kultur

Hot girl summer? Ekspertens "sommerdating 101"

Datingsommer? Vi spurte eksperten om tabber, datingtrender og snacks som booster sexlyst.

Datingcoach Ane Hagen om tabber, datingtrender og snacks som booster sexlyst.

Publisert Sist oppdatert

"Hot girl summer" er fortsatt en greie - men mulighetene for hva du kan legge i det er mange. Om du har planer om å utfordre deg/kose deg litt ekstra på datingfronten i sommer, kommer et par tips fra eksperten godt med. It's wild out there.

Datingcoach Ane Hagen har sett det meste. Hun mener sommeren er en fantastisk tid for å slå seg litt løs når det kommer til det å møte nye mennesker. Her er hennes do's and don'ts.

Les også: Derfor elsker vi flymodus

- Når det er sommer og ferie er mennesker generelt mer åpne for å snakke med ukjente og single er mer på for å flørte enn resten av året, mener Hagen, som jobber som datingrådgiver og motivator samt Matchmaker i Matchme.no.

- Hva er dine beste datingtips for sommeren?

- Tenk lave skuldre og spennende opplevelser. Mitt beste tips for å komme i kontakt med potensielle dater er å nyte livet og sommeren i fulle drag! sier hun.

Dette gjør deg faktisk mer attraktiv. Gjør hyggelige ting alene eller sammen med venner og familie - men vær åpen for å spøke og le med ukjente rundt, tipser Hagen.

- Vær modig nok til å invitere med på dater der du kanskje tidligere ville vært redd for avvisning. Spesielt hvis du ferierer et annet sted enn hjemme, er det bare å hive seg rundt å være modig. Ingen kjenner deg uansett! påpeker hun.

Den typiske tabben 

Ane Hagen observerer flere typiske "don'ts" vi gjør i forbindelse med dating. Ja, det er enkelte ting som går igjen, og enkelte myter som bør avlives.

- Slutt å vær skeptisk, og gi flere en sjanse, er det første Hagen trekker frem. 

- Er det noe jeg ønsker at single skal gjøre i sommer, spesielt kvinner, så er det å legge dårlige erfaringer til side og ikke dømme andre på bakgrunn av det du har erfart før, understreker hun.

Vær åpen for både nye folk og nye opplevelser i sommer, råder eksperten.

Mange kvinner gjør seg selv uattraktive ved å være på vakt og virker krevende takket være skepsisen som oser av dem på lang vei, forklarer hun.

I tillegg, har vi tendens til å være en anelse raskt ute med forhåndsdømmingen.

- Det ikke slik at kjekkasen som du tenker med automatikk at er høy på seg selv, er det. Og du må heller ikke tenke at han som er litt mer stille og rolig er kjedelig i senga. Det er så mange myter vi har gjort til sannheter som ikke egentlig har rot i virkeligheten. Bli kjent med mennesker som de er, og ta de for den de er. Det er mange diamanter der ute innpakket som gråstein og omvendt! 

- Denne daten er ut, året rundt

Når man først avtaler å møtes, hva finner man på? Det typiske - og helt ærlig det "tryggeste" - blir gjerne å møtes over en pils eller en kaffe. Det synes ikke Hagen er spesielt imponerende.

- Middagsdate eller en date over en øl eller en kaffe er helt ut, året rundt. Nå er det aktivitet-dater som gjelder, ikke minst om sommeren, slår hun fast.

Selv sørger hun for å holde liv i denne datingtrenden:

 - Jeg sendte det første paret jeg matchet på surfekurs i 2015, og etter det har det blitt enormt mange matkurs, salsakurs, og andre aktiviteter som de single hos meg har blitt sendt på. Med gode resultater nesten hver gang!

Når det er sagt, påpeker Hagen en viktig grunn til at det kan være smart å velge en date som også involverer andre mennesker enn bare dere to.

- Ikke vær redd for å melde deg og daten på noe hvor andre også skal være med på leken. Det å se hvordan noen oppfører seg mot andre er nesten mer viktig enn å se hvordan hen oppfører seg mot deg, sier Hagen.

Første bud for datingsommeren 2024: Test ut en eller annen aktivitet sammen - ikke ty til noe så typisk som å møtes over en øl.

Piknik med sexy snacks i kurven

Det er faktisk flere triks som kan gi deg litt ekstra drahjelp når det kommer til datens stemning - og et lettvint tips er å velge "sexy" snacks. Vi har jo tross alt hørt at enkelte matvarer er kjente for å booste erotikk og sensualitet, ikke sant?

Datingcoachen bekrefter. Det er kanskje noe med rødvin og mørk sjokolade, ja - eller hva med noen skikkelig juicy ferskener og kirsebær?

- Østers og bobler er en klar personlig favoritt, tipser Hagen.

- Sommeren er til for og nytes, og mat er selvsagt en del av nytelsen - og for flere kan for eksempel det å spise en is med visse bevegelser få libidoen til å nå nye høyder, legger hun til.

Med andre ord: du trenger ikke egentlig henge deg opp i hva dere spiser. 

- Her tenker jeg at med humor, god selvfølelse og selvtillit kommer du langt uansett hva det er dere spiser - også når pastaen søles ut over klærne eller når noe henger seg fast i tennene, sier hun.

For ifølge datingcoachen, er det gjerne kvinner og menn som ikke tar seg selv så høytidelig andre synes er aller mest sexy.

- Og dette er mitt aller beste tips for sommeren 2024: senk skuldrene og le litt mer av deg selv og situasjoner som oppstår. En god latter forlenger livet, men bidrar også til at hjerter møtes og følelser oppstår! understreker Hagen.

Senk skuldrene i sommer - da kan mye skje nærmest av seg selv, påpeker datingcoach Ane Hagen.

Les også: Vanskelig å finne den rette? Grunnen kan være enkel, og du bør se mot stjernene for å få svar

Powered by Labrador CMS