Deilig thaisalat med mye smak

Prøv Gitte & Filips oppskrift her.

Publisert Sist oppdatert

Gitte Witt og Filip Lobbert står bak den fine matbloggen Gitte & Filip, som er vel verdt et besøk. Her får du oppskrift på parets gode thaisalat med kylling, mango og chili.

Ingredienser til 2 personer

2 skåler med kokt brun ris

2 kyllingfileter

olje, soyasaus og honning til steking

1 gulrot

2 never cashewnøtter

1/3 mango

1/3 agurk

1 hjertesalat

koriander

basilikum

dressing:

1 rød chili

saften av 2 lime

2 ss sesamolje

3 fedd av en bakt hvitløk (du legger rett og slett en hel hvitløk i ovnen og lar den bake til den er myk, ca 1 time – dette gjør at hvitløken får en søtere smak enn om den stekes)

1 ss sweet chili saus

1 teskje hvitvinseddik

Tilberedning

Skyll og legg hjertesalat på et fat. Skjær mango, gulrot og agurk i tynne skiver og legg over salaten. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje, (alternativt en annen olje) litt soyasaus og litt honning. Skjær filetene i tynne skiver når de er gjennomstekt, og legg oppå salaten. Dryss over cashewnøtter, oppkuttet koriander og basilikumblader. Hakk chili og ha den i en bolle sammen med hvitløksfedd som du moser med en gaffel, og de resterende ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten og server sammen med brun ris.

Du finner hele innlegget HER!

Powered by Labrador CMS