Tre varme investeringer for en trendy mann

Kule vintersko, de beste genserne og jakken du må ha i vintergarderoben.

Publisert Sist oppdatert

Hva er det smart å investere i for menn når det er vinter?

Basically det samme som for kvinner...

Vårt faste mannlige alibi på elle.no, Henrik Skansen tipser om hva det er smart å investere i som holder deg varm og kul.

Vinterens investeringer

Boots

Foto til høyre: @moon_intl

Diemme Roccia ligger på rundt 3699,- til 3999,- avhengig av om du ønsker shearlingfôr eller ikke.

Bor man i Skandinavia, er det ikke noe tvil om at det må investeres i godt fottøy vinterhalvåret.

Det finnes dog mange versjoner av dette. Noen velger å gå for et pas UGGs mens andre velger å kjøre sneakers året rundt.

Jeg er en frostpinne og er avhengig av varme boots når temperaturen synker under null.

De siste årene har jeg lagt min elsk på Italienske Diemme.

De lager skoene sine for hånd på en av de beste fabrikkene i Italia, og er det én ting italienerne er gode på, bortsett fra pasta og pizza så klart, er det å legge ned godt håndverk på skotøy.

Produsenten produserer også for merker som Maison Martin Margiela, Bottega Veneta og Chanel. Et ekte kvalitetsstempel der altså.

Skoene mine fra Diemme går inn på sitt femte år i år og de ser fortsatt ut som at jeg nettopp kjøpte de. Er ikke det en god investering vet ikke jeg!

Skoene får du kjøpt på blant annet Mark & Brandy som er min favorittbutikk på Aker Brygge.

Kasjmir

Beige genser fra COS, 1500,- // Grå høyhalser fra rag&bone, 4.200,- // Brun høyhalser i flettestrikk fra Ralph Lauren Purple Label, 9.500,- // Grønn flettestrikket genser med glidelås fra J. Crew, 2.600,- // Brun genser fra Emma Willis, 6.400,-

Vi har vel alle opplevd følelsen av å ta på verdens mykeste genser.

Ofte er disse myke gensere laget i enten akryl og lukter plastikk, eller så er de laget ksjmir og vil være en favoritt i klesskapet ditt over mange, mange år.

Vi bør alle satse på å legge pengene våre i sistnevnte, ikke bare for den luksuriøse følelsens skyld men også for å slå et slag for miljøet her.

Gjenbrukt er velbrukt, og kasjmir er faktisk et av de mykeste og fineste fibrene i verden. Les mer om hva kasjmir er her!

Fibrene kan selvsagt variere i kvalitet alt etter hvor du kjøper plagget, men kjøper du deg et plagg i den beste fiberkvaliteten er du garantert å ikke ende opp med et plagg du vil klø og irritere deg halvveis ihjel av. For en god kasjmirgenser kan du regne med å måtte bla opp alt fra 1000 til 20.000 kroner, avhengig av merke, kvalitet og tykkelse på garnet som er brukt.

Det kan ofte føles kjedelig å legge så mye penger i en ullgenser når det finnes andre fine ullgensere til en brøkdel av prisen, men la oss bare være helt ærlige; Det er noe helt spesielt med kasjmir.

Dun

Parkas fra Canada Goose, 9900,- // Parkas fra J. Lindeberg, 4000,-

Jeg har et litt ambivalent syn på mennesker som overlever denne sesongen i bare en ullfrakk. En slags miks av å beundre og å ha null forståelse for hvordan det i hele tatt er mulig.

For all del, det ser selvsagt flott ut, men for min del er ikke en ullfrakk i nærheten av å gjøre jobben med å holde på varmen. Det er enkelt og greit uaktuelt for min del å gå inn i vinterhalvåret uten en skikkelig dunjakke.

Disse er ofte kostbare og dyre å gå til innkjøp av, men til gjengjeld er de like lojale mot deg som en veloppdratt hund – den kommer til å stille opp når du trenger det i en årrekke.

Skal du legge en god slant på en dunjakke bør du forsikre deg at dunkvaliteten i jakken er top notch og ikke minst hvilken grad av kulde jakken er laget for. Jakker i dette prissjiktet har ofte en tabell på hvor varme de vil holde deg.

De beste jakkene lover faktisk å holde deg varm, selv i minus 30 grader celsius og nedover!

For at investeringen skal holde bør man styre unna typiske sesongfarger og mønstre. Hold det nøytralt i eksempelvis sort, navy eller armygrønt. Da er du garantert en god investering som fungerer i mange år.

Powered by Labrador CMS