Denim on denim: Våre favoritter fra Lee x H&M

Foto: H&M

Vi har plukket ut våre favoritter fra den nye kolleksjonen...

Publisert Sist oppdatert

H&M kickstarter året med å annonsere enda ett nytt designsamarbeid. Denne gangen er det sammen med det populære amerikanske jeansmerket Lee.

BÆREKRAFTIG FOKUS

For første gang har H&M utviklet sine første jeans i 100 prosent resirkulert bomull. Merkelappene er også laget av kork og jakronpapir og ikke tradisjonelt skinn.

Lee x H&M sin kolleksjon inneholder også bomullsfri denim, som i stedet er laget av fornybare menneskeskapte fibre.

I tillegg er det benyttet vannbesparende fargestoffer og denimvask som ifølge H&M har lavere påvirkning på miljøet for å satse på det ambisiøse samarbeidet om bærekraft i fokus.

H&M vil i forbindelse med kolleksjonslanseringen dele informasjon som de kaller LCA, som står for Life Cycle Assessment, hvor forbruker vil få informasjon om vann, CO2- og energipåvirkningen i hvert enkelt denimplagg, målt fra råmaterialer til ferdig produkt.

Det vil være tilgjengelig på deres nettsider.

– Vi er veldig glade for å jobbe med Lee for sammen å dytte endringen i riktig retning. En endring mot mer bærekraftige og sirkulære denimplagg. Vi så på alle detaljer og utfordret hverandre på en positiv måte. Det var også helt utrolig å jobbe med Lees ikoniske design og tilføre noe av H&Ms preg for å glede denimelskere over hele verden, sier Jon Loman, designer i H&M i pressemeldingen.

LEE X H&M

Kolleksjonen består av Lees anerkjente merkevarehistorie, men med en miks overdimensjonerte og smale silhuetter og tradisjonelle arbeidsklær. Kolleksjonen vil være til barn, damer og herrer.

De utgjør en komplett garderobe til damer med jeans, i tillegg til feminine denimkorsetter, oversized Rider-jakke, snekkerbukser og skjortejakker.

Herrekolleksjonen er utstyrt med denim-arbeidsjakker, femlommers-jeans, snekkerbukser, bøttehatter og tøyvesker.

Våre favoritter

– Lee er stolte over å samarbeide med H&M for å fortsette vårt arbeid med å lage bedre denim. Merket vårt ble grunnlagt for over 130 år siden med innovasjon i tankene, og i dag er vi glade for å jobbe sammen med H&M for å utvikle denim mot en mer bærekraftig fremtid, sier Chris Waldeck, EVP Global Brand President, Lee®.

Skjortejakke i denim, kr 499. (annonse)

Snekkerbukse i denim, kr 499. (annonse)

T-skjorte i bomull, kr 149. (annonse)

Loose Fit Mom Jeans, kr 399. (annonse)

Slouch Straight High Jeans, kr 499. (annonse)

Skjortejakke i denim, kr 499. (annonse)

Kort kjole i lyocellmiks, kr 499. (annonse)

Myk denimjakke, kr 499. (annonse)

Sweatshirt i bomull, kr 399. (annonse)

Denne freshe joggedressen er fra herrekolleksjonen, og vi ELLEsker den.

Joggebukse, kr 399. (annonse)

Fikk du med deg: H&M x Simone Rocha i nytt samarbeid?

Powered by Labrador CMS