Iris Apfel x H&M: – Du skal være ditt eget stilikon!

Foto: H&M

Se hele kolleksjonen her!

Publisert Sist oppdatert

Iris Apfel x H&M: Da nyheten om at H&M sin neste gjestedesigner ville være selveste Iris Apfel, fikk vi umiddelbart skyhøye forventninger. Nå er endelig lanseringsdatoen her, og svaret på det vi alle har ventet på: Hvordan ser kolleksjonen ut?

Kolleksjonen er ikke bare en hyllest til Iris Apfels eksentriske, lekne, fryktløse og flamboyante stil, det er også en markering av hennes hundreårsdag. Gjennom denne kolleksjonen inviterer moteikonet, Iris Apfel, oss til å eksperimentere med mote, på veien mot å finne oss selv.

Kolleksjonen består av alt fra dresser, kaftaner, skjørt og bluser, til yttertøy, tilbehør og sko. Gjennomgående for kolleksjonen er sterke farger, som er Iris Apfel signatur, og print og detaljer hentet fra naturen.

Den eksklusive kolleksjonen vil være tilgjengelig i utvalgte H&M-butikker og på hm.com fra 31. mars.

Iris Apfel om kolleksjonen og samarbeidet

Fortell oss om samarbeidet med H&M?

– Etter min mening trenger ikke god stil å koste mye penger. Faktisk er noen av mine personlige favoritter, det som har kostet aller minst. Det handler om å finne det som fungerer for deg og det du elsker, og for å finne ut av det, trenger du rom til å eksperimentere og prøve nye ting. H&M har mestret kunsten å kunne tilby fabelaktig mote, til en god pris. De har gjort stil mer tilgjengelig, og det elsker jeg! Så dette samarbeidet var en perfekt match!

Fortell oss om Iris Apfel x H&M-kolleksjonen?

– Kolleksjonen inneholder noen helt fantastiske pieces som kan brukes som byggeklosser for alle som ønsker å utforske en mer personlig stil. Det handler ikke om at jeg vil at andre skal kle seg som meg, eller tenke som meg – det er ikke poenget. Jeg ønsker at alle skal tenke for seg selv, og finne farger, snitt, silhuetter, tilbehør og kombinasjoner som fungerer for dem. At de skal bruke fantasien og kle seg i noe de elsker. Du skal være ditt eget stilikon, og finne det som gjør deg lykkelig.

Hva har inspirert kolleksjonen?

– Jeg vet faktisk ikke hvor inspirasjonen kommer fra. Jeg er eksperimentel, nysgjerrig og elsker å prøve nye ting. Jeg gjør det som føles riktig, og improviserer. Noen ganger lykkes jeg, og andre ganger ikke – men det er alltid gøy. Når jeg designer vil jeg smile, le og føle lykke. Og jeg kan fortelle at jeg hadde det veldig gøy med denne kolleksjonen! Alle plagg er lekne, fylt med bevegelse, farger, glede og muligheter, og det er akkurat det stil bør handle om. Glamour, fantasi, humor og rariteter – alt dette mangler i det moderne liv, og det er på tide å ta det tilbake. Og hva er vel bedre å starte med, enn garderoben?

Fortell oss om valget av den levende og sterke fargepaletten du har valgt for Iris Apfel x H&M-kolleksjonen?

– Jeg elsker farger, og jo sterkere, jo bedre. Jeg er ingen pastell-person. Pasteller gir meg angst! Jeg elsker energien sterke farger tilfører et antrekk – for en glede! Jeg elsker hvordan det får meg til å føle. Mote skal være gøy, og farger er gøy! Denne kolleksjonen har mengder av sterke, levende farger – kanari-gult, smaragd-grønt, lilla, turkis og sunset orange. Det er egentlig en regnbue, når jeg tenker over det?

Hvordan ønsker du at andre skal bære kolleksjonen?

– Jeg tror deler av problemet med hvordan folk kler seg i dag, er at det er så generisk. Alle ser helt like ut, og kler seg i de samme tingene. De kler seg i det som er trendy, det som er på moten, og det de blir fortalt at de skal ha på seg. Det er veldig kjedelig. Jeg vil se mer personlighet! Ikke vær redd for å eksperimentere, og uttrykke deg selv med det du har på deg. Stil kommer innenfra, jeg tror det ligger i vårt DNA – så først og fremst må du finne ut av hvem du er. Når du har funnet deg selv, vil du også finne din stil. Din personlighet, din smak, din unike stil – som aldri vil gå av moten. Ikke prøv å være som alle andre – prøv å være mer som deg selv. Når du kler deg som du selv vil, vil du alltid se fantastisk ut, fordi du vil føle deg fantastisk. Dessuten har jeg alltid tenkt at det er bedre å være lykkelig enn velkledd.

Fortell om dine favoritter fra kolleksjonen?

– Det er en grønn og turkis dress, som jeg elsker. Det er en av mine absolutte favoritter. Den er laget i en helt enestående jaquard, med broderier av små erter. Selve håndverket og skredder-arbeidet er helt utrolig – det ser virkelig ut som haute couture. For ikke å snakke om den lilla jakken i tyll, som også er helt fabelaktig. Så mye volum! Jeg elsker plagg som tar plass, rent fysisk. Den er både leken og luksuriøs. Den er rett og slett gøy å ha på seg. Man føler seg herlig avant-garde når man har den på.

– Og tilbehøret! Det er stort, dristig og helt vilt! Perfekt for å bygge lag-på-lag. Du kan blande det med tilbehør du allerede har for å få det til å passe med din egen stil. Det er blant annet et helt fantastisk halskjede i oransj og grønt med en chunky lenke og et froske-anheng, der du kan ta av frosken og bruke den som en brosje. Jeg elsker slik type allsidighet!

Se kolleksjonen her:

Powered by Labrador CMS