Vet du hva håravfall egentlig vil si?

For Synnøve og Vanessa var dette redningen!

Publisert Sist oppdatert

Barna skal hentes. Middagen skal på bordet midt i ulvetimen. Du tenker på en deadline på jobben som presser seg på.

Kveldsjogging i byens gater etterfulgt av en velfortjent dusj. Du vasker håret. Håret fønes før du legger hodet på puten, for det mest ubehagelige er vel å sove med vått hår.

Kjenner du deg igjen?

Dette er et typisk bilde på en kveld i en moderne kvinnes liv, som både ønsker å prioritere familie, jobb og helse i en travel hverdag. Dessverre er det ikke en slik hverdag håret har best av.

Mister jeg alt håret mitt ved håravfall?

Håravfall er nærmest en uunngåelig del av livet, og håravfall er ikke det samme som hårtap. Hårtap vokser nemlig ikke ut igjen, i motsetning til håravfall som periodevis vokser ut igjen.

Ifølge studier fra Kérastase er det to faktorer som kan føre til håravfall. Den ene er svekkede hårrøtter, og den andre er knekte hårstrå.

Miljøet har også mye å si. Bor du i en by med mye forurensning eller styler du håret mye, er sjansen for å oppleve håravfall større enn den er for folk som ikke gjør det.

Stress, hormonelle endringer og kosthold har også stor innvirkning på svekkelsen av håret og hårrøttene.

«Når jeg ser på bilder fra jeg var ung lurer jeg på hvor i all verden alt håret mitt ble av? Jeg pleide jo å ha en ordentlig manke! Stress, bleking, graviditeter og ikke minst det mest naturlige av alt; alderen, har satt sitt preg på håret mitt», ler Vanessa Rudjord.

Svekket hår skaper bekymring blant norske millenials

Med tiden reduseres mengden hårstrå og håret føles ikke lenger like tykt og kraftig som det gjorde i 20-årene. Det skaper bekymring og håravfall er faktisk noe norske kvinner engster seg mye over.

Sammen med Synnøve har Vanessa podcasten ‘Synnøve og Vanessa’, som fokuserer på hverdagen deres og lytterne får følge dem på alle opp-og nedturer i livet.

Genesis-serien fra Kerastase styrker i alle faser

«Selv om jeg mistrives med at håret mitt blir betraktelig tynnere med åra, så ser jeg jo ikke for meg at jeg kommer til å endre livsstil totalt for å få mer fylde i hestehalen. En hektisk hverdag midt i byen er nok realiteten i mange år fremover», poengterer Synnøve, som er den andre halvdelen av podkasten ‘Synnøve og Vanessa’.

Det er mulig å forebygge og styrke håret for å redusere håravfall. Kérastase har utviklet Genesis-serien som er laget for nettopp å styrke røtter og hårstrå med en såkalt anti-hårtap-effekt.

«De siste årene har min eneste mulighet vært å klippe meg i en kort bob. Det er først nå jeg føler håret er blitt fyldig nok til å spare til litt lenger igjen. Så det finnes håp for manken igjen», sier Vanessa.

Serien inneholder blant annet en skånsom rens, en styrkende pleie, varmebeskyttende primer og serum som aktiverer og styrker helt ned til hodebunden.

Du må ikke ha dårlig samvittighet for å leve et moderne liv.

Kérastases formål er å støtte norske kvinners moderne liv ved å oppfordre dem til å ta godt vare på håret.

Powered by Labrador CMS