mote

De beste shoppingtipsene til deg som er gravid

– Plaggene jeg sverger til og som gjør det så mye enklere å kle seg. 

Publisert Sist oppdatert

Nå som jeg er i ferd med å poppe og snart skal bli mamma for andre gang, tenkte jeg det var på høy tid å tipse deg der ute som også er gravid, om mine beste stylingtips for en voksende mange. 

Kanskje har du akkurat begynt å få en voksende mage, eller så har du ingenting som passer og er mega lei av å kle deg hver morgen fordi ingenting passer lenger (jeg føler med deg!)... 

Det første du bør gjøre, er å ta en skikkelig detox i garderoben og pakke bort alle jeans, gensere, kjoler og topper som ikke passer lenger. Kjøp gjennomsiktige bokser på Clas Ohlson eller IKEA og legg de bort på loft eller i kjeller til du en vakker dag kan pakke det frem igjen. Det er så demotiverende å kikke på alle de klærne som ikke passer, lag deg heller en liten gravid-garderobe bestående av plagg du faktisk kan bruke. 

Oversized blazere og skjorter, fine ullgensere – både de som får frem magen og de som er litt store og chunky, sorte leggings og treningstights som ikke strammer, baggy jeans og baseplagg som langermede trøyer og enkle t-skjorter er gull verdt. Og til de dagene du vil føle deg litt ekstra fin – kjoler som viser den fine magen din, og da gjerne i et stretchy stoff eller i ull.  

Shoppingtips til deg som er gravid: 

Knappe-forlenger til jeans

En av mine beste venninner i London hadde gått til anskaffelse av denne geniale lille tingen på nett og ga den til meg da jeg besøkte henne sist – du kommer ikke til å tro hvor mye enklere det blir å kle seg med en knappe-forlenger i livet ditt! Etterhvert som magen vokser kan du også feste forlengeren med en strikk i tillegg. Et kjapt google-søk gir deg mange gode forslag! 

Baggy herrejeans 

Invester i et par jeans som er et par nummer for store, eller lån av kjæresten din. Perfekt å style til f eks en body med lange ermer eller en langermet t-skjorte, skjorte og blazer. 

Jeans fra Monki, kr 499 (annonse). 

Skal du gå til innkjøp av et par, kan de gjerne være litt vide nederst, da får du en finere fasong. Disse fra Monki har jeg levd i denne graviditeten... 

En fin strikkekjole

Strikkekjolen har virkelig vært mitt go to plagg da jeg har vært gravid. Ikke bare varmer den godt, men den sitter fint på en gravid kropp og er plagget du kan ta på deg når ingenting annet funker. Style med med alt fra høye boots til UGGs og joggesko. 

Kjole fra Adoore, kr 1680 (annonse). 

Jeg har sverget til kjolene fra det svenske klesmerket Adoore begge mine graviditeter. Og de er like fine når du ikke er gravid også. 

Stripet kjole fra Zara, kr 579. 

Strømpebukse fra Lindex, kr 149 (annonse). 

En gravid-strømpebukse med litt hold in, holder alt litt på plass! 

Gravide jeans 

Jeans fra Lindex, kr 599 (annonse). 

Det finnes så mange uflatterende gravidjeans der ute, men disse fra Lindex er veldig fine på! 

Oversized herreblazer 

Jeg er totalt obsessed med oversized herreblazere- og dressjakker og får aldri nok av de i garderoben. De fleste har jeg kjøpt second hand på Fretex eller på reiser i byer som Stockholm, København og Paris. 

Under graviditeten har jeg stylet blazeren til både sorte leggings og baggy jeans. Er du kun ute etter å investere i noen få plagg nå som du er gravid, så la det bli en blazer du kan bruke til absolutt alt i garderoben. 

Blazer fra By Malina, kr 3400 (annonse). 

Oversized bomullskjorte fra ARKET, kr 790 (annonse). 

Sorte leggings  

Trikotbukser fra H&M, kr 329 (annonse).

Jeg har virkelig sverget til sorte leggings, treningstight og trikotbukser denne graviditeten. Sort minimerer og forlenger og gjør beina lengre rett og slett. Og et par bukser med vide ben er fint for fasongen. 

Tights fra H&M, kr 149 (annonse). 

Du vil ikke ha på deg noe som strammer og føles ubehagelig når du er gravid, disse gravidtightsene har jeg flere av og de sitter godt på.

Psst! Yogatightsene til Lululemon er også helt fantastiske å bruke når du er gravid og tiden etterpå! 

En body som fremhever magen

Body fra Zara, kr 199. 

Body fra Zara, kr 259. 

De enkle bodyene fra Zara er virkelig geniale å bruke når du er gravid. De kommer både med og uten lang erm. 

Da jeg var på Holzweiler sitt moteshow i London i september, gikk jeg med en enkel hvit body og cargobukse som var kneppet litt opp for å fremheve magen. 

Bodyene passer også perfekt til et skjørt eller til et par tricotbukser. 

Les også: Stjel stilen til Claire Rose 

Powered by Labrador CMS