0,5% og 1%.

ZO Wrinkle + Texture Repair

Med potent retinol bidrar denne kremen til å redusere fine linjer og rynker, forbedre hudkvaliteten og gi en fastere hud. Som en ekstra bonus får de fleste en flott glød.

ZO Daily Power Defense

Spekket med antioksidanter og ZO sin nyeste teknologi ZPOLY hindres skade forårsaket av inflammasjon og huden styrkes. Spesielle DNA reparerende enzymer støtter naturlig cellereparasjon for å sikre en sunn hud.

ZO Exfoliation Accelerator

Med et 10% glykol- og melkesyrekompleks fjernes døde hudceller som tilstopper porer og gjør huden gusten. Kremen styrker hudbarrieren og bidrar til raskere forbedring på kviser, hudstruktur, solskader og aldrende hud.

For nærmeste ZO-klinikk, se www.hudhelse.com

Powered by Labrador CMS