ELLEs store sommerhoroskop

Foto: Getty Images

Se hvordan din sommer blir her!

Publisert Sist oppdatert

Ifølge astrologen har vi en sommer full av drømmer og romantikk i vente! Planetenes baner gjør at alt er mulig. Regn med kjærlighet, lidenskap og eventyr. Se hvordan sommeren din blir i ELLEs store sommerhoroskop.

Væren 21/3–19/4

Det blir en uvanlig sommer for deg. Vanligvis har du et tydelig bilde av hva du vil ha ut av et forhold og hva du må gjøre for å få det. Om det ikke går som du vil, har du ikke problemer med å avslutte det, finne noen andre og starte på nytt. Men ikke denne gangen. Hvis du noterer deg hvor du befinner deg i starten og så på slutten av sommeren, kommer du til å se at du nesten ikke har beveget deg framover i det hele tatt. Kanskje til og med bakover.

Hva er grunnen til dette? Det er mulig at partneren din prøver å ta forholdet i en retning som du ikke er interessert i. Eller har dere kanskje møtt på et uventet hinder, og i stedet for å finne en vei over eller rundt venter du på at det skal forsvinne helt av seg selv? Noe som selvfølgelig ikke kommer til å skje... Du er fast bestemt på å gjøre ting på din måte i stedet for å ta imot hjelp eller råd fra noen andre, og resultatet kan fort bli at du ikke kommer deg videre. Kanskje har du en fiks idé om hvordan du vil at det her spesifikke forholdet skal være, men alle relasjoner forandres med tiden og det er ikke sikkert at du kan få det som du vil. Fleksibilitet og viljen til å prøve nye ting er avgjørende. Dette får du vite i juli og det oppstår et avgjørende øyeblikk i slutten av måneden som viser klart og tydelig at framtiden ikke kan se likedan ut som du hadde håpet, uansett hvor mye du vil det. Men det er ikke før i august at du til slutt gir etter og går med på å la forholdet forandre seg.

August er en periode fylt av intense, men forvirrende følelser. Ting som skjer i slutten av juli har ført deg og din relasjon i en helt ny retning. Det du har foran deg er ikke bare ett helt annerledes forhold, men ett nytt liv. Det finnes både økonomiske og følelsesmessige spørsmål; har du egentlig råd til å fortsette på dette du har startet? I filmens verden finner kjærligheten alltid veien og penger er aldri et problem, men i virkeligheten er det ikke alltid sånn. For å finne fornuftige og praktiske løsninger må man tenke logisk og ikke la følelsene ta overhånd. Men ettersom at Venus og Mars er som mest aktive nå, blir det vanskelig å sette til side lidenskapen. Svarene du leter etter kommer like mye fra hjertet som fra hjernen, og du må gjøre det som føles riktig der og da, og se hva som skjer. Ikke prøv å oppnå for mye på en gang, det finnes ingen kjappe svar...

Mot slutten av sommeren kommer innstillingen til å ha forandret seg. I stedet for å kun prøve å styre forholdet ditt tilbake i den retningen du var på tidligere i år, prøver du forsiktig den nye retningen framover. Ett steg i gangen for å kunne kjenne etter hvordan du har det og for å forsikre deg selv om at du er tilfreds før du tar det neste steget. Det er en veldig langtekkelig prosess, men nå går det framover i stedet for å sitte fast på stedet hvil, og det er positivt.

Tyren 20/4–20/5

Iblant kan det gå flere måneder før du får noen alvorlige tanker om å tilbringe framtiden sammen med den du er sammen med. Mens andre ganger ringer du bryllupsplanleggeren etter andre date. Tidligere har du alltid ventet på at forholdet skal modne og har ikke riktig trodd på at kjærlighet ved første blikk var noe for deg, men dette året ser ut til å bli annerledes.

Uranus, forandringens planet, befinner seg i ditt stjernetegn for første gang noensinne i løpet av ditt liv. Du har ingen erfaring om planetens innflytelse, og du vet ikke hva du kan forvente deg. Men du kommer til å kjenne planetens energi og konstante vilje om å forandre livet ditt. Alt som er nytt og annerledes framstår forlokkende, og du har bedre selvfølelse enn noen gang før. Dette får deg til å ville ta noen risikoer, noe som du heller aldri har gjort før. Med tiden kommer du til å lære deg å håndtere innflytelsen fra Uranus og forstå når det faktisk er tid for forandring. Men nå er alt nytt og du flyter med i alt som kommer din vei. I juli befinner du deg i en situasjon der du får alt du har drømt om og du vurderer å holde deg her permanent. Det kan ikke bli bedre enn dette, tenker du. Men det kan det, så om du binder deg til forholdet som det ser ut nå, begrenser du dine muligheter for framtiden. Du må også ha i tankene at en avgjørende grunn til den sterke tiltrekningen er at dette forholdet skiller seg veldig ut fra dine tidligere relasjoner. Dette har selvsagt med Uranus å gjøre, men du burde være på vakt etter en stund, og se hva som skjer når denne nyheten med Uranus i ditt tegn har lagt seg. Det virker også som om ditt privat- og yrkesliv overlapper hverandre i en viss grad, noe som medfører litt problemer. Igjen bør du ikke involvere deg så mye at det blir umulig å bli kvitt det, hvis du trenger det.

Å ha en avventende holdning til noe, betyr ikke at du skal ha det kjedelig. Første halvdel av august blir fantastisk med alt det en kjærlighetsrelasjon skal innebære, og hvis du klarer å skille jobb og privatliv blir det enda bedre. Senere i måneden blir forholdet mer strukturert. Dere har det fortsatt bra, men uten den nye spenningen og spontaniteten. Når september kommer, merker du for første gang hvor langt du har kommet med påvirkning fra Uranus og at det kanskje er på tide å ta over kontrollen. Du vil ta avgjørelsene selv. Så når sommeren går mot slutten drar du selv ned tempoet, men bare i noen uker. Du gir ikke opp forholdet, men bare mer håndterbart. Da blir det bedre.

Tvillingene 21/5–20/6

Distraksjon er alle tvillingers forbannelse. Du fokuserer på det du vil oppnå, men akkurat når du begynner å nærme deg blir du distrahert av noe annet og målet kommer utenfor rekkevidde. Når du senere oppdager at distraksjonen ikke var så interessant som du trodde, går du tilbake til den opprinnelige planen. Men du må starte fra begynnelsen igjen og befinner deg lengre fra målet enn noensinne. Spesielt gjelder dette for privatlivet ditt og denne sommeren er det perfekt eksempelet.

I begynnelsen av sommeren involverer du deg i et mildt og flørtende vennskap, og mens ukene går blir avstanden mellom de to planetene som representerer deg på himmelen mindre. Veldig snart oppdager du at vennskapet kommer til å utvikle seg til noe dypere. Alt går bra, men da avslører noen andre plutselig sine følelser for deg, noe som utarter seg til et klassisk trekantdrama med deg i midten, som ikke klarer å velge. Samtidig må du ta en viktig beslutning angående framtiden din, så når den pågående romansen får en knute på tråden mot slutten av juli, ser du ikke på det som en utfordring, men som et tegn på at det ikke var noe for deg. Du rygger og lar avstanden mellom dere bli større og større, og til slutt har dere ikke kontakt i det hele tatt. Akkurat da tenker du kanskje at dere gir hverandre mer tid til egne prosjekter, men sannheten er at dere egentlig ikke har noen interesse av å komme nær hverandre igjen.

Starten av august vil hjelpe deg å komme på rett kjøl igjen med livet ditt, og romantikk er det siste du tenker på. Likevel er det nå gnisten begynner å tennes igjen. Dere treffes igjen og oppdager at dere fortsatt har følelser for hverandre. I løpet av den andre halvdelen av måneden bestemmer dere at dere har et seriøst forhold som er verdt å satse på. Distraksjonen som oppstod med den andre personen var bare en midlertidig forvirring og problemene er nå løst. Så nå kan du legge alle krefter og all energi på å reparere forholdet.

Du er klar over at dere har en lang vei å gå, men noen herlige øyeblikk i starten av september styrker beslutningen din. Nå prøver du ikke bare å gjenskape magien dere hadde, men jobber aktivt mot framtiden. Det er akkurat dette du trenger. Mot slutten av sommeren får du mulighet til å gjengi den støtten du fikk av partneren din i august, og ettersom ingen av dere har tenkt å trekke dere unna nå, men støtter hverandre fullt og helt, ser det virkelig ut som at dette er mer enn en sommerflørt. Dette er ekte.

Krepsen 21/6–22/7

Som alle andre, er også du klar over forskjellen på vinter og sommer, men de siste årene har du fått kjenne på dette mer enn vanlig. Med hver vinter kommer nye forpliktelser i dine private relasjoner og du må ta viktige avgjørelser med tanke på framtiden. Hver sommer frigjøres du fra disse forpliktelsene eller så blir de mindre synlige en stund. Du merker at du får mer tid til lek og kanskje, til og med, til en ny kjærlighet. Den første av disse frie sommerene er årets sommer, og om ikke det holder som motivasjon så inntreffer en formørkelse ditt stjernetegn den 13. juli. En formørkelse står for forandring, og når den inntreffer ditt tegn forandrer den deg. Du kommer sannsynligvis til å tenke på å forandre livet ditt og bli mer ærlig og åpen om følelsene dine og ditt sanne jeg. Sannsynligvis åpner du deg sjeldent fullt ut, en kreps er ofte på vakt, men kanskje vil du leve på en måte som gjør at du liker deg selv bedre, og gjøre mer av det du virkelig har lyst til og mindre av det som andre vil. Du vil leve et liv der du ikke bare ser på når andre har det gøy, men være med på moroa. For å oppnå en slik forandring kreves motivasjon og timing. Det bidrar formørkelsen med og alt du trenger å gjøre er å gripe sjansen når den dukker opp.

Samtidig begynner Jupiter, lykken og framgangens planet, å røre framover på seg i din kjærlighetssektor. En sommerforelskelse altså! Den kommer til å være spennende, som forelskelser alltid er, men også leken og morsom. Dessuten kommer den til å være lærerik. Selve hensikten med forelskelsen er ikke at du skal finne en partner for livet, men at du skal få mulighet til å uttrykke ditt sanne jeg, vise talentene dine og bli mer sikker på den du er. Uansett hvor lenge den varer, uker, måneder eller år, blir denne relasjonen en av de beste i ditt liv og du kommer alltid til å tenke tilbake på den som fin, og på sommeren som den sommeren du fant deg selv.

August blir rene drømmen. Du har aldri kjent deg så levende eller inspirert, og du vil at følelsen skal vare evig. September ser du til å by på en sjanse om å gjøre drømmen virkelig, hvis du er modig...

Løven 23/7–22/8

Hva gjør du når noen sier at du ikke kan få noe du vil ha? Krever du høylytt å få det? Ber du om forklaringer fra personen som har sagt nei? Tar du saken i egne hender? Eller aksepterer du at det du ante skulle skje, nå faktisk skjer og begynner å se deg rundt etter noe annet? Innledningsvis kan det virke som om denne sommeren byr på bare motgang og ikke muligheter, men mot slutten oppdager du at du er mer lykkelig enn på lenge.

Starten av sommeren går lett. Du befinner deg på kjent mark og alt er som du vil ha det. Jupiter, planeten for vekst og rikdom, bidrar med sin innflytelse, innebærer suksess uansett hva du tar deg til. I slutten av måneden inntreffer en formørkelse i din kjærlighetssektor. Det kan skyldes ytre omstendigheter eller så vil du og din partner ulike ting. Resultatet blir uansett det samme. Det tar noen dager før du innser hva som har skjedd, og kanskje håper du at det bare var en midlertidig "bump in the road" som snart går over. Men dagene går og til slutt forstår du hva som har skjedd. Du må akspetere det. Samtidig virker det som om støtten du hadde fra familie og venner avtar, de synes ikke at du håndterer denne krisen på riktig måte.

I midten av august inntreffer enda en formørkelse. Det blir en vekker for deg og du ser på deg selv med nye øyne, og som den du virkelig er. Nå innser du at det du hadde tidligere aldri utviklet seg i riktig retning så du begynner å se etter alternativ, som formørkelsen tilbyr. Det viktigste er at du ikke gjør de samme feilene igjen i håp om et bedre resultat. Den 25. havner du i et klassisk veiskille og kan velge hvilken retning du vil gå i. Men ikke snu deg igjen. En av mulighetene du kan ta omhandler en kjent situasjon, men med mennesker du ikke kjenner enda. Den andre handler om en person du kjenner godt, men i et ukjent miljø. Du kan velge akkurat den du vil, eller ta en helt annen vei.

I begynnelsen av september er du fortsatt usikker på om du har gjort det riktige valget, men da treffer du en ny person og føler at alt kommer til å løse deg. Et forhold? Det er for tidlig å si. Når sommeren går mot slutten er dere gode venner, men fortsatt like og det er bra. Fortsett sånn.

Jomfruen 23/8–22/9

Lykkelige dager venter deg. Alt du trenger å gjøre er å vende fortiden ryggen. Det er lettere sagt enn gjort og det kommer til å ta minst halve sommeren før du føler deg helt fri. Problemet er en blanding av ansvar og skyldfølelse. Når noe går galt i et forhold, har du tendensen til å ta på deg skylden og tro at det bare er opp til deg å gjøre det godt igjen. Hvis du opplever at du har gjort en feil og er sammen med feil person burde det være en selvfølge å gjøre det slutt. Men du føler at du må bli i forholdet og prøve å få det til å funke både for din egen del og den andre personens.

Det som gjør privatlivet ditt komplisert i sommer er at en ny person kommer inn i bildet. Du søker ikke aktivt etter en ny relasjon, men kjemien mellom dere er så sterk og forutsetningene for dere to er mye bedre... Plutselig bryter du alle dine egne regler og prøver å frigjøre deg fra ditt tidligere forhold. Denne prosessen tar en måned og den blir i tillegg fylt av lengsel, dårlig samvittighet og forventinger om en ny kjærlighet. Du prøver å få til en smidig overgang mellom de to forholdene, men det viser seg å være umulig. Du innser at du, en gang for alle, legger ditt gamle liv bak deg og at det ikke finnes noe å vende tilbake til. Du bruker mye tid på å betrakte deler av ditt gamle liv for siste gang, og du lurer på om du kommer til å føle savn. Gang på gang spør du deg selv om det du gjør er riktig. Du analyserer situasjonen rasjonelt i håp om å få et sannferdig svar, men du trenger bare å lete etter svaret i hjertet ditt. Følelsesmessige sannheter er umiddelbare og selvfølgelige, og kan ikke kalkuleres fram.

Når du har tatt valget blir livet mye lettere. I slutten av august føler du deg sterk nok til å fortelle hva som er på gang til familie og venner, og du viser din nye kjærlighet åpenlyst. Energien mellom dere er sterk og hver dag byr på nye gleder. Til enorm kontrast fra tidligere i sommer, da du hadde vansker med å gå framover. I starten av september tar dere en felles beslutning, men det dere kommer fram til er mindre viktig enn det faktum at dere faktisk gjør det sammen. For første gang erkjenner du at dette er mer enn en sommerflørt. Det er et seriøst forhold med alt det innebærer. Samtidig rører den modne og ansvarsfulle planeten Saturn seg framover i din kjærlighetssektor og en tydeligere indikasjon på at den nye relasjonen er alvor finnes ikke. Føler du deg kvalt? – Nei, du føler at du er på riktig sted.

Vekten 23/9–22/10

Denne sommeren er en periode der verken du, eller den du er følelsesmessig bundet til får til det med timing. De kommende månedene pendler du mellom å være usikker, til å være nyforelsket igjen. Partneren din opplever det samme, men i omvendt rekkefølge og fra et helt annet perpektiv. Det er veldig forvirrende og sannsynligvis kommer dere til å ende opp med å være enige og har de samme positive følelsene for hverandre. Dere er fortsatt sammen når høsten nærmer seg, så det er absolutt ikke håpløst.

I slutten av juni er det åpenbart at dere har veldig ulike oppfatninger av hvordan forholdet bør fortsette. Og sannsynligvis er det du som er den som vil at relasjonen skal være enkel og uten forpliktelser. Partneren din er litt fornærmet og ser dette som begynnelsen på slutten, noe som ikke nødvendigvis stemmer. Du innser at du har sagt noe du ikke burde, og i et forsøk på å gjøre opp for deg foreslår du mange kompromiss. Dette er typisk oppførsel for vekten. Når en situasjon blir ubalansert, gjør du alt du kan for å oppnå balanse igjen, uansett hvor vanskelig det blir. Din partner gjør det dessuten enda vanskeligere ved å stille enda flere krav til deg. I slutten av juni lykkes dere på en måte i å finne en løsning gjennom å gå tilbake til det dere hadde før de store forskjellene ble så synlige. Dere sier farvel til alle framtidsplaner, og forholdet til fortiden gjør det umulig for dere å utvikle dere framover. Du innser at dette er en dårlig idé i det lange løp, men det virker som en midlertidig løsning. Dere får i det minste litt pusterom og betenkningstid. Det er det du håper i alle fall.

August blir herlig. Dere trives sammen og alt er som det pleier. I midten av måneden inntreffer en formørkelse, som kan føre til en ny, felles retning. Kanskje et langsiktig prosjekt dere kan ha sammen? Men det finnes også tegn på at partneren din blir mer betenksom og du føler deg mer tilbakeholden fordi du føler at dette kommer til å briste. I begynnelsen av september starter problemene, men det finnes også håp. For i disse følelsesmessige utbruddene kommer det fram at partneren din har endret seg igjen og vil utvikle forholdet i den tro at det er det du også ønsker. Det kan være sant, men hvis dette skal fungere må begge ønske det og ikke bare den ene...

I slutten av september tar du en litt merkelig og uventet beslutning om framtiden. På en måte handler dette om å nøye seg med mindre for å få et fungerende resultat, men du virker fornøyd med det.

Skorpionen 23/10–21/11

Blir dette sommeren der du endelig skal ta det store steget framover i privatlivet ditt, som du har utsatt så lenge? – Kanskje, men i store deler av juni og juli kommer du fortsatt til å bare tenke tanken, snarere enn å faktisk gjøre noe. Når Jupiter dytter deg framover i august og september tar du sats.

Jupiter har vært i ditt tegn siden slutten av 2017, noe som har gitt deg mange muligheter til å utvikle deg. Fra mars har den beveget seg tilbake i tegnet ditt og du har ikke hatt samme press på deg. Dette har du utnyttet for å kunne holde tilbake i samme mønster som tidligere; der du kun begir deg inn i nye relasjoner hvis alt skjer på dine vilkår. Som å spille spill der du alltid vil vinne... Det funket kanskje før, men nå er det en ny periode i livet og du styres av Jupiter, som alltid krever oppriktighet og likhet. Du vet at Jupiter har rett, men du har fortsatt vanskelig for å akseptere fakta.

I august forandrer alt seg. Du blir utfordret av en ny bekjentskap som fascinere deg, men som virker uoppnåelig. Det finnes uten tvil en tiltrekning mellom dere, men du klarer ikke se hvordan dere skal kunne ta det videre. I starten er du tilbakeholden, men så merker du at du faktisk ikke klarer å slippe taket. Når sommeren har kommet så langt, har Jupiter snudd og ingen dytter deg, utfordrer deg til å bytte mønster, prøve en relasjon som er uvant og tar deg til nye høyder du ikke har vært før. Det føles nesten som en blind date der vennene dine har funnet en ny partner til deg, og vil vite hvordan det går. Eller verre; daten virker ikke særlig interessert i deg, men du er det. Det avgjørende øyeblikket kommer i midten av august. Vil du la Jupiter dytte deg mot det ukjente? Tør du ta risikoen? Det er ikke bare Jupiters kraft som spiller inn her, men også Neptuns. Neptun bidrar ikke bare med flere muligheter, men får drømmer til å bli sanne. Utfallet kommer an på hvordan du ønsker at det skal bli, og med såpass massive energier fra planetene, finnes det ingen muligheter til å holde tilbake. Tenk stort og ha tro på at dette er mulig. Det som skjer kommer til å overraske deg.

Et annet avgjørende øyeblikk oppstår i september. Denne gangen er det mer håndterbart. Etter alle riskene du tok i august, kommer du kanskje fram til at relasjonen du gikk inn i er mer enn du kan takle. Så du vender tilbake til en tidligere kjærlighet som nå virker helt riktig for deg. Noen ganger må man undersøke alternativene før man innser hvor mye det man allerede har er verdt...

Skytten 22/11–21/12

Denne sommerens kjærlighetsrelasjon virker ikke som den er forankret i nåtiden. Det er ikke bare din feil, det virker som om partneren din også vil ha det sånn. Og det innebærer at uansett hvor sterkt du føler at du har funnet den rette, så blir det vanskelig å ta romansen med inn i hverdagslivet når sommeren tar slutt.

Din styrende planet, Jupiter vender tilbake inn i tegnet ditt på slutten av året, og det innebærer starten av et nytt kapittel. Fram til det befinner du deg i avslutningen av den gamle syklusen og ser mer tilbake, enn du planlegger framtiden. Du er nostalgisk hele sommeren og gjenopplever favorittstunder med en person du liker. Det blir en bonus om personen viser seg å være slik som du opplevde den første gang. Uansett hvor herlig det er, kommer det en ny fase ved årsskiftet og det betyr at det du gjør nå ikke bare er forankret i fortiden, men har en konkret sluttdato. Noen mener at det kan forsterke følelsene av romantisk melankoli og gjør opplevelsen mer spesiell. Uansett hvordan du velger å se på det, så hører sommerens romantikk til i en annen tid...

Det ligger også en del fokus på avsidesliggende steder, eller steder som skiller seg fra dine vanlige. Kanskje trenger du følelsen av frihet fra det vanlige livet og hverdagen for å fullt ut kunne være deg selv. Det samme gjelder for personen som du skal tilbringe sommeren med. Begge flykter fra virkeligheten i noen uker, og det føles fantastisk. Men det funker bare så lenge du holder deg unna dine vanlige rutiner, men det er du klar over. Du opplever en herlig periode i midten av august når alt virker perfekt. Ved å gjenoppleve fortiden har du funnet det du lette etter. Du har selv besvart spørsmålet og dermed behøver du ikke grave mer i fortiden. Det er på tide å komme tilbake til nåtiden.

Allerede i begynnelsen av september føles det som om de magiske opplevelsene fra måneden før er helt over. Rutiner og hverdagen er tilbake og du har ikke tid til leken romantikk. Først vil du ikke slippe taket i sommerens relasjon og du leker med tanken på å fortsette relasjonen senere. Men den 16. inntreffer noe som gjør det tydelig at tiden er ute for dere. Forbli venner og nyt minnene.

Steinbukken 22/12–19/1

Når du ser tilbake på denne sommeren kommer du til å betrakte den som en av ditt livs store vendepunkter. Det er nå du finner det du har savnet i livet, ingrediensen utover jobb og karriere, som gjør deg lykkelig og hel, snarere enn bare fremgangsrik. For første gang på nesten 30 år er din styrende planet, Saturn tilbake i ditt tegn for å hjelpe deg å forme de kommende tiårene. Framfor alt befinner Uranus, de uventede hendelsers planet, i din kjærlighetssektor for første og eneste gang, samtidig bidrar disse to med den mest markante utviklingen i ditt følelsesliv noensinne.

En formørkelse i midten av juli setter i gang prosessen med at du innleder et nytt forhold, som kan vise seg å være ditt livs viktigste kjærlighetsrelasjon. Alle forutsetninger ligger til rette for at relasjonen kan bli langvarig og kanskje til og med det livslange partnerskapet du har lengtet etter. Men selv om forholdet bare varer i noen måneder, så lærer du mye om deg selv og hvordan "tosomhet" fungerer. En lærdom du har nytte av i all framtid. Som steinbukk forstår du deg instinktivt på strukturer og hierarkier. For deg handler det alltid om å klatre til topps og nå dine mål. Men for din nye partner ser livet helt annerledes ut, og handler ikke om oppover, men utad. Å utvide horisonten og finne nye forbindelser. Dere kommer fra helt forskjellige verdener og deres eneste fellesnevner er tiltrekningen dere har til hverandre. Hvis dere klarer å ta utgangspunkt i den, men også utforske hverandres verdener, lære å forstå hverandre ut ifra den andres prinsipper og prioriteringer, så kan forholdet bli fantastisk! Dere kan utfylle hverandre og komplimentere, i stedet for å konkurrere. Dere kan lære mye om hverandre og dere selv. Forholdet bør bygges på forståelse og få modne. Planetenes baner indikerer at dette kan holde store deler av neste tiår, om ikke lenger. Og selvfølgelig elsker dere hverandre. Alt som kreves er at du kan akseptere at det finnes andre synspunkter enn dine egne, og at du viser interesse for dem. Det samme gjelder for din partner. Deres potensiale for en framtid sammen er enorm.

Skal du våge å satse på et livslangt forhold? Svaret er et forsiktig ja. I juli nøyer du deg med å nyte det. Det er nytt og dere liker å være sammen. Hva mer trenger man? Men i august, etter den første krangelen, innser du hvor mye du faktisk elsker personen og i slutten av måneden tar du forholdet på alvor. Du ser at dette er riktig og noe å satse på, akkurat som en ny karriere. I midten av september bestemmer du deg, det får briste eller bære, men nå gjelder det.

Vannmannen 20/1–18/2

Denne sommeren starter veldig bra med vennlig innflytelse fra kjærlighetsgudinnen, Venus. I slutten av juli inntreffer en måneformørkelse i ditt tegn, som signaliserer at du ikke kan fortsette. Det kommer som et sjokk, men jo mer du tenker på det, desto mer innser du at det stemmer. Du har spilt en rolle og innbilt deg selv at dette var det forholdet og livet du ville ha. Nå innser du at du har en dypere identitet som lenge har vært undertrykt, som nå krever å bli sett og satt pris på. Du bestemmer deg for å heretter bare gjøre det som får deg til å ha det bra, og få utløp for ditt sanne jeg. Det nest beste er ikke godt nok, eller å sløse bort tiden på mennesker som er så selvopptatte at de ikke ser hvem du egentlig er.

Hvilken innvirkning kommer denne beslutningen til å ha på din mest intime relasjon? Passer den nye versjonen av deg selv i forholdet? Hvis ikke, er forholdet så fleksibelt at det kan tilpasses slik at du får det du vil ha og trenger? Kan partneren din også tilpasse seg slik at relasjonen kan leve videre? I så fall innebærer det en ny retning for dere. Begge revurderer hva dere vil ha ut av forholdet i samråd. Kanskje kan dere gi hverandre følelsesmessig støtte forståelse og tid til å tenke. Sannsynligvis utvikles dere i forskjellig retning i en periode, noe som får deg til å tro at det dere hadde var over. Og det stemmer, men det kan også være slik at dere, etter å ha snudd hver stein, får et klart bilde av hva dere begge vil. Det høres håpløst ut, men sannsynligvis er det bare en tilfeldighet. Om det blir dere til slutt skal du ikke ta for gitt... Det dere innleder nå er et nytt forhold, men med hverandre.

Behovet om å renske opp og starte på nytt begynner å gå over noen dager inn i august og erstattes med vilje om å gjøre alt godt igjen. Dere får en fin periode i september. Hvis det blir slutt, skilles dere som venner. Hvis dere påbegynner relasjonen igjen er det nå dere setter nye premisser. Uansett ser det ut til å gå bra.

Fiskene 19/2–20/3

Som du vet består ditt stjernetegn av to fisker som svømmer i motsatt retning. Kanskje er det slik livet dit føles til tider? Slik kommer i alle fall kjærlighetslivet ditt til å se ut i sommer. Nesten alle planetene påvirker deg i retning mot en lys framtid med en ny relasjon og all romantikk som hører til. Men samtidig holder du tilbake på grunn av noe i fortiden din, der noe ikke glitrer like mye... Men tar oppmerksomheten og hjertet ditt med lidenskap og livskraft.

Det er det andre alternativet som dukker opp først, helt uventet en gang i juli. Mest sannsynlig er det en invitasjon til noe sosialt eller en date som er litt tilfeldig. Forventingene dine er lave, men kanskje det akkurat er derfor du har det så gøy og snart utvikler det seg til noe du ikke vil være foruten. Men samtidig holder du relasjonen hemmelig for dine venner. Du vet, innerst inne, at det mest sannsynlig ikke er en god idé å fortsette. Noe som er en del av spenningen. Ingenting kan måle seg med en hemmelig romanse... Nøkkelen er kanskje at du befinner deg i en fase der det ikke er noe nytt på gang og en flørt er en fin distraksjon. Kanskje er du allerede i et av-og-på-forhold som for tiden er av. Uansett er dette, lille eventyret det du trenger for å føle deg levende igjen. Det er også mulig at dere kjenner hverandre fra tidligere. Kanskje ikke intimt, men dere kjenner til hverandres bakgrunn og det innebærer at relasjonen kan utvikle seg raskt. Kanskje deres nye relasjon kan gi svar på spørsmål som dere hadde tidligere, men aldri fikk stilt? Pass på å gjør det nå.

I august går alt i riktig retning, både når det gjelder jobb og privatliv. Følelsen av utvikling er bra, men det får alt i fortiden, som din hemmelige romanse, til å virke utdatert og irrelevant. Og du kan ikke la være å tenke at det som holder dere sammen begynner å bli litt tynnslitt. Samtidig dukker den nye personen opp... Smartere, mer oppdatert og med et løfte om en fantastisk framtid. Du kan lett se for deg hvor bra dere kan ha det sammen og alle rundt deg holder med deg i det. Men å si ja, innebærer også å slippe taket i den relasjonen som har betydd så mye for deg. Den siste uken i august blir følelsesmessig turbulent for deg, noe som er typisk for fisker. Du sier at du elsker partneren din, men at dere må gå hver deres vei. Det kan hende at du må gjenta deg selv, men til ulike personer. Tar du det riktige valget? I det lange løp; ja. Om du tar tilbudet om den fantastiske framtiden, eller venter på noe enda bedre er opp til deg. Å ta en liten "time out" etter disse intensive ukene kan være en god idé.

Av ELLE.se// Bernard Fitzwalter

Se dagens horoskop på ELLE.no hver dag!

Powered by Labrador CMS