Gitte Witt og Filip Loebbert står bak bloggen Gitte & Filip. Her får du parets deilige pastagrateng med gresskar.

Pasta er en perfekt mandagsmiddag, eller hverdagsmiddag. Denne retten med gratinerte pastaskjell fylt med parmesanost og butternut squash er en ordentlig vinner. Lun og god og mettende, samtidig som den føles frisk.

For flere oppskrifter og masse matinspirasjon – Sjekk ut Gitte & Filip! 

Butternut squash heter flaskegresskar på norsk. Men butternut er et mer treffende ord, for smaken er smøraktig – i forhold til den mer vanlige grønne squashen. Butternut er en av de beste grønnsakene jeg vet om, nettopp på grunn av den runde smaken, og er nydelig både i supper og salater. Eller i pasta 🙂

Ingredienser, til en form som gir ca 4 porsjoner

1 butternut squash, (flaskegresskar) 

1 bunt salvie 

1 kopp raspet parmesanost 

1 dl matfløte

400 gram pastaskjell 

2 stk mozzarella ost

1 fedd hvitløk 

Smør 

Olivenolje 

Salt 

Pepper 

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader og kok opp en stor gryte med saltet vann. Skjær av skallet på squashen, ta ut innmaten og del den i store terninger. Legg terningene på et flak aluminiumfolie og bak midt i ovnen ca 30-40 minutter. Squashen skal være myk når du tar den ut, så den lett kan moses. Når pastavannet koker heller du i skjellene og lar de koke til de er al dente. (Viktig de ikke er overkokte- da de skal inn i ovnen etterpå.) Hell av vannet på pastaen men spar ca 1 dl.
Ha squash i en bolle med 1 dl matfløte, 1 dl av pastavannet, hvitløksfeddet, og 1 teskje salt. Bruk en stavmikser og lag det til pure. Ha i en skvett olivenolje, en klype sort pepper og en neve salvie blader som du kutter opp.
Legg de kokte pastaskjellene i en ildfast form og bland inn en skje med smør. Ha squashblandingen over og bland alt godt sammen.
Riv mozzarella og parmesanost over pastaen. Sett tilbake i ovnen og bak i 10-15 minutter, til osten har smeltet og formen har fått en gyllen farge.

Server med et godt glass rødvin til 🙂

Relatert

trening høst 2021

Hold motivasjonen oppe med nytt treningsutstyr

Treningsutstyret vi vil ha nå
mammaperm

Fredagsjenta minner oss på at ingenting varer for alltid i ukens spalte

En dag i mammaperm
iphone 13 pro max test

ELLE tester: iPhone 13 Pro Max

Apple har lansert iPhone 13, og vi har testet...