Sommersalat med grillet halloumi

Foto: Line Dammen
Foto: Line Dammen

I dag vil vi ha en sunn og digg salat til middag!

Publisert Sist oppdatert
Salat til middag: Denne går rett hjem hos de fleste.

Stekt halloumiost i selskap med krydret quinoa og en haug deilige grønnsaker og frukt, vendt i sennepssaus med sødme. Nam nam!
Salat til middag - Sunt, godt og enkelt!



Sommersalat med grillet halloumi



3–4 porsjoner

Tid: 30 minutter
SALAT
2 dl quinoa
4 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
500 g halloumi i trekanter, ca. 1 cm tykke
stekeolje, f.eks. rapsolje
500–600 g melon i store terninger, gjerne blandet 100 g spinat, grovhakket
1 avokado, i terninger
1⁄2 granateple, renset
1⁄2–1 mango i terninger (valgfritt)
en stor neve spirer (valgfritt)
DRESSING
1 lite hvitløksfedd,

revet 2 ts dijonsennep
3 ss eplesidereddik
4 ss olivenolje

2 ts lønnesirup eller flytende honning 1⁄2 ts salt
litt pepper




Slik gjør du:
Bland quinoa, vann og buljong i en kjele.

Kok på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.)

Gjør klar alle ingrediensene.

Hvis du bruker forskjellige meloner, kan du gjerne kutte dem i ulike former, som for eksempel staver og terninger.

I mellomtiden varmer du grillen, eller en stekepanne, og steker halloumien i olje på medium varme i ca. 7 minutter på hver side. (Pensle halloumien med olje om du bruker grill.) Juster varmen slik at osten rekker å bli gjennomvarm og litt smeltet, samtidig som den får en sprø og gyllen overflate.

Visp sammen ingrediensene til dressingen.

Server på et stort fat med spinat i bunnen, så quinoa og alt det grønne.

Topp med halloumi og ringle dressingen over. Pynt gjerne med noen friske urter.
Mer mat:
Sommerruller med futt

Knasende asiatiske tacos
Salat til middag: Denne går rett hjem hos de fleste. Stekt halloumiost i selskap med krydret quinoa og en haug deilige grønnsaker og frukt, vendt i sennepssaus med sødme. Nam nam! Salat til middag - Sunt, godt og enkelt! Sommersalat med grillet halloumi 3–4 porsjoner Tid: 30 minutter SALAT 2 dl quinoa 4 dl vann 1 grønnsakbuljongterning 500 g halloumi i trekanter, ca. 1 cm tykke stekeolje, f.eks. rapsolje 500–600 g melon i store terninger, gjerne blandet 100 g spinat, grovhakket 1 avokado, i terninger 1⁄2 granateple, renset 1⁄2–1 mango i terninger (valgfritt) en stor neve spirer (valgfritt) DRESSING 1 lite hvitløksfedd, revet 2 ts dijonsennep 3 ss eplesidereddik 4 ss olivenolje 2 ts lønnesirup eller flytende honning 1⁄2 ts salt litt pepper Slik gjør du: Bland quinoa, vann og buljong i en kjele. Kok på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.) Gjør klar alle ingrediensene. Hvis du bruker forskjellige meloner, kan du gjerne kutte dem i ulike former, som for eksempel staver og terninger. I mellomtiden varmer du grillen, eller en stekepanne, og steker halloumien i olje på medium varme i ca. 7 minutter på hver side. (Pensle halloumien med olje om du bruker grill.) Juster varmen slik at osten rekker å bli gjennomvarm og litt smeltet, samtidig som den får en sprø og gyllen overflate. Visp sammen ingrediensene til dressingen. Server på et stort fat med spinat i bunnen, så quinoa og alt det grønne. Topp med halloumi og ringle dressingen over. Pynt gjerne med noen friske urter. Mer mat: Sommerruller med futt Knasende asiatiske tacos
Powered by Labrador CMS