Derfor bør du sove med putetrekk i silke

Vi har oppgradert hverdagen med silke, og herfra er det ingen vei tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med MIAO.

Vi har tilført livet en ny dose hverdagsluksus, og utviklet en total silke-avhengighet. Og nå spør vi oss selv – hvorfor har vi ikke gjort dette før?

«Når man snakker om påkjenninger hud og hår utsettes for hver dag tenker man ofte på usunne skjønnhetsprodukter og luftforurensing, og man søker gjerne mot naturlige produkter og god rengjøring for å forhindre slitasje og skade. Det man ofte glemmer er de tekstiler vi bærer på oss store deler av dagen, og ofte omgir oss med hele natten.» sier Lixuan Meng, grunnlegger av norsk-baserte MIAO som spesialiserer seg på silke.

Vår nye besettelse begynte med putetrekk i silke, og i tillegg til at dette tilskuddet får soverommet til å ligne litt mer på et eksklusivt parisisk budoir, føles det også som å sove på en sval sky av luksus.. Herfra går det bare én vei – silkeveien.

Putetrekk i silke (50x70), 650 kr

Fem gode grunner til å bruke putetrekk i silke:

  • En god kveldsrutine er noe av det viktigste vi gjør for huden i løpet av dagen, både for å rense, men også tilføre pleie og fuktighet. Et putetrekk i silke trekker ikke fuktighet ut av huden på samme måte som et putetrekk i bomull, og vil derfor bevare produkter i huden på en mye bedre måte.
  • Dersom du ofte sover på den ene siden kan du på sikt oppleve at det dannes flere fine linjer på denne siden av ansiktet med bruk av et putetrekk i bomull, men et putetrekk i silke er mer skånsomt mot huden, og vil ikke bidra til å danne linjer på samme måte.
  • På samme måte som med huden, bidrar også putetrekk i silke til å holde på hårets naturlige oljer og fuktighet, slik at det ikke tørker ut like fort – spesielt fordelaktig er dette gjennom vinteren.
  • Putetrekk i silke skaper heller ikke friksjon på samme måte som bomull, og derfor får du mindre floker i håret gjennom natten, dersom du sover urolig.
  • Det er svalt mot huden, noe som er ekstra behagelig om sommeren.

I tillegg til å føles fantastisk er silke også er et helt naturlig og organisk materiale, og det inneholder en rekke proteiner og amminosyrer som hjelper på å bevare hud og hår. For allergikere bør også silke være førstevalg da det ikke trekker til seg støv og pollen på samme måte som andre tekstiler gjør.

Silkemyke favoritter

Etter å ha lagt vår elsk på putetrekk i silke har vi også oppdaget flere favoritter.

Fra nå av har vi også alltid hårstrikker i silke liggende i vesken. Ikke bare ser de superfine ut, men de er også mer skånsomme for håret og vil ikke slite på samme måte som andre hårstrikker. Tvinn håret sammen til en avslappet bun, eller sett det opp i en lav hestehale, et voila – så chic!

Og dersom vi trenger en natt med reell skjønnhetssøvn skrur vi opp nivået med en nattmaske i silke. Ikke bare sørger det for en god natts søvn ved å stenge lyset helt ute, men silkens egenskaper er også veldig fordelaktig for huden rundt øynene. Ofte kan man våkne og føle seg sliten rundt øynene, og den glatte silken vil kunne motvirke dette. Aminosyrene og proteinene i silken vil jobbe hele natten med å hjelpe huden til å restituere seg etter dagens harde påkjenninger.

Ikke minst er dette en veldig fin gave til hun som har alt, og hos MIAO kan du kjøpe små "silkesett" med våre favoritter – hårstrikk, putetrekk og nattmaske.

Nå får alle våre lesere 15% hos MIAO* med rabattkoden Elle15. Koden er gyldig til 10. oktober, og kan brukes på flere kjøp.

*rabatten gjelder ikke sengesett og laken.

Sovemaskene fra MIAO er også fylt med ren mulberry råsilke, noe som gir enda bedre effekt av de gode egenskapene og gjør dem ekstra mye og behagelige.

Hårstrikker i silke 2-pk, 299 kr

Sovemaske i silke, 399 kr

Det beste av det beste

Det finnes veldig mange forskjellige typer silke, og kvalitet og egenskaper kan variere mye. Hos MIAO produseres alle produkter i Mulberry silke i 22 momme, og produksjonen følges nøye fra silkekokong til ferdig produkt for å forsikre at silken holder deres strenge krav til kvalitet.

Mulberry silke produseres fra kokongene til silkeormer som kun har spist blader fra morbærtreet, og den er ansett som den beste silken i verden. Produksjonen av denne er perfeksjonert gjennom flere tusen år, og Mulberry silke var i begynnelsen så høyt ansett at den kun var forbeholdt keiseren i Kina og det var dødsstraff for å avsløre hemmelighetene bak produksjonen. Slik er det heldigvis ikke lenger, og i dag har alle muligheten til å oppleve silkens fantastiske egenskaper.

Shop våre favoritter og oppdag alle MIAOs produkter her! Ikke glem at rabattkoden Elle15 gir 15% rabatt i nettbutikken*. Koden er gyldig til 10. oktober, og kan brukes på flere kjøp.

*rabatten gjelder ikke sengesett og laken.

Powered by Labrador CMS