Slik bevarer du salong-resultatet hjemme

Frisørens beste hjemme-tips!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Wella.

Du vet den følelsen når håret egentlig ser ganske fresht ut helt til det plutselig VIRKELIG IKKE gjør det lenger? Vi har alle vært der. Spesielt er dette typisk for sommeren, hvor rutiner ofres til fordel for sene kvelder og lite hårkur. Derfor er august og september ikke bare tiden for back to work og back to school, men også tiden for back to yourself og et besøk til frisøren.

Kanskje vil du bare tilbake til ditt egentlige jeg? Du vet, den du var før sol og saltvann først fikk deg til å se ut som en havfrue, og deretter som Monica på Barbados?

Eller kanskje har sommeren fått deg til å innse at du er klar for noe helt nytt? Uansett hvem du velger å være denne høsten, så er det aldri feil å føle seg fin på håret. Faktisk kan det å være fin på håret nesten være viktigere enn både antrekk og makeup. For vi vet at med en god hårdag, kommer det superkrefter i form av selvtillit.

Frisørens beste tips

Etter et besøk hos frisøren ønsker vi naturligvis at resultatet skal vare så lenge som mulig. Wellas egen Capability Trainer, Karin Eiri, og Wella Senior Educator, Desiree Bangsund Hegge, jobber med opplæring av alle frisører hos Wella, og har både lang erfaring og enorm kunnskap når det gjelder hår. Nå deler de sine beste tips for hvordan du kan bevare salong-resultatet hjemme.

Hvor ofte burde man farge håret for å opprettholde et godt resultat?

– Dette avhenger veldig av hvordan type farge man har. Hvis man normalt farger håret i en farge som er tilnærmet lik sin egen, eller bruker MiniColor (ikke permanent farge), vil ikke etterveksten bli så dominant. Men dersom farger man seg ett par hakk mørkere eller lysere enn sin egen farge – så blir etterveksten mer synlig, og da er det naturlig at man føler for å fikse den litt oftere.

For frisøren sin del, er det aller beste tidpunktet å smøre en ettervekst på etter mellom 6-8 uker. Håret vokser cirka en centimeter i måneden, og er den veldig kort blir det vanskelig å smøre uten å overlappe fargen.

Dersom etterveksten er for lang, spesielt hvis man hel-bleker eller farger håret lyst, må man smøre i to omganger, da håret er lettest å lysne på de innerste to cm. Dette vil igjen resultere i at frisørbesøket blir dyrere og tar lenger tid.

Utover dette kan man alltids ta en quick fix gjennom en glossing-behandling i salong. Det er en rask oppfrisker som gir håret et hint av farge, masse glans og er gjort på kort tid. Kjempe fint å gjøre mellom ettervekst farge, eller for eksempel før en fest eller happening.

Hva skjer med håret når det farges?

– Det kommer an på hvordan type kjemi det er snakk om. Det mildeste vi kan bruke er semi- og demi-color som legger seg utenpå skjellaget og såvidt penetrerer håret. Det er skånsomt og gir et soft resultat, og forsvinner gradvis ut av håret.

Permanente farger trenger enda litt lenger inn i håret, men dagens farger er heldigvis skånsomme og skader håret minimalt.

Det som endrer hårets struktur og porøsitet mest er blekeprodukter, som har evnen til å lysne håret aller mest, og som kan være en påkjenning. Men heldigvis har vi mange gode produkter på markedet som kan styrke det samtidig som vi bleker. Og selvsagt følge opp med en god hjemmepleierutine.

Wellas Capability Trainer, Karin Eiri, anbefaler spesielt Wella Fusion-serien, samt Wella Plex no. 3

Wella Fusion og Wellaplex selges i Wellas salonger. Klikk her for å finne din nærmeste salong.

Dette kan du gjøre hjemme for å bevare salong-resultatet

– Dersom du har farget håret, så anbefaler vi å bruke en fargebevarende shampoo og balsam, som Invigo Color Brilliance eller System Color Save-serien.

Wella Invigo-serien og System Color Save-serien selges i Wellas salonger. Klikk her for å finne din nærmeste salong.

Har du i tillegg fått striper og tatt en glossing/toning over det hele – så bruk en shampoo som både tar vare på fargen og gir det ekstra pleie i tillegg.

ColorMotion+ serien finnes i Wellas salonger. Her finner du din nærmeste salong.

Snakk med frisøren din om hva som passer best for ditt hår. Her finnes for eksempel Wella hårmasker med fargepigment for å friske opp hjemme, i fem naturlige og fire fargesterke nyanser. De har i tillegg en pleiende effekt og etterlater håret mykt og glansfullt.

Color Fresh Mask-serien inneholder hele ni ulike nyanser, og kan kjøpes i Wellas salonger.

Er det noen ingredienser eller noe man burde styre unna med farget hår?

– På sommeren er håret ekstra utsatt, med både uv-stråling fra sola, salt – og klorvann. Det finnes mange fine solprodukter som både pleier og beskytter, men er du ekstra redd for hårfargen, så sett håret i strikk når du bader og bruk solhatt i tillegg. Når det gjelder varmeverktøy (rettetang, krølltang, hårføner) så husk å bruk en god varmebeskyttelse!

Eimi Heat Protection Spray finnes i alle Wellas salonger. Finn din nærmeste her.

Karin anbefaler også solbeskyttende produkter til håret, slik som Wellas Solar System-serie.

Solar System-serien finnes i alle Wellas salonger.

Hvor ofte burde man kure håret? Kan det blir for mye eller for lite?

– Det avhenger litt av hvor slitt håret er, men jeg vil anbefale alle å kure håret én gang i uken. Det kan ikke bli for mye, annet enn at håret kan bli tungt hvis det er feil produkt til feil hårtype, eller kuren ikke brukes som anbefalt. Men det finnes en kur for alle hårtyper og behov, så her hadde jeg fått tips fra en ekspert som kan guide deg gjennom jungelen av hårmasker.

Vil du booke et besøk hos frisøren? Her finner du din nærmeste Wella-salong!

Powered by Labrador CMS