Sigrid går for norsk design på Gullruten

Foto: Espen Solli

Sigrid Bonde Tusvik slår et slag for norsk design når hun skal lede Gullruten på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag er det duket for årets store TV-fest i Grieghallen i Bergen.

For tredje år på rad er det Sigrid Bonde Tusvik som skal lede den glamorøse prisutdelingen som samler hele kjendis-Norge til fest, og det spares ikke på noe når det kommer til programlederens garderobe for kvelden.

Glitter og glam

ELLE tok en prat med Sigrid for å høre litt om hva publikum kan forvente, og hun lover glitter, glamour og høy Hollywood-faktor, som alltid.

– Det er den eneste gangen man kan dra på skikkelig i norsk TV-sammenheng. Og spesielt når du er dame og skal lede det. Det er viktig at vi gjør noe nytt hvert år og får til den der wow-faktoren.

Norsk design

I år er det den norske designeren Tonje Plur som har laget hovedkjolen.

– Jeg oppdaget henne på Oslo Runway. Hun lager utrolig vakre kjoler og det er så gøy at hun er med på laget.

Sigrid synes at det er viktig å bruke norsk design.

– Jeg vil løfte fram de små framfor de som allerede er godt etablerte. Det er kjedelig med Norge. Man omfavner bare ett merke og én smykkedesigner når det finnes så mange flinke.

https://www.instagram.com/p/BiaTJKbgDPd/

I fjor hadde Sigrid, blant annet, på seg en spesialdesignet kjole av Angela Berndtson, som har designutdannelse fra ESMOD i Oslo.

Tonje Plur

Tonje Plur ble ferdig med mastergraden i klesdesign på Kunsthøyskolen i Oslo i fjor. Hun har deltatt på Designers Nest Award i København og vist under Oslo Runway.

– Det er stort å få lage kjole til Gullruten. Kjolen har jeg laget i samarbeid med Sigrid og stylisten hennes. Den skulle være elegant, men samtidig passe til scenografien. Fargen er veldig viktig, sier Plur til ELLE.

Sigrid og Plur kan avsløre at kjolen er gul og har en spesiell overdel...

– Stoffet er kjøpt i Paris og den er sydd med tre lag stoff for å skape det uttrykket vi ønsket og for å få et tungt fall i skjørtet, forteller Plur.

https://www.instagram.com/p/BMZgi_ygYNw/

https://www.instagram.com/p/BuMhN0-AAL6/

https://www.instagram.com/p/BqwUb1tAKXr/

Norske smykker

Sigrid skal også bruke en spesialdesignet kjole av Cårejånni Enderud og smykker av den Horten-baserte smykkedesigneren Camilla Johansen, som står bak Ilda Design.

– Cårejånni har laget den fantastiske åpningskjolen som virkelig glitrer, og Camilla har laget noen spektakulære smykker. De gleder jeg meg virkelig til å bruke.

Sigrid skal skifte hele 4 ganger under Gullruten.

– Vi blander dyrt og billig så to av de fire kjolene er kjøpt på Asos og Zalando.

Her er ringen som er spesiallaget av Ilda Design til den svarte kjolen fra Asos. Bølgene på skuldrene av kjolen går igjen i ringen.

Betaler selv

Hun bruker mye tid og penger på Gullruten-kjolene.

– Vi startet planleggingen i november og bruker mye tid på det. Det er fordi vi synes at det er gøy. Jeg jobber tett med stylisten min, Marit O. Aspen som er utrolig kreativ og som ser hva som vil se bra ut på TV. Hun er en kløpper på detaljer og vi har det gøy mens vi holder på.

Og Sigrid betaler for kjolene selv.

– Det er rett og slett fordi jeg vil eie de og bruke de igjen ved senere anledninger. Og jeg tror ikke jeg tør å leie de ut på Fjong...

Vil det si at du kommer til å bruke en av dem på årets ELLE-fest?

– Det kan godt hende, hvis jeg blir invitert.

Du kan se Gullruten på TV2 lørdag 21.40.

Powered by Labrador CMS