mote

Eksklusivt for ELLE: Sophie Elise 

Sophie Elise gravid

– Jeg tror det er en mening med alt ... Dette er den lille brikken som har manglet i livet mitt!

Publisert Sist oppdatert

Sophie Elise Isachsen venter sitt første barn! 

– Jeg tror absolutt at skandalene det siste året har banet vei og gjort meg klar for mammarollen. Jeg tror alt skjer for en grunn – det var dette som skulle få meg ut av mørket og gi livet mitt mening igjen. 

Sophie Elise kan stolt fortelle at hun er cirka 4 måneder på vei, med termin i slutten av april. 

– Jeg har allerede begynt å se etter barnehageplass og jeg har en skuff hjemme med små babyklær i, men babyen kommer ikke til å få sitt eget rom helt enda, det blir først når vi flytter tilbake til Oslo.

Jeg har aldri vært med noen før som jeg har tenkt «dette skal bli pappaen til mine barn», ikke før nå ... Alt skjedde veldig fort, men det føles så riktig. 

Sophie Elise gravid

Sophie Elise er gravid: – Nå starter det hittil viktigste kapittelet i mitt liv! 

Under photoshooten vi gjorde med Sophie Elise på Sommerro, tok vi en prat med henne om livet frem til nå, og om forventningene til livet som mamma.

ELLE: Har du hatt lyst til å bli gravid lenge? 

Sophie Elise: Jeg har jo fantasert om det, men jeg har vel sett på det som at livet kan gå begge veier.  Enten får jeg barn, eller så får jeg ikke barn. Og begge deler har føltes fint. Men – dette er virkelig det største som har skjedd meg, og jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å oppleve dette sammen med kjæresten min, Vegard. Nå starter det hittil viktigste kapittelet i våre liv. 

ELLE: Hvordan har det vært å skjule graviditeten?

SE: Det har vært vanskelig, men jeg er glad for at folk har hatt respekt nok til å ikke spørre meg direkte. Under premieren av Girls of Oslo måtte jeg ha på meg kåpen hele tiden og da merket jeg at det skal bli deilig å få lov til å være gravid på ekte. 

Sophie Elise gravid

ELLE: Hva er det du ser mest frem til ved å bli mamma?

SE: Jeg ser veldig frem til å bli kjent med den lille i magen, hvem han eller hun er, og hva slags personlighet barnet har. Hva babyen får fra meg og pappaen sin. Det er jo et helt nytt menneske som kommer inn i livet mitt med egne behov og personlighet, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg er veldig spent på hvem jeg kommer til å bli som mamma, men det er skremmende å ha så lite kontroll. 

ELLE: Har du noen tanker om hva slags mamma du vil være? 

SE: Jeg trodde i forkant at jeg kom til å bli veldig chill, men det merker jeg allerede nå at jeg ikke kommer til å bli det. Jeg er så bekymret for alt mulig og er veldig redd for hvordan barnet kommer til å få det sosialt, og om han eller hun får lov til å gjøre alt hen drømmer om. Jeg har lyst til å være en inkluderende mamma, som alltid syns det er ok at barna mine har besøk. Jeg ønsker også til å bidra til at barnet mitt blir så sosialt trygg som overhodet mulig, for det tror jeg man som forelder kan være med på å påvirke. 

Sophie Elise gravid

ELLE: Har tanken om mammarollen forandret deg som person? 

SE: Jeg merker allerede nå at den har gjort meg mer selvsikker og trygg på at jeg vet hva som er best. For du må nesten ha den trua på deg selv. Jeg har alltid vært en som tilgir lett, men det har forandret seg helt de siste månedene. Nå ønsker jeg overhodet ikke å ha folk i livet mitt som jeg ikke vil ha rundt barnet mitt. Hvis noen jeg kjenner hadde våget å si noe tilnærmet stygt om at jeg skal bli mamma, så hadde jeg kuttet kontakten på dagen. Men det er selvfølgelig mange ting jeg tviler på også, som hvordan jeg ser ut. Når man blir mamma, gir man jo slipp på den personen man var. Det er en liten sorg, men det jeg går inn i kjennes allerede helt fantastisk. 

Sophie Elise gravid

ELLE: Snakket du og kjæresten din om at dere kunne tenke dere å få barn sammen? 

SE: Ja, jeg husker veldig godt en samtale vi hadde et par dager før jeg fant ut at jeg var gravid. Om hvordan vi ville blitt som foreldre. Men da var jeg allerede gravid, og da følte vi begge to at det var den største selvfølgelighet at vi skulle få barn sammen. 

ELLE: Hva tenker du om å vise barnet ditt offentlig? 

SE: Jeg ble selv en offentlig person da jeg selv var så altfor ung. Det unner jeg egentlig ingen, for det har formet meg til noe som alltid kommer til å henge over meg. Jeg kommer nok til å skjerme barnet mitt så mye jeg kan. Det kan hende at jeg velger å vise bilder helt i starten, men ikke når den blir sin egen person. 

Sophie Elise gravid

ELLE: Tror du at du kommer du til å endre deg i media når du blir mamma? 

SE: Med tanke på alt som har skjedd med meg de siste årene, så har jeg gradvis blitt mer privat. Så ... ja, det tror jeg. Men det har på en måte vært en work in progress. Men jeg er også redd for at all den dårlige feedbacken jeg får hele tiden skal gå innpå meg og at det skal påvirke mammarollen. 

Sophie Elise gravid

ELLE: Har du reflektert noe over hvordan barnet ditt kommer til å reagere når han/hun googler deg om 15-16 år?

SE: Det er noen ting jeg tror blir vanskelig å snakke om, ja. Jeg bryr meg ikke så mye når det kommer til nakenhet eller det at jeg har vært lettkledd, for det kan jeg stå inne for og er stolt av på min måte. Det kan selvfølgelig hende at barnet mitt synes det er litt kleint. Eller, kanskje ikke... Jeg personlig hadde syns det var kult om det var mine foreldre. Men jeg har tenkt en del på de tingene jeg ikke er så stolt over, som skandalene. Det gruer jeg meg til – hvis det kommer opp – for det er ting som ikke er så enkelt å forklare.

Foto: Stephanie Sikkes
Styling: Caroline Skjelbred
Makeup: Charlotte Wold/Pudder Agency
Hår: Nikola Grozdic/INCH/Oribe/LinkDetails
Art Director: Vibeke Ruud
Postproduksjon: Kiffa
Lysansvarlig: Jarl Robert Kristiansen
Lys/fotoassistent: Anna Larsen 
Takk til Sommero House for lån av location. 

Styling: 

Hvit kjole fra Atlein/Moniker, svart kjole fra Magda Butrym/Moniker, cardigan fra Cathrine Hammel, jeans fra Acne Studios/Moniker, hvit strikkegenser fra Zimmermann, jakke fra Envelope1976, hvit singlet fra Isabel Marant, boxer fra The Product, jakke fra Envelope1976 og joggesko fra Golden Goose.

Her kan du lese flere motesaker på ELLE.no

Powered by Labrador CMS