ELLE Decoration

Her bor du luksuriøst i Oslo 

Publisert Sist oppdatert

Det sies at «borte bra, men hjemme best» – men hva får du om du kan få den restituerende, tilbaketrukne, gode følelsen av et hjem, selv når du er borte?

Det er ingen tvil om at konseptet «hotell» for lengst har passert kategorien som «et sted man sover på reise», og heller tatt steget inn i det som kun kan omtales som en opplevelse – og i flere tilfeller kan også et spektakulært hotell bidra til å avgjøre selve reisemålet. 

Dagens hoteller har sin egen duft, egne restauranter, konserter, butikker, kinosaler, en egen putemeny, treningssenter og spa – man kan jo lure på hvorfor man egentlig skal forlate hotellet i det hele tatt? Men det har vært én ting hotellene ikke har kunnet tilby – følelsen av å være hjemme. Fram til nå.

Det vil si – «hjemme» slik vi drømmer om at det skal være i en perfekt verden der verken hverdag eller støv ikke finnes, og Pedro Pascal er naboen din.For nå tar flere hotell opplevelsen enda et steg lenger, og noen av segmentets mest fremoverlente aktører tilbyr nå også private residenser, slik at du faktisk kan ha et såkalt «home away from home».

A One 

Spesielt én aktør her hjemme har tatt steget enda lenger, og tilbyr nå det som på mest effektive måte kan beskrives som et «ettroms-hotell» – langt utenom det vanlige.

Se for deg at du skal på ferie. I dag ønsker de aller fleste å oppleve sin valgte destinasjon så autentisk som mulig, du er da tross alt ingen copy/paste-type person. Du vil gjerne blende inn med de lokale, oppdage en såkalt perle eller to, holde deg langt unna TripAdvisor og lignende. Du kan bedre. Du kan tross alt research.

Så, se for deg dette: Du kan leie deg et privat hjem, inklusive alle fasiliteter vi alle elsker og forbinder med et hotell, som servering av deilig frokost, en lekker minibar, daglig renhold, en concierge som kan tipse deg om de faktiske perlene, samt løse eventuelle praktiske ting for deg i løpet av reisen, men du bor i en lekker leilighet, beliggende på en av byens beste og mest fasjonable lokasjoner, blant byens mest inspirerende lokale. Det høres kanskje ut som en drøm?

Det samme tenkte gründer av A-One, Marianne Wollan, men hun bestemte seg for å realisere den. Og la oss operere med full åpenhet her: Denne drømmen er heller ikke gratis å oppleve.

Gjennom majoriteten av sin karriere har Marianne Wollan jobbet med å fusjonere det beste fra to verdener, sist gjennom selskapet Evolve, som hun startet med sin far. Evolve er spesialister innen co-working, som i praksis betyr at de hjelper bedrifter med å optimalisere sin virksomhet gjennom alt fra å tilrettelegge fasiliteter etter behov, og bygge en arbeidskultur som setter ansattes prestasjon og trivsel i fokus. De bygger fremtidens kontor, rett og slett.

Sammen med sin partner Eric Horne, som har bakgrunn i hotellbransjen, fikk hun ideen til A-One et par år etter at hun solgte Evolve, som på daværende tidspunkt hadde gått fra tre kontorer til 28 på 7 år.

Gjennom mange år som Business Development Manager i klesmerket Mexx, og gjennom Evolve hadde Wollan også erfart viktigheten av beliggenhet, enten det var for et kontor og dets ansatte, eller en klesbutikk og butikkens kunder.

Da Wollan og Horne begynte å utvikle ideen om A-One, ble det raskt tydelig at deres samlede kompetanse gjorde at konseptet falt på plass nærmest av seg selv. Gjennom A-One kunne de ta med seg kremen av kunnskap og erfaring, og skape et konsept med komfort, opplevelse og restitusjon i fokus.

Noe av det Wollan ønsket å legge til grunn i utviklingen av opplevelsen for gjester som bor hos A-One, og som bidrar til å skille konseptet fra andre i samme segment, var et byggestandards-prinsipp ved navn WELL. WELL er basert på forsking om hvordan arkitektur og rom påvirker helsen vår, og har lagt grunnlaget for utviklingen av syv prinsipper for byggestandard: Air, water, nourishment, light, fitness, comfort og mind. 

For A-One har dette i praksis lagt fundamentet for standarder som gjennomsyrer alt fra innredning, valg av lokasjon til faktiske fasiliteter. Som for eksempel at alt du finner i minibaren skal være godt og næringsrikt for deg, eller at det skal finnes rom og muligheter for å være i bevegelse eller trene i alle residenser, eller at oppholdet skal være restituerende i like stor grad som det er preget av inspirasjon eller opplevelse. Wollan mener at fremtidens luksus handler om å føle seg bedre.

A-One har per i dag åtte enheter tilgjengelig, og porteføljen spenner seg fra urbane leiligheter i Oslos Venezia, Vannkunsten, til et townhouse på Adamstuen. Hvert sted har sine unike egenskaper og er innredet deretter med hjelp av interiørarkitekter. 

Og hvis du virkelig elsker det du ser, så er alt fra kunsten og møblene til selve leiligheten til salgs. Så kanskje suveniren fra denne Oslo-ferien blir en nummerert Vespa signert Dior, eller kunst fra Jakob Weidemann?

Villa Inkognito

I underkant av ett år etter at Sommerro hadde åpnet dørene til sitt spektakulære hotell, åpnet også dørene til Sommerros lillesøster, eller grandtante – alt ettersom du ser det. 

Villa Inkognito

Villa Inkognito byr på en opplevelse av de sjeldne, og består av totalt 11 rom, hvorav det er mulig å leie bare et av dem, eller hele villaen. 

Villa Inkognito

I likhet med Sommerro er interiøret designet av Greco Deco, så stedet er verdt et besøk for det visuelle alene. Villaens gjester har også tilgang til alle Sommerros fasiliteter, inkludert Vestkantbadet. 

Villa Inkognito

I tillegg byr Villa Inkognito på helt andre opplevelser som frokost på Pipkin Kitchen, der alle villaens gjester kan samles rundt samme bord, som i et privat hjem, Spectre Bar, Poppy Libary, Lily Pad Lounge, Bargello Snug og The Ruby Room – bare disse navnene alene gjør oss nysgjerrige. 

Villa Inkognito

Revier 

I tillegg til å sørge for et lite stykke New York i Oslo for byens beboere, tilbyr Revier også tilreisende muligheten til å føle seg som en del av det lokale miljøet – i sin helt egen leilighet. 

Revier

I likhet med resten av hotellet er leilighetene innredet i tråd med en sofistikert skandinavisk stil, med elementer av glamorøse materialer som messing og marmor. 

Revier

Som gjest i en av Reviers leiligheter kan du føle deg som hjemme, invitere venner, og kokkelere deg fram til et nydelig måltid med et fullt utstyrt kjøkken, dersom du ikke ønsker å benytte deg av hotellets Michelin-restaurant, lekre takterasse eller kinosal. 

Revier

Her kan du lese mer ELLE Decoration. 

Powered by Labrador CMS